Härlig lördag

Har haft en härlig lördag tillsammans med Micki på stan och med filmmys hemma!
Har känt mig riktigt avslappnad för en gångs skull. 

Intelligenseliten på höstmarknad! 
 

Tristan 28/9 2012

Idag blev det ett kort men intensivt dressyrpass. 
Vi jobbade på halva ridbanan och jobbade med tempo och övergångar. Introducerade även lite ställning och böjda spår, vilket han tyckte var jobbigt men fattade ganska snabbt. 
Avslutningsvis gjorde jag lite galoppfattningar och tryckte på några varv i båda varven. När jag sedan travade av på lång tygel frustade han nöjt och kändes väldigt avslappnad. 
 

Full dag

Trots att jag vart ledig har det varit en del idag. 
Först var jag med Sabina ute hos Star en sväng och kikade på när hon red. 
Sedan var jag med Markström och fotade henne när hon red Jonas. Star och Jonas står ju i samma stall nu, så det blev lite åka fram och tillbaka, men det kändes helt okej! 

Imorgon blir det jobb som vanligt, hoppas på bra väder :)
 
Ett par bilder från dagen :)
 

Tristan 25/9 2012

Idag blev det bara fix av manen och ett 10 min pass efter jobbet bara för att känna hur han kändes sen gårdagen. Inget konstigt, lite skritt och trav på ridbanan, han skötte sig utmärkt och han kändes ren och fin i steget! Inte heller nån värme i benen.
 
Ponnyn fin i håret! :)

Tristan 24/9 2012

Började med att jaga runt honom lite för att fota honom lite, blev mycket bättre bilder än i fredags!

Drog sedan på hacket och hade tänkt klättra lite i hagen, men han var pigg och på tårna, så vi hann inte långt innan han fick syn på något som flög upp ur en buske och stack iväg en bit. Jag satt turligt nog kvar, tur han har man att grabba tag i! Han snubblade till och kändes inte helt ren efteråt, så ringde ut Sabina, som kände och kollade på honom i paddocken. Han var lite varm men annars ingen fara. Valde att skritta av runt gården en bit och sen fick han gå ut i hagen igen. 

 
Här är några av bilderna, redigerade! Vill påminna om rådande copyright!


Smakprov

Ett litet smakprov på dagens bilder :)
Alla bilder är oredigerade.
 Tristan 21/9 2012

Kom till stallet tidigt och borstade och fixade och sedan gick vi ut i hagen för lite fotografering. 
Efter det gick vi in igen och så red jag en kort stund för min kollega Linda. Det gick riktigt bra faktiskt, han började försöka höja och arbeta med ryggen, och vilket swung han fick i steget när han gjorde detta! Jag som satt barbacka fick närstan lite svårt att hänga med, tur han är så bred och stadig! När han började bli trött avslutade vi och jag provade helt snabbt att rida runt lite med bara tyglar om halsen på honom. Lite trögt, han försökte ändå förstå. När jag sedan tog bort tyglarna och bad honom gå framåt blev han osäker och visste nog inte riktigt vart han skulle ta vägen, så han valde att följa Linda ist. Hon började springa omkring och han hängde på med mig asgarvandes på ryggen. Han blev tillochmed lite busig och gjorde en rivstart och galopperade ikapp henne! Hur gulligt som helst! 

Här kommer några av bilderna, lite oskarpa kanske, skyller på vädret :P

 

Tristan 20/9 2012

Idag blev det mest bara fix, han fick en lång rykt och sen gick vi ut på ridbanan en kortis för att apa runt lite. Jag kröp runt på ryggen på honom och kliade och klappade överallt och red omkring lite planlöst och viftade och hade ljud för mig. Folk som passerade ifrågasatte nog min intelligens, men det kan jag leva med! Efter ca 10 min började det dock ösregna, så vi fick pallra oss in.
Det är kul att ha en så tolerant häst att pyssla med, som inte bryr sig så mycket om vad man gör däruppe, känns tryggt och bra! 
 
