Loke 30/5 2012

Nån gång mitt på dagen tappade jag motivationen till att sitta och rida, så jag och ponnyn lekte lite istället. 
Han var väldigt lyhörd och liksom lagom pigg, lite bus blev det, men sen vart han liksom nöjd. Fokuserade mycket på att öka om minska, särkilt i traven så han fick tänka lite. 
Mot slutet satt jag upp och bara böjde igenom honom litegrann, sen la jag mig över honom och han fick gå omkring som han ville. Han stannade vid staketet och bara stod där länge länge, jag somnade nästan. Men tillslut petade han mig med mulen på foten och frågade om vi skulle hitta på nåt mer?
Så vi gick en sväng runt gården, sen fick han gå direkt ut i hagen igen.


~


Don´t look back, don´t regret.


Loke 28/5 2012

Lite barbacka dressyr på ridbanan idag.
Han kändes fin redan från början, och väldigt lyhörd och arbetsvillig. Som uppvärmning red jag böjt spår på lång tygel, lite bara kringelikrokigt, inga bestämda vägar. När jag sedan tog tyglarna red jag bågar och några steg sidförande på långsidorna. Han ville inte riktigt gå i sidvärts på ett bra sätt idag, släpade efter en del med baken. Efter en kort paus började jag på en övning med uppridning från C, halt vid X, sen trav och rida genom hörnet, red höger varannan och vänster varannan. Avbröt övningen när jag kände han började bli trött och skulle bara rida ett par hörnplaceringar innan jag avslutade, men nu började ponnyn få nog så när jag knackade honom med innerskänkeln för att han lutade sig mot den genom hörnet så tyckte han jag kunde flyga och fara, bokstavligt talat. Tur att han svettats så att mina ridbyxor klibbade fast och han hade inte så mycket för att bocka, utan han fick galoppera långsidan istället. Red igenom samma hörn igen, sen gav jag mig och avslutade.
Ska börja jobba med traven och ställningen där mer på allvar nu, och så småningom galoppen med.


Jonas 27/5 2012

Idag blev det en lugn skrittrunda på ca 45 minuter då Jonas tävlade igår, se Markströms blogg för mer om det, klicka >HÄR< för att komma dit! 
Red barabacka med hackamooret på. Han var lugn, lite fjompig på ett ställe då han plösligt ville ut på en åker, men med lite övertalning så gick han upp på vägen igen.
Han fick mer bråttom på vägen hemoch blev lite ignorant, så vi övade lite på att vänta och lyssna i form av mycket halter och några ryggningar, och efter en stund slappnade han av gick gick långsamt och fint resten av vägen hem.
Spolade av honom lite när vi kom tillbaka till stallet, och han stod och njöt av svalkan och lutade hakan mot uppbindningsstocken och blundade ♥


Funktionell helg.

Japp, hela helgen har jag stått som funtionär på Brämhultshoppet, en lokal tävling som hålls här i Borås varje år. På lördag var det storhäst och söndag var det ponny.
Stod som flaggare och assisterade i domartornet. Hjälpte även till med att bygga hinder osv när det behövdes.
Det var lite nervöst, då jag aldrig stått som funkis innan mer än nån blåbärshoppning på jobbet och inte vet så mycket om tävlingar, men det var oxå lärorikt och intressant!
Strålande väder var det med, har blivit minst en nyans brunare! :)

Ledsna stinkdjur

Idag fick kaninerna bada! Dels för att de luktade skunkråtta men oxå för att det är så varmt som det är!
Dom var inte särskilt glada, men dom är iaf rena och fina! 
Jag använder inga tvålar eller shampoon när jag badar mina kaniner, utan bara ljummet vatten med mjuk stråle och gnuggar igenom dom :)
Loke & Löparn 25/5 2012

Idag hade jag uteritt med mina ridgrupper, men pga den extrema värmen tog vi bara lugna skrittrundor.
Först red jag Loke. Han var ganska spänd och till och med lite tittig till en början, vilket kändes ovant, men efter att vi kommit ut i skogen slappnade han av och var som vanligt. 


