Tristan (och Jupiter) 31/10 2012

Red ut en supermysig tur med Elina idag! Så mysigt med sällskap!
Hon red Csenge, och jag red Trissen med Jupiter på släp. Tristan var bra mycket lättare att sitta på med handhäst än att ha som handhäst, Jupiter verkade liite mer erfaren på den punkten. Det blev mest skritt men även lite trav utan problem. Jättekul att Triss och Juppe funkar så bra tillsammans, spelar ingen roll vem som går först eller om de går jämsides, allt funkar. 
Sista biten gick jag, då jag min klant tappade Juppe när han stannade i vägkanten och fick sitta av och sen inte orkade sitta upp igen. 

Vårt lilla tåg ur Elinas vy :)

Tristan 30/10 2012

Lite ledarskap med repgrimman och ledrepet i paddocken. 
Vi gjorde vändningar, flyttningar och start och stopp. Han var helt otroligt avslappnad, gick och gäspade och tuggade nöjt. Ändå var han väldigt med och uppmärksam på mig och följde och stannade och vände precis som jag bad honom. Några små smitningar försökte han ju med, men hade han inte gjort det hade det varit konstigt. 
Satt även upp helt tvärt och kröp runt lite på ryggen på honom, inga problem det heller. 


Starshine 27/10

Mick var med i stallet och hade med sig sin hund Debbie, så vi tog en promenad i det fullkomligt fantastiska vädret! Star var lite ovillig att gå hemifrån utan sällskap, och hon var lite misstänksam mot Debbie som fick springa lös, men annars så var hon både pigg och glad! Vi red/gick upp genom skogen på en liten grusväg och vi skrittade och travade korta sträckor. Vi kom till en vändplats där jag red lite på volt och gjorde lite flyttningar och bakdelsvändningar. 
På hemvägen var hon väldigt glad i hågen och vi travade ikapp med Debbie en sträcka vilket gjorde att vi fick vänta in Micki en stund. 

Nu är mina dagar som "passmatte" över för denna gång, så nästa vecka blir det tillbaka till Tristan igen. Nu ska ponnyn jobba :)
Myskväll!

Vilken mysig kväll jag har haft!
Efter jobbet tog jag en kort, men urmysig skrittur med Löparn och Tristan. Red Löpet och hade Trisse som handhäst, gick hur bra som helst! Bara vi tre och fullmånen!

Väl hemma har jag myst till det med lite choklad och julmust, och nu ligger Mårran framför mig och spinner, vi lyssnar på lugn musik invirade i en filt! Bästa fredagen på länge!
 
 

Åsiktsmaskiner

Det är så roligt med åsiktsmaskiner. Sånna som har en åsikt om precis allt och som bara hyllar sina egna prestationer medan andras är medelmåttiga eller helt värdelösa. De är blixtsnabba med att tala om för dig vad du gjort för fel och trycker även gärna ner en lite med om de får chansen. De behöver inte ens ha varit med när något hände, när någon sa något eller gjorde något, dom har en fullständig uppfattning om vad som hände och du var dålig och "åsiktarn" skulle ha gjort ett avsevärt mycket bättre jobb!

Det spelar ingen roll om man håller på med nån särskild sport, arbetar inom ett visst område eller uppehåller sig i en särskild samhällsklass, de finns överallt. 
Det jag undrar är bara hur man orkar vara sån mot sina medmänniskor hela tiden, 24/7? Vad är det som rör sig i skallen på dom som får dom att hugga som kobror och sätta taggarna utåt? Och det bästa är att de använder internet för att sprida sig och nå en bredare publik. Hurra?

Aningen flummig text kanske, men jag behövde skriva av mig lite.


 

Starshine & Tristan 24/10 2012

Första passet för dagen var med Star. 
Drog på hacket och red i ridhuset, hade velat rida ute men eftersom hon var så pigg och okoncentrerad ville jag ha en lite mer sluten miljö. Vi fokuserade främst på att lösgra bogen och gjorde mycket bakdelavändningar och skänkelvikningar. Hon jobbade på bra stundvis och var med, men plötsligt kunde hon tycka något ljud eller ljus utifrån var mycket intressantare och spände upp sig och tappade allt. Vi gjorde lite igångsättningar och tempoväxlingar i trav, och avslutade med att skritta en bit längs med hagarna. 
Tyckte det ändå blev ett ganska produktivt pass när vi väl var samspelta, dock märks det att vi inte umgåtts på ett tag. 


På kvällen red jag ut Tristan med min ungdomsgrupp. 
Jättemysigt att rida längs med ljusslingan i skogen. Vi tog det ganska lugnt, men Trissen var ändå anfådd när vi kom hem, kanske dags för lite kondisträning där! 
Tycker han är så himla cool för att vara såpass ung, han kan gå i täten utan att se nåt framför sig, även om han blir osäker och kan stirra på något känner man att han aldrig skulle få för sig att hitta på nåt konstigt eller kasta sig eller skygga. Duktig kille!