Bilderna tagna ur film :)
 

Tristan 19/9 2012

Idag blev det en lite längre tur ute. Mest skritt, ett par korta sträckor trav. 
Kände att jag vill vara ganska kravlös och mest bara vara ute för att det var mysigt, så sadeln blev hemma och det ångrar jag inte! 
Red en sväng runt Ymer, inte ridit där hysteriskt mycket men där är jättefina och mysiga vägar! 
Trisse var lite spänd i början men jättepigg och glad i hågen, och efter att han fått se sig omkring lite blev han lugn och avslappnad. 
Vi hade uppehåll hela vägen förutom en liten skur mot slutet, men det gjorde verkliogen inget med tanke på hur det öste ner precis innan jag red iväg! 
Väl hemma flätade jag om hans man, den fick vara utsläppt under ritten. Skulle behöva tvätta den, men det får vi ta tag i imorgon!
 
 

Tristan 17/9 2012


Idag har vi haft uppfostranstema jag och ponnyn. 

Nu när han är lite varm i kläderna ville han utmana lite. Han började redan i hagen och respekterade inte mitt personliga space och jag fick påminna honom om att han inte fick tränga sig på. 
Det blev ett kort men hyfsat intensivt ridpass där vi övade mycket temopväxlingar och lite övergångar. Han var ganska tung i handen och ville gå i sin egen lunkande takt, så det blev mycket fokus på att han skulle lätta i handen och lyssna både bakåt och framåt för mina hjälper. Han skötte sig bra när han väl förstod att jag gav eftergift när han gjorde rätt och han blev tom lite mallig en kort stund när han fick mycket beröm. Gjorde lite övergångar skritt-trav, och några galoppfattningar med fokus på att han skulle starta och sakta av när jag bad. När jag skrittade av satte jag mig bakochfram i sadeln och red lite, för att se hur han reagerade. Det var inga problem alls, vi travade tillochmed en liten bit! 
 
När vi kom in och allt plockats av insåg jag att stretchning inte var så tilltalande eftersom han var extremt skitig, såpass att jag fick spola av hans ben och mage. Så jag bestämde mig för att ta en kort promenad för att gå bort ev stelhet efter passet. 
Knäppte på ledrepet och gick iväg. Nu blev han lite utmanande igen och ställde sig och åt och struntade i mig såfort vi kom till en gräsplätt. Använde mig av ledrepet för att korrigera och flytta och när vi gått en bit räckte det med att jag väste för att han skulle avbryta försöka att nypa åt sig gräs. Vi gjorde även en del start och stopp med fokus och att han skulle vara uppmärksam på mig och vad jag gjorde. Ett par gånger fick jag backa honom och korrigera med ledrepet, men sen var han väldigt med och jag kunde gå med slakt rep och stanna tvärt, "parkera" honom och ställa mig en bit ifrån och vänta en liten stund innan jag kallade in honom, och han kom snällt och ställde sig bredvid mig. 
Det blev en hel del tankeverksamhet för Trisse idag, kanske både kroppen och knoppen är lite ömma imorgon ;) 
Kameran kom med ut på promenaden så här är några bilder:
 

Något förnärmad ponny efter en tillsägelse att stå still :P


 

Bild

En bild från gårdagen.
Haha vad den ponnyn får utstå X)
 

Tristan 14/9 2012

Idag kändes et inte soma tt sitta och rida var det jag helst ville göra pga vädret, så det fick bli lite longering med två travbommar och en upphöjd bom på mittvolten istället. Började med att gå med honom över bommarna och visa att det var okej, lite misstänksam var han. 
Sedan bad jag honom gå ut en bit ifrån mig och började låta honom gå själv över bommarna. Sedan började vi trava och då fick han gå även över den upphöjda bommen. Han var ganska så klumpfotad, men han har aldrig hoppat något förr så det kändes ändå okej att han faktiskt tog sig över, även om han rev majoriteten av gångerna.

När vi hållit på en stund och jag kände mig nöjd så knäppte jag lös honom och han höll sig bakom mig och var nyfiken på vad jag gjorde medan jag plockade undan. Passade på att ta upp en bom och luta den mot honom, lite misstänksam blev han men han accepterade det. Tog upp bommen och föste den över ryggen på honom så att den kom över och lutade mot hans andra sida. Han tyckte nog jag var dum i huvet, men kvar stod han och nosade på bommen, duktig kille! Han fick även bekanta sig med en kona, strök den mot honom och satte den uppe på hans kors, lite konstigt men inget farligt tyckte Tristan. Sen lekte vi lite i en vattenpöl (läs: sjö) som blivit i ett av hörnen av paddocken. Han var liiite skeptisk men gick med i efter mig och stod och lekte tekokare och bubblade i vattnet. När vi sen gick in gjorde jag lite lätt stretching för att kolla hur rörlig han var innan han fick gå tillbaka ut i hagen. 
 