Sedan var det Löparns tur. Det var en stund sen jag red honom, men han kändes trevlig, lite stel till en början bara. Glad och framåt var han med, men samtidigt väldigt lyhörd. Vi var båda väldigt nöjd när vi kom tillbaka till gården! 

Kommer ha världens träningsvärk imorgon! Men det kommer nog gå över ganska snabbt, för hela helgen ska jag vara funkis på Brämhultshoppet! Bonnabrännan kommer vara ett faktum!

Fina Löpis! 


FilmLoke 23/5 2012

Idag hade jag varken ork eller lust att sitta och traggla i paddocken, så vi for ut en sväng istället! Lite dressyrjobb blev det dock ändå, han ändes otroligt böjlig och fin, trots att jag red på hacket!
Hade med kameran ut, så en film kommer upp senare! :)

Fina ♥

Varm dag!

Idag har det vissa stunder varit nästan outhärdligt varmt! Har lyckats bränna mig i ansiktet och på nyckelbenet. Men annars har det vart en bra dag, sådär lagom mycket att göra utan så mycket stress. Överlag en härlig dag!Loke 21/5 2012

Idag var det såååå varmt, så jag bestämde mig för att rida ett kort men intensivs skrittpass i paddocken. 
Red igenom honom ordentligt och han var så fin! 
Han hade bra bjudning fram, var mjuk och följsam och verkade tycka att det var kul att dressyra lite! Han sökte formen många gånger och kändes väldigt avslappnad. Red mycket böjda spår och hade lite samma tänk som när jag red för Markström i fredags. Red även lite sidförande, vilket han tyckte var lite jobbigt, men han försökte knappt smita och gick på bra framåt. 
Efter en kort paus jobbade jag mycket med halter. Nu började han bli lite trött och stretade emot lite grann, men efter tre rena halter i rad i båda varven så gav jag mig, ville att han skulle sluta medan han fortfarande var positivt inställd till arbetet. 
Idag var han verkligen min lilla dressyrponny! ^^


Det tar sig ;)Frågestund

Slänger till med en frågestund i brist på annat!

Vad är det ni vill veta? Ordet är fritt! Svarar om en vecka.

Fågelträff

Tidigare idag var jag på fågelträff i stadsparken. Jag har inte fågel själv, och inte mycket erfarenhet, men jag vill gärna skaffa en någon dag. Just nu får jag dock inte plats med en laglig bur bredvid kaninburen....Jonas 19/5 2012

Då min kropp inte kändes så haj på att sätta sig och rida så tänkte jag istället longerat idag, men fick ändra planerna igen då Jonas visade väldigt tidigt att han ömmade i bakhovarna och blev väldigt obekväm, så istället myste vi massa, lekte lite följa John och sen fick han en ordentlig rykt innan han fick gå ut i hagen igen.
Hade med mig kameran sedan tidigare på dagen, så passade på att ta några bilder :)


Loke 18/5 2012

Idag red jag ett pass dressyr under Markströms vakande öga. Kändes bra att ha nån att bolla lite med och få tips och idéer. Ponnyn var stel och tyckte att jag var en flisa i roven och tyckte att jag var sååå jobbig! Vi jobbade mycket med böjningen och ställningen och med att stretcha ut sidorna på honom, även en del med tempot. 
Jobbade mest i skritt, prövade lite trav men där blev jag bara frustrerad när det inte funkade som jag hoppats, så för allas vår skull gick vi tillbaka till skritt! Han kändes dock fin mot slutet och avslutade när jag kände att vi båda började bli trötta. 
Skulle skritta av barbacka, men på nåt vis blev det istället att jag testade att rida med "halsring". Han kändes väldigt avslappnad i alla gångarter, sen var styrningen inte helt hundra men vad ska man säga, det var första gången vi prövade på riktigt!
Överlag ett bra pass, kändes bra att ha nån på marken som såg det hela utifrån. Tack Markan för hjälpen! :D


Lista

Nämn en häst du har :