 

Starshine 22/10

Skrittade ut en sväng med Markström och Jonas. Jättemysigt!
Star var pigg och glad och kändes som att hon hade allmänt roligt. På vägen hem startade hon skrittrace och försökte tom utmana Jonas och sura mot honom lite, duktig tjej som tar för sig! 
Det blev nästan kolmörkt medan vi var ute, och jag kan erkänna att jag kikade lite extra efter älg i vägkanterna, men vi klarade oss utan möte, såg bara nåt rådjur på avstånd. 

Bilden snodd av Markström ;)


Barnvakt

Japp, denna veckan är jag "barnvakt!" 
Min vän Sabina är utomlands, så jag passar huset, katterna och hästen! :)

Så Tristan och jag kommer i stort sett vila från varann denna veckan, rider honom bara fredag. Men det ska bli jätteroligt att få umgås med och rida Star, det var väldigt längesen. 
Idag var jag ute hos henne och bara pysslade om henne lite, borstade och gosade, samt umgicks lite med Markström. 
Imorgon blir det en liten ridtur, hoppas på någorlunda bra väder!
 

Tristan 17/10 2012

Ett dressyrpass i paddocken. 
Det känns att jag inte ridit honom på ett tag, allra minst med sadel! 
Det kunde verkligen gått bättre, han kändes stark och tjafsig i munnen och jag hade inte riktigt det tålamodet jag skulle ha behövt. 
Gjorde det bästa av det och red tills det kändes som att vi var hyfsat sams iaf. 
Elina var med och tog lite bilder, enjoy :)

 

Underbara

Tänk att vi skulle ha firat 1 år tillsammans snart...
Det går inte en dag utan att jag tänker på dig, saknar dig. Vad jag önskar att det varit annorlunda, men det är alltid lätt att vara efterklok.

Jag älskar dig, underbara vackra, föralltid. 

 

Tristan 15/10 2012

Efter några dagars sjukdom är jag på banan igen!
Då jag införskaffat en ny fin repgrimma ville jag prova den, så den och ledrepet åkte på och ut i paddocken med oss!
Gjorde väldigt mycket grundläggande, klappade igenom hela honom, både med händerna och med ledrepet. Gjorde flyttningar, prövade att sänka hans huvud. Lät honom även gå lite på volt runt mig vilket han tyckte var jobbigt och ville gärna försöka vända, men det funkade hyfsat. Sen lekte vi lite följa John, sprang runt och stannade och vände, först med ledrepet på, sedan löst. Han tyckte det var lite roligt, och tuggade nöjt när jag mötte upp honom och avslutade med en liten promenad i paddocken. 

Tror det blev ganska bra hjärngympa för honom idag, är nöjd med honom, även om jag själv ibland kunde varit tydligare. 

 
 
 
 

Tristan 10/10 2012

Red ut en sväng med Elina och Jupiter, stallets nya häst. 
Vi red uppe runt Ymer och det var helt fantastiskt vackert väder och Trissen kändes så nöjd och glad! Det känns att han är starkare och har bättre kondis nu, han blir inte alls lika trött lika snabbt. 

Sista biten på vägen hem satt jag av för att han började ömma i hovarna, annars märkte jag inte av nåt konstogt alls. 
Supermysig tur, måste göras om! :D
 
 

Tristan 5/10 2012

Idag blev det ett kort dressyrpass i paddocken. Trisses ägare var och kikade, kändes lite ovant med publik haha! :)
Jag red lite serpentiner och volter och fortsatte där vi slutade sist med böjning och ställning. Han har lärt sig fort och jag ställde lite högre krav på att han skulle ta stöd på yttertygeln, vilket han även gjorde bra korta stunder. Jobbade även lite i trav med detta och som avslutning några galoppfattnignar. Han känns både starkare och piggare för varje pass! 

Mitt enda bekymmer är att jag verkligen skulle behöva tvätta hans man och svans, får försöka ta tag i det till veckan!
 
Bild från vårat första ridpass. 
 

Tristan 3/10 2012

Efter några dagars uppehåll bestämde jag mig för att testa Tristan på tömmen. Det gick riktigt bra tycker jag och han arbetade stundtals riktigt fint! Körde honom både på rakt spår och på volt. När han började bli trött ville han gärna maska och vinglade omkring en del, men det kändes att han försökte iaf. 
Det blev ett ganska kort pass, då det var fruktansvärt sörjigt och svårt att gå i paddocken, vilket gjorde att mina krafter tog slut ganska fort! Men jag är helnöjd med honom, duktig kille!
 

Stitch

Här kommer bilder på Älskefluffet.
Från juni 2007 - gårdagen. Enjoy. 
Finaste Fluff ♥ Hoppas ni orkade ringla igenom alla bilder. Kan inte lova att de ligger i exakt ordning, men så gott som iaf. 
Älskefluff, jag älskar dig!
  
 
 
 
 
 

Alltid lika svårt

Det spelar ingen roll vilken storlek det har, att förlora ett husdjur är alltid lika svårt för mig. De är verkligen familjemedlemmar, lika nära hjärtat som en bästa vän.
Idag vandrade Stitch vidare, min älskade fluffgubbe som jag själv fött upp på flaska och alltid haft nära. Det känns plötsligt och enormt tomt när han inte är här längre. 
Om någon skulle vara intresserad hade jag tänkt lägga upp lite bilder på honom imorgon från bebistiden fram till nutid. 

Älskefluff
 

<3

 
 

RSS 2.0