Mycket tanke för ponnyn idag, han kommer sova gott inatt! ;) 
 Tristan 12/9 2012

Idag blev det en tur i skogen bara vi två.
Jag drog på westerutstyrseln och satt upp. Kändes väldigt ovant men efter en kort stund var det ganska bekvämt. 
Vi red Lilla Klämman med en avstickare genom skogen. Han var pigg och glad i hågen! I början ropade han en del och skyggade för saker, men när han väl slappnat av kändes han trygg. Dock testade han mig litegranna genom att vingla fram och tillbaka över vägen och försöka repa åt sig gräs och gå i diket. Dock slutade han när han insåg att jag inte blev särskilt imponerad och inte gav mig förrän han gick rakt uppe på vägen utan att smita. 

Han kändes fortfarande ganska pigg när vi kom tillbaka hem och jag är nöjd med tanke på att det var första gången vi var ute själva. 
 
 
Några bilder från dagen:
Gamla jag

Fy så man sett ut genom åren!


Bilderna ligger i hemsk oordning! Tagna mellan 2007-2009!
 

Tristan 10/9 2012

Idag blev det bra en snabbis eg.
Lärde honom longeringens principer, vilket han var mer eller mindre nöjd med. Han blev väldigt frustrerad i början när han insåg att han "satt fast" och inte kunde gå ifrån mig när han tröttnade, men han skötte sig ändå super med tanke på att jag senare fick veta att han aldrg longerats innan. När han väl hade accepterat sin situation var han väldigt följsam på linan och vi provade skritt, trav och tillochmed en liten sträcka galopp, duktiga! 
Sedan stod jag och strök honom över hela kroppen med pisken en stund och gjorde även skarpa smällar med den bredvid honom. Han reagerade inge stort på det, utan kollade från mig till pisken några gånger som om han kollade min reaktion på ljudet. 


Innan han fick gå ut ställde jag honom på gången, tog ut manflätorna, sprejade i (mer typ dränkte...) pälsglans, borstade och flätade om. Borstade även ut svansen, vilket heltidsjobb jag antagit mig med detta! ;)
 
Fick även lära mig idag hur man fäster sadelgjorden på hans westernsadel, då den inte har en vanlig spänne-knäppning utan en "slipsknutsvariant", så tänkte ge mig ut i skogen western-style i veckan! Det blir spännande!
Yeehaw!
 
Krullis!
 


Tristan 7/9 2012

Det blev en liten tur i skogen med Elina och Csenge idag. 
Trisse och jag tog täten, och han var jätteduktig! Lugn men vaksam, uppmärksam men inte särskilt spänd. Nån gång kunde han stanna till eller titta lite om det kom joggare eller så, men annars bara gick han och verkade glad i hågen. 


Inte så mycket mer att säga, vi tog det ganska lugnt, och han var ganska trött när vi kom hem.
 

Tristan 6/9 2012

Ett kort pass efter jobbet. 
Vi övade på att gå rakt fram på spåret, lite tempoväxlingar och vi testade även lite galopp. Han blev trött ganska fort, så när jag kände att han började bli väldigt okoncentrerad så avslutade jag. 
Tidigare på dagen redde jag även ut hans hovskägg ordentligt, vilket tog sin lilla tid. Men han stod stilla i princip hela tiden, jätteduktig kille!
 
Fin i blått! Han fick låna min grimma när hans egen gick sönder..

Fin även i rött! ^^
Trött kille efter passet. 
 

 

Tristan

Nu var det dags igen, ny häst.
Tristan, en tinkerkille på 5 år, ska stå på prov på jobbet i två veckor för att vi ev ska ha honom på foder. 

Han kom igår, och idag lärde vi känna varann lite. Jag kollade honom från marken, såg hur han verkade i personligheten och lekte lite följa John. Sen satt jag upp lite kort barbacka och kollade av att alla grundkommandon satt. Efter det fick han en välbehövlig dusch och jag redde ut hans man och svans. Kommer ha träningsvärk imorgon ;)

Känns skönt att få lite kontinuerligt hästpyssel igen, det är något jag verkligen saknat. Vi får hoppas att det håller sig! 
 
 
Morgonens hopsläpp med de andra galningarna.

Mer dramatik än så var det inte :P

Jobb i paddocken


Ren ponny efter dusch :D


 
 
 
 

RSS 2.0