Fler minnen

Wow, det har hänt mycket sedan jag la upp dessa!
Man blir lätt nostalgisk när man ligger hemma och är sjuk! ;)


 
 
 

Minnen

 
 
Finaste Kasanova och Coccen.
 
 

Jupiter 28/1 2013

Efter en helg i Linköping var det upp till häst igen.

Red ut en lång tur med praktikanterna, så även Tristan och Csenge fick motion. Det var en fruktansvärt pigg trio med Juppe i spetsen som var både och lite småful ibland då han inte riktigt ville lyssna på bromsande hjälper. Det blev mycket terräng och klättring på sina ställen, både mental och kroppslig träning då de fick tänka sig för var de klev. På ett par ställen fick de sträcka ut lite mer ordentligt, vilket de verkligen uppskattade. 
Vi var ute ca 1,5 timmar och alla hästarna var svettiga och nöjda när vi väl stod på stallplan igen. 

Jag själv kan nog räkna med rejäl träningsvärk i både armar och ben imorgon.


Csenge 24/1 2013

Dressyr i paddocken.
Passade på att rida med på en lektion och delta i deras övningar, kändes mycket nyttigt. 
Bengan var framåt och samarbetsvillig, något spänd stundtals pga att snö rasade från stalltaket, men överlag var hon avslappnad och kom ner fint i formen, även om den inte var 100% ärlig, men det var mest mitt fel som inte orkade rida ända fram. Sen var inte formen mitt fokus heller, utan mest lydnad och att försöka böja loss henne ordentligt, då hon satt fast ganska bra i höger sida.

Hon var verkligen jätterolig att jobba med idag, hade gärna ridit henne för instruktör dock, vi kan nog behöva korrigeras båda två. 
 
 
Bengtebus för ett par veckor sen :)
 

Csenge & Jupiter 23/1 2013

Red ut tillsammans med en praktikant i det underbara vädret. Hon på Tristan och jag på Bengan. Det var supermysigt, praktiktjejen går samma gymnasium som jag gjort, så vi hade massor att prata om. Hästarna var pigga och framåt i kylan och vi hade ganska friskt tempo hela vägen med långa travsträckor och en lång, härlig galopp där hästarna fick sträcka ut!

På kvällen tömkörde jag Jupiter en vända. Det var svinkallt, så det blev bara en snabbis. Jobbade mest på volt med tempoväxlingar och lydnad i fokus. Han bet sig fast en del i höger varv och vi bråkade en stund innan vi kom överens hur vi skulle göra för att lösa det hela och han var avslappnad och fin när jag avslutade passet.  

Tristan 21/1 2013

Lite lätt dressyr i paddocken. Han gick helt okej, lite svaga båda två var vi nog. Men han var lydig, om än lite trög i halterna. 
Red i alla gångarter, galoppen kom lite trögt i början, men efter två fattningar så satt det.
Började jobba med lite böjning idag med, vilket var sjuuukt jobbigt tyckte Trissen. Det började lossna efter en stund, men jag ville inte övergöra det, så när han var "lagom" mjuk avslutade jag. 
 
Jobb för brödafödan ;)
 

Nystart

Sådär, tänkte komma igång igen efter lite uppehåll. 
Medan jag vart borta har jag gjort lite ditt och datt, mest häst (läs: jobb), men lite annat har jag oxå hunnit med. 
Hästarna har haft vintervila och har just kommit igång igen, det kommer fokuseras mycket på styrka och kondition de närmaste veckorna. 

Så, ja, I´m back! 

 

Paus

Det kommer att bli lite bloggpaus ett par veckor. 
Dels för att jag känner att jag själv vill ha ett uppehåll, och sedan vilar alla hästarna så jag har väl inte mycket att skriva om känner jag. 

Så ja, vi ses om ett par veckor :) 

 

RSS 2.0