Kvällspromenad

Sent igår kväll kände jag mig rastlös och tog med mig kameran ut på promenad.

 
Jag orkade inte med nån redigering :P
 
 

Gårdagen

Igår var jag iväg med Linda hela eftermiddagen. 
Först hälsade vi på gårdens hästar på betet, jag j´har saknat bebbarna så sjukt mycket! Lite (massa) gos och några bilder blev det, sen åkte vi ett par ärenden innan vi begav oss ut till Olsfors för att hälsa på Lindas häst på sitt bete. 
Där blev det en hel del foton och prat och lite ridning. Helmysigt, lagom varmt och allmänt trevligt :)
Som avslutning åkte vi och åt på Donken.
 
Här kommer bildbomb!
 
 

En massa gamla bilder

 
 

Dressyrlektion - Dressyria 19/6 2013

Idag åkte jag ut till Marks kommun för att rida lite lektion för Lena, en gammal lärare från gymnasiet som startat eget. 
Har länge känt att jag fastnat lite i min ridning och behövde coaching! 
Blev tilldelad häst, Arce V - eller Acke - som var större än både Tristan och Csenge, så det kändes lite nervöst, men när jag väl kom upp kändes det ungefär som att sitta på Bengsan. 
Det första jag fick lära mig var att jag inte skulle driva med sätet. Ajdå tänkte jag och ägnade de första 5 minuterna åt att bara försöka sitta still däruppe. När vi sedan började jobba upptäckte jag hur många olater jag hade, och även hur hästarna hemma lyckats lura i mig vissa saker. För det första var jag inte alls van vid en häst som faktiskt bar sitt huvud själv, vilket gjorde att jag upptäckte efter lite coachning att jag gärna håller lite för länge och lite för mycket, gärna på innertygeln. Det gjorde att jag krånglade till det för mig onödigt mycket i omgångar och jag gjorde lite för mycket lite för knepigt på en gång. När det väl satt kändes det väldigt lätt, även om det om det också var lätt att tappa "rytmen" i det. 
Vi gjorde övningar i alla gångarter och det svåraste var hela tiden att inte falla tillbaka till det gamla och inte driva med sätet (!!!). Det kändes verkligen när jag gjorde rätt, Acke var ärlig och lät mig inte komma undan alls, vilket iofs Lena inte gjorde heller ;) Vi körde det mest grundläggande, men det kändes alldeles lagom, jag fick ut jättemycket som jag kommer ta med mig hem (jag vet två tjocka hästar som kommer äääälska mig ;) ). Så skönt att ha nån som står och skäller lite på en emellanåt, jag borde verkligen ta lektioner oftare! 

Extremt taggad Acke innan passet ;)
 
 

Semester

Nu har jag äntligen 2 veckors semester! 
Det kommer inte vara särskilt mycket aktivitet här under den tiden, uppdaterar när jag känner för det. Även hästarna är på semester, dom kommer vara borta i 3 veckor. Kommer sakna Bebis och Bengtan hur mycket som helst! :( 
 
Världens två bästa ♥
 
 

Graciösa...

Haha ibland får man bjuda på sig själv helt enkelt! 
Lite trasiga och knasiga i vårt trasdocksgäng?
 
 
 

Dockan 10/6 2013

Ett kort pass på nya ponnyn i stallet idag. Dockan är en pigg och glad tjej som vi hyr över ett år på jobbet. Lite skönt att få rida fast de andra har semester :)
När jag skrev pigg så menar jag att fröken var piiigg! Hon skrittade på som en liten bulldozer, jäklar! Hon ska bara sättas igång nu så jag ville inte sätta för höga krav på henne så det blev mest lydnad med halter och lite vägar samt lite travinslag. Hon var dock totalt outtröttlig, och blev stark varpå det kändes som att vi mest bråkade tillslut. 
Bestämde mig för att det inte var värt bråket, så jag satt av och hämtade ledrep och grimma. Vi jobbade med huvud och tanke och hon var jätteduktig, om än lite otålig. Flytta, vända, backa osv, duktig tjej! Efter en stund kändes hon lugnare både mentalt och fysiskt.
Sammanlagt jobbade vi ca 30-35 minuter. 
 
 
 
 

Shoot

Idag kom Markström med till gården med kameran och vi hade en liten photoshoot med hästarna. Kul med lite nya bilder! 
Det var så varmt så det blev ingen helseriös ridning alls, utan bara lite kul, sådär lagom liksom.

Foto & redigering: Linnéa Markström
 
 

Bildbomb?

Någon som är sugen på en bildbomb av något slag? 
Lämna gärna förslag, jag har slut på ideér för tillfället :P
 
 

Tristan 31/5 2013

Drog ut i skogen tillsammans med Sabina och Csenge. Båda hästar bettlösa och barbacka, mysfaktor bara det! 
Vi red till en liten sjö och hästarna fick plaska, Bengan gick riktigt långt ut, medan Tristan höll sig närmare stranden. Vi tog det ganska lugnt, även om det höll på att bli väldigt spännande när det kom ett par killar med crossar och hästarna blev rädda! 
I övrigt en sjukt mysig uteritt, och årets första "dopp", även om jag bara vadade. Måste göras om snart, men då med lite mer ordentliga badkläder, och kanske en fotograf ;)
 

Jag och Bengan vid en badutflykt förra året :)
 

RSS 2.0