Stegrat med: -
Bockat med: Loke
Ramlat av: Jonas Jo
Galopperat barbacka över en sommaräng med: Starshine
Hoppat över 70cm med: Jonas Jo
Ridit i hagen: Löparn
Haft på ridläger: Pelle
Galopperat över ett snöklätt fält med: Jonas Jo
Longerat: Csenge
Ridit voltige på: Hugo, man var smidig as can be!
Ridit ut ensam på: Loke
Ridit in: -
Duschat: Looydn
Förlorat: Pelle, älskade
Badat med: Micro
Blivit sparkad av: Picollo
Blivit biten av: Smilla
Skenat med: Loke
Ramlat av från mer än 4 ggr: Pelle
Ramlat av från och skadat dig: -
Ramlat av från på ett hinder: Hugo
Hoppat högst med (häst): 80 cm
Högst med (ponny): 60 cm
Tävlat dressyr med : Kasanova
Inte tyckt om: Rasmus
Sörsta hästen du ridit: Höjd - Tyson Bredd - Agust!


Fina Kasanova!Loke 16/5 2012

Dressyrpass för lilla ponnyn! 
Började med att värma upp honom på lina, kände att jag ville kolla på honom utifrån lite. Syntes att han vart lite stel men han klev ändå på hyfsat. När han var lite varm i kläderna satt jag upp och började känna på honom lite. Jag ångrar verkligen att jag inte ridit dressyr de senaste dagarna, han hade stelnat till en hel del och tyckte inte att jag var särskilt rolig som ville får honom att jobba. Red mycket i skritt och kollade av att alla basics funkade. Red sedan igång i trav och la mycket fokus på rakriktning men även ställning och var noga med voltspåren. Gud vilken sur ponny det var; jag ställde ju KRAV på honom! Red även några galoppfattningar på halva ridbanan, även detta tyckte han var mycket ansträngande! Efter ett helt varv i stadig galopp så gav jag mig, travade av och avslutade. Red inte särskilt länge, men kändes ändå som att vi ändå fick mycket gjort! 
Nu blir det mycket dressyr och tömkörning framöver, så ponnyn blir mjuk i kroppen igen!Ännu mera Ozzy!

Passade på att ta några bilder på Ozzy när jag ändå hade med mig kameran till jobbet idag! 
Enjoy!Loke 14/5 2012

Eftersom det blåste halvt storm så bestämde jag mig för att jobba från marken eftersom jag inte har riktigt så stark dödslängtan. Precis som jag förväntade mig så var Loke sjukt pigg av blåsten och spände upp sig och fjantade runt när vi värmde upp genom att ta en promenad runt gården. 
När vi sen kom till paddocken släppte jag lös honom, och man kan väl säga att han var mer över än på marken. När han fått ladda ut lite kallade jag in honom och stretchade honom lite innan jag skickade ut honom på en volt. Jag satte extra krut på lydnaden och gjorde mycket tempoväxlingar och mycket övergångar skritt-trav. Även lite galoppfattningar. Kallade sedan in honom och gjorde lite lösgörande övningar med ledrepet, överböjde honom lite för att stretcha ut sidorna ordentligt. Han tyckte jag var jättejobbig och ville trotsa och testa lite, men när han fattade att jag inte brydde mig så gav han upp.
Stretchade en gång till innan vi gick in.
Nästa pass blir den ett dressyrpass för ponnyn, ska ridas igenom ordentligt!


Jonas 13/5 2012

Idag var vi ute på en mysig tur på Ymer. Hade tänkt ganska lugnt pass med lite inslag av lite dressyr. 
Han var väldigt lugn och avslappnad i början, vart nästan lite förvånad, då de gånger jag ridit ut har han varit mer eller mindre bananas. 
Han blev lite mer taggad efter lite trav och galopp, men han var fortfarande relativt avslappnad, om något lite otålig. Vi tog oss till en öppen äng där vi körde lite galopp, lite öka, minska, kontroll helt enkelt. Han skötte sig bra och var lyhörd även här, även om gärna hellre ökade än minskade. ^^
Red sedan ner till den större "skidstadion" där jag red igenom honom lite i skritt och trav på volt med lite olika mycket ställning. Här ville han inte riktigt ta ut steget, kändes att han inte riktigt var på dressyrhumör, men han var lydig och försökte ändå, lite sjåpig när vi red igenom ett par vattenpölar för att det skvätte, dock blev det mindre när vi gjort det några gånger. 
Innan vi red hem fick han sträcka ut lite över en äng.  Lycklig häst! Även här mycket lydig och tog förhållningar väldigt bra! Mycket nöjd med livet började vi skritta hemåt.
Mycket nöjd med dagens pass, kan inte klaga på något alls diret! :)

