Bilder - ögonblick i tiden.

FÖRLÅT FÖR BILDEN CATTE!!

Folk som bara ser denhär bilden snabbt utan att kanske läsa texten kanske med en gång tänker "OMGSTACKARSHÄSTHONDRARDENIMUNNEN!!!! Åh vilken hemsk ryttare!!" osv...
Jag kan själv berätta att historien bakom bilden är att hästen drog mot hindret i 130km/h och hade int ryttaren tagit tag och sagt till på skarpen hade de med största säkerhet kommit fel och kanske krashat ist. Hade det varit bättre? Catte och Looydn är dynamiska duon, bättre kan nog int två passa ihop, de hade en argumentation den dagen bara, sånt händer. 

Anledningen till att jag lägger upp bilden osv är att jag på senaste har sett många kommentarer, särskilt på Dayviews, där någon har tagit en bild på tex ett tävlingsekipage eller en bild på en häst på framridning till tävling och det är "åh och ack och stackars häst och hej och hå och hanhonden borde int få ha häst och djurplågeri hit och dit."
Det folk nog int tänker på är att BILDER ÄR ÖGONBLICK I TIDEN! Så som det ser ut på bilden måste det int se ut för jämnan.
Hästar blir gärna taggade och nervösa på en tävlingsplats, därför kan de sticka ut tungan, gå och tugga och slänga med huvet, bli starka osv, det måste int betyda att ryttaren är dålig eller har ett "dåligt" bett eller att han/hon sitter och drar och sliter i hästen. 
Sen finns det ju ryttare som sitter och gör det, visst, men ALLA gör int det. Hästen kan ju vara på sådant humör att ryttaren behöver ta tag lite i hästen för att det int ska bli farligt för både honom och hästen, eller folk runtomkring för den delen.  
Många av dagens tävlingshästar är avlade på nerv vilket gör att det ofta är svåra. Tyvärr.
Så vad jag vill ha sagt är kort och gott: Döm int någon bara för att ni ser en bild. Samma om ni sett en film på någon från tex en tävling. Man har bra och dåliga dagar, så är det för alla.
Och än en gång, en bild är ett ögonblick, int en kontinutet.

Kommentarer
Postat av: Catrine

hahaha bilden är katastrof, men det är precis som du skriver nea :)

2011-07-12 @ 20:57:35
URL: http://catrinek.blogg.se/
Postat av: Karro

Bra skrivet :)

2011-07-12 @ 21:22:40
URL: http://karrol.blogg.se/
Postat av: Åsa

Good words baby :D

2011-07-12 @ 22:36:57
URL: http://netterbrant.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Kan bara hålla med dom andra!

2011-07-12 @ 23:08:47
URL: http://jonasjoochjag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0