Gullan

KnäppeBeng ♥
 
 

Djurparken 30/3 2013

Idag var jag och Linda i Djurparken en sväng :)

För mer bilder, klicka HÄR!

 

.

"Jag är inget särskilt, medan du är underbar."
 
Kärlek på er ♥
 

Csenge 29/3 2013

Red helt kort efter mina lektioner idag, ville rida igenom henne lite smått innan hon ska vila nästa vecka.
Jag var inte överdrivet motiverad men det kändes hyfsat, trots att hon inte ville få med sig bakdelen när vi jobbade med skänkelvikningar. Red en stund med halsring med, i alla gångarter. Hon var riktigt känslig med det faktiskt, kändes kul! Låg ett par bommar ute som vi red över ett par gånger, då piggnade hon till rejält, gullan! 
Anslutade när det kändes lagom och hon fick gå lös medan jag plockade in det som låg ute, och hon följde mig som en skugga och ville verkligen vara med och kika på det jag pysslade med. Finaste Benghästen! 
 
 
 

Tristan 28/3 2013

Vi tog ett pass tömkörning i paddocken. Mest voltarbete.
Han kändes lite distraherad i början och ville gärna falla ut från volten, vilket gjorde att han såklart tappade balansen när han inte hade en ytterskänkel där för att stötta upp. Men när han väl kom på att det var lättare att försöka balansera själv arbetade han riktigt fint stundtals! Han får sånt schvung i steget när han verkligen kommer till jobb, jättekul att se! Vänster varv är alltid lite svårare, men han kämpade bra där med. Avslutade när det kändes bäst, jätteduktig kille var han, nu har han förtjänat några dagars vila, och jag med! 
 
 

Csenge 27/3 2013

En enormt härlig uteritt i vårvädret. Csengan kändes avslappnad redan från början och tyckte det var jättetrevligt att vara ute, ingen brådska alls. Hon fick halvlång tygel nästan hela vägen och fick bestämma takten lite själv, vilket blev alldeles lagom. 
Sista biten gick jag som vanligt och bara njöt av solen och hästen, hon var hur gosig som helst och skulle gå och snusa mig på händerna och i håret. Gostjejen ♥
 
 

Tristan & Löparn 26/3 2013

En lugn skrittur ute. Red Tristan och hade Löparn på släp. 
Påväg tillbaka trampade dock Trissen på något och ömmade, så jag satt av för att försökra mig om att inget fastnat och gick sedan resten av vägen hem. Löpis hade ganska bråttom och hade svårt att vänta på att Tristan skulle hänga på, men i övrigt var det riktigt mysigt att promenera med två hästar :) 
 
Gissa vem av dessa som är linslus ;)
 

Löshoppning 25/3 2013

Löshoppade Csenge, Tristan och Jupiter tillsammans med vår praktikant. 
Tänkte låta bilderna tala för sig själva, så varsågoda!
 
 

Smakprov

 

Tristan 21/3 2013

Red ut tillsammans med en praktikant. 
Jag bestämde mig för att vara modig och rida barbacka med reptränset. Vi red mest i skritt och klättrade i skogen, travade på vägarna där det gick och tog en kort sträcka galopp, jag ville prova lydnaden i alla gångarter. Han var klockren, så stolt jag var över honom! Även fast Csenge busade lite när vi galopperade brydde han sig inte så jättemycket om det. 
Satt av och gick sista biten som vanligt, och jag tror vi njöt alla 4 av det enormt vackra vädret, och Tristan gäspade stort flera gånger. Gud vilken härlig tur!!

Bästa ♥
 

Sommarminnen

Idag är jag hemma sjuk så jag rotade fram gamla skivor med bilder från 2009. 

Det får mig ju inte direkt att sakna den sommaren mindre, när jag var upp i Sörmland och praktiserad på Taffsnäs, ett välkänt fjordhästridläger. Vilken härlig tid det var, perfekt sommar! Eftersom jag känner mig smått nostalgisk slänger jag upp "lite" bilder!
 


 
 
 

Tristan 18/3 2013

Ett pass i paddocken. 
Red med reptränset, vilket gick över förväntan med tanke på att det var två andra hästar på ridbanan. Han ville gärna försöka följa efter de andra till en början, men när han väl förstått att det inte var det vi skulle göra var han okej med att gå själv.
Vi fokuserade mycket på att lyssna på sidförande och böjande hjälper idag, vilket han var sjukt känslig för just idag, vad stolt jag var över lillkillen! Jobbade mest i skritt, la in lite skritt och ytterst lite galopp. När jag kände att vi var färdiga satt jag av, tog av sadeln och stretchade lite med olika NH-övningar innan vi skrittade av. 

Gammal bild från ett av våra första dressyrpass tsm :)
 

<3

 
Jag saknar dig. 
 

Mattes hjärta

Mattes pigga pensionär ♥

Har jag räknat rätt så blir Fiver 7 år i år, men hon är fortfarande pigg och glad, även om hörseln är borta och synen inte är som den varit heller. 
Jag har nog aldrig haft en mer social kanin, Fiver ska verkligen vara med på allt! Det är nästan så man sparkar till henne om man vänder sig om utan att se var man sätter fötterna, hon är alltid hack i häl.
Bjuder på några bilder från gårdagen då hon var ute på golvet och busade.