Bästa Klara följde med med kameran, duktig som orkade hänga med i Jonas tempo! ^^
Foto: Klara Brydewall


Gaaamalt!

Hittade just denhär bilden, en bild ritad nån gång 07-08.
Hahaha jösses, mindes knappt att jag gjort den! Kanske skulle packa upp mina skissblock igen, det är så sällan jag ritar numera.

Loke 11/4 2012

Eftersom han har varit väldogt pigg i veckan så bestämde jag mig för att rida ut. 
Han var jätteglad och framåt hela tiden! Jag satt mest på lång tygel och styrde med vikt och skänkel.
Det blev ganska högt tempo, behövdes inte mycket för att han skulle öka farten och fick han själv välja la han sig gärna i galopp och rullade i lugnt och bra tempo ganska långa sträckor. Vi kom vid ett tillfälle fram till en lite extra uppförsbacke, och just när vi skulle börja klättra upp så smackade jag tyst åt honom för att upp muntra lite och han svarade genom att ta i för allt han hade och häva sig upp i galopp! När vi kom upp så himla nöjd med sig själv och gick och frustade och tuggade väldigt förnöjt. Det märks hur mycket bättre kondis han fått och hur mycket mer han orkar!
När vi kom tillbaka hem böjde jag igenom honom en stund i paddocken, han kändes avslappnad och fin!
När vi kom in myste vi ordentligt i boxen och han fick äta sin lunch inne, då de andra hästarna redan fått.


Loke 10/5 2012

Ingen ridning idag pga av vädret och för att Loke frös så han skakade när han kom in från hagen. Så jag masserade honom en rejäl omgång med massageborsten tills han slutade skaka, sen fick han på sig ett flistäcke och sen in i boxen att äta lite hö.
Passade på att miljöträna lite i boxen med mitt paraply. Han tyckte det var lite obehagligt i början, men efter ca 15 minuter kunde jag stryka med paraplyet över hela honom, veckla ut det, ruska, slänga runt och hänga dfet uppslaget över honom utan att han brydde sig! Duuktigt kille :)
Imorgon blir det dock ridning, oavsett väder!

Herr obrydd :)

~Du log mot mig
En sista gång
Du var så lugn
Som om du redan gett dig av
Du såg på mig
Att jag var rädd

Hur kan man nånsin va' beredd?

Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund

Du gav mig allt
Ett hjärta kan
Du lever kvar i mig
Så länge livet ger mig tid
Du sa till mig 'Var inte rädd'

Men säg mig hur kan man nånsin va' beredd?

Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
I varje andetag
Du togs bort från mig
Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund

Min ängel..Loke 8/5 2012

Skrittade ut en stund med Karro och red sedan igenom honom lite i paddocken. 
Han vart ganska stel och ville gärna putta över mig åt vänster och då lägga sig mot höger skänkel och bita sig fast i bettet på höger sida. Efter mycket lirkande och fix så lossnade han hyfsat, men inte helt. Å andra sidan har jag inte ridit igenom honom ordentligt på några dagar eftersom jag varit rädd om hans has som varit svullen och varm. 

Efter det så myste och lekte vi lite grann. Han var ortoligt pigg helt plösligt och drog några rejäla varv i paddocken medan jag fick stå och vänta ut honom i mitten :P
När han sen kom till mig var han jättemysig och vi gick runt och lekte följa john och prövade även att få honm att trava efter mig, vilket han oxå gjorde ett par gånger, innan han tyckte det blev tråkigt.
Som avslut stretchade vi lite och bara myste. Fina killen!