 

Veckan som gått

Då jag inte riktigt orkat skriva något i veckan kör jag en kort sammanfattning på alla veckans hästerier.

11/3:
Tristan i skogen. Mest skritt, då det var så dåligt underlag. Vi klättrade lite, tittade på rådjur och myste i solen. 
Csenge i paddocken. Vi fick en sådär känsla, vi nådde inte ritigt fram till varann, så jag red igenom henne lite lätt tills det kändes lagom.

12/3:
Masserade Csenge ca 20-25 minuter. Koncentrerade mig mest på nacke, hals och kors. Gick sen ut och gjorde lite NH-övningar från marken. Vi hade bra mycket bättre samarbete än dgen innan! 

13/3:
Csenge i skogen. Slängde på hacket och red barbacka med täcke på, det var så råkallt att jag tyckte hon gott kunde behålla det på. Skritt, trav och lite galopp där det tillät. Hon kändes superglad och det smittade verkligen av sig, världens bästa tjej!
 
14/3:
Promenad med Tristan. Promenerade en sväng runt Fjärdingparken, det blev lite miljöträning och mycket tankeverksamhet. Vi både gick och joggade och han var intresserad och glad i hågen! Påväg hem fick han även beta lite, vilket blev perfekt miljöträning då en massa skramliga bussar just passerade. Inte för att han brydde sig men ändå!

15/3:
Csenge, dressyr i paddocken. Red på hacket, mest fokus idag på att hon skulle tänka framåt och få igång bakkroppen. Mycket övergångar, ökningar och även en del lösgörande med skänkelvikningar. Hon kändes arbetsvillig och avslappnad, dock väldigt stel i sidled. 


Här har vi lite bilder från veckan, dock inte i ordning!
 

Tristan 8/3 2013

Det blev ett enkelt, avslappnat pass i paddocken barbacka.
Vi jobbade mest med skritten, att han skulle slappna av och sänka huvudet och koncentrera sig på uppgiften. Vi jobbade även lite med sidförande, vilket fortfarande är nytt för oss. Framdelen hänger med, men än så länge vill inte bakdelen komma med ordentligt. Det kommer nog. 
Vi övade även på att trava så långsamt vi kunde, vilket var väldigt jobbigt tyckte Trissbarnet, men försökte gjorde han. Mest för sakens skulle tog vi ett par galoppfattningar i varje varv med, han svarar jättefint på fattningarna nu och det märks att han blivit starkare!
Till slut tog vi oss ut ur paddocken och vi gick med Linda och pratade en stund innan hon begav sig hem. 
 
Ett lagom krävande pass en fredag för min (tränings)värkande kropp! :P
 
Gammal bild. Känner att jag snart behöver nya haha!
 

Tristan, Csenge & Smilla 6/3 2013

Började med att ta Tristan på en dressyrvända i paddocken.
Satte inga större krav, vi övade mest på att gå undan för skänkeln och jobbade lite med övergångar. Han var väldigt positiv och det kändes jättebra jämfört med vad det kändes sist vi dressyrade tillsammans. Vi liksom fattade varann så mycket bättre helt enkelt. Han var pigg och framåt för skänkeln, men också lydig tillbaka för handen och verkade med på noterna även om det var mycket att tänka på emellanåt. Det blev ett kort med intensivt pass på ca 25 minuter, eftersom jag red just innan lunch. 
 
Efter lunch jobbade jag Csengan en stund. Började med lite NH-övningar på marken och satt sen upp och red lite tempoväxlingar med halsring. Vi övade även halt då det varit lite trögt med enbart halsring, men med en godisbit som belöning fattade hon det väldigt fort ;) 
Väl inne stretchade vi ordentligt innan vi gick ut igen.

Smilla red jag på kvällen med min ungdomsgrupp då de skulle rida kadrilj men bara 3 st kom, så för att det skulle bli jämt tog jag lillponnyn och var med lite. Hon hade myror i kroppen och hade svårt att stå stilla, men var väldigt fin och ridbar i skritten och var arbetsvillig. När vi sen började på travövningar blev hon dessto springigare och ville gärna hänga i bettet, men det ordnade vi upp bra efter ett par vändor. I galoppen däremot utmanade hon med att kicka och köra ner huvet och springa iväg lite emellanåt, men det hade hon inte mycket för insåg hon aningen frustrerat. Mot slutet var hon fin och följsam om än lite trippig i steget, å andra sidan hade paddocken hunnit bli lite hal, så jag förstår henne. 

Tre duktiga pållar och en halvdöd jag! Det är kul att rida dem, men gudars så mör man blir!!

 

Smeknamn

Efter att ha funderat en stund har jag kommit fram till att jag använder mig mycket av smeknamn på hästarna jag rider just nu. Kärt barn har många namn heter det väl?

Tristan kan även kallas:
Triss, Trisse, Trissen, Trissetrulls, Tristen, Bebis, Bebben, Bebishesten, Bästen, Plutten, Ponnyn.

Csenge kan även kallas:
Bengan, Bengt, Bengtsson, Beng, Benghesten, Bängahästen, Csengebeng, Bengtan, Ponnyn. 

Det var några. 
Hur många smeknamn har era djur? ;)


Csenge 4/3 2013

Uteritt på schemat!
Efter lite övervägande bestämde