Photosession Jonas

Igår promenerade jag och Markström upp till Ymer med Jonas för att ta lite fina bilder.
Jonas var väl inte på sitt bästa fotohumör men vi fick ändå några fina bilder :)
ALLA BILDER ÄR COPYRIGHT!
Enjoy!

Foto: Linnéa Markström
Linnéa Köhler

Finingarna!Ponnyhesten ^^Jätte-Jonas? ;P~Hjärta~


Nattgrubblare

Är ni oxå sånna som nattgrubblar?
Jag borde verkligen sova, men jag har grejer i skallen som går runt runt och jag vänder, vrider och överanalyserar. Detta är något jag stör mig på hos mig själv, eftersom jag oftast inte ens kommer fram till nåt vettigt ändå. Och för det mesta är det så löjliga saker jag grubblar över! Saker som är totalt oviktiga just nu, som är tramsiga eller som jag inte ens kan påverka i vilket fall.
Nåt annat jag även gör är att planera just innan jag ska sova, ibland flera dagar framåt. Detta är oftast väldigt stressande eftersom jag tänker på allt jag ska "hinna med", lägger upp tidsplaner och resonerar fram och tillbaka om jag kan hålla dem. Det är enormt frustrerande eftersom jag ofta blir klarvaken och får svårt att somna. När jag kommer på mig själv ger jag mig själv en mental knytnäve i ansiktet, ibland funkar det, ibland inte.
Kände att jag var tvungen att få skriva av mig, ber om ursäkt för en totalt meningslös text.

Om det finns någon där ute som har nåt tips på hur jag kan hantera detta på ett bättre sätt, snälla, tveka inte att skriva!Lite blandat + Loke 4/5 2012

Idag har jag vart lite överallt känns det som!

Började dagen med att åka ut till Torestorp med mamma och Sabina för att provrida en häst vi kanske ska prova på jobbet, sen vart vi en sväng i Skene och fikade innan vi åkte tillbaka mot Borås. Vart inne i Djur&Natur-butiken och köpte grejer till jobbet och passade även på att köpa pälsglans, hästgodis och en kaninsele till mig själv. 

Sedan var det jobb och ridlektioner. Tog två flugor i en smäll och red Loke som ledarhäst när den avancerade gruppen hade uteritt. Det blev ett litet kondispass med mycket trav och längre sträckor galopp. Loke tyckte det var rejält jobbigt mot slutet men var ändå lydig och skötte sig utmärkt hela ritten! Sista biten satt vi av allihopa och gick den sista biten hem som belöning för hästarna. 
Hade nöjda elever och hästar när vi kom tillbaka till stallet! Alltid lika kul! :)

Hästen Chocolate :)
Han är av rasen American Curly, därav det lite raggiga utseendet, eftersom han inte fällt all vinterpäls.Loke 3/5 2012

Idag for vi ut och tömkörde i skogen! 
Valde klätterrundan så att han skulle få tänka och balansera sig själv så mycket som möjligt.
Och eftersom jag tömkörde kunde vi även gå lite off-road in mellan träden över stock och sten. Detta tyckte Loke var skapligt trevligt och han jobbade på bra och var väldigt positiv! När vi kommit ut ur skogen stannade vi till vid en damm och Loke fick dricka lite vatten och jag fick andas en stund, värmen var tryckande och det var sjukt kvavt! När vi sedan fortsatte körde jag mycket start och stopp samt lite igångsättningar till trav. Även här var han positiv, fick dock lite bråttom när han insåg att vi var påväg hemåt, men utan att bli stark. 
När vi kom hem var vi mycket nöjda båda två och det blev massa mys innan han fick gå hem till boxen :)

Lite nya bilder

Tog med kameran till jobbet igår och passade på att ta lite bilder!
Känner mig lite ringrostig, men det går nog över!

Ozzy

En av mina arbetskamrater har skaffat sig en helt underbar Sankt Bernardvalp! 
Verkligen helt oemotståndlig!!
Dock lite svår att få på bild, då¨han har vissa problem med att sitta still.. :P
Ångest

♥?


RSS 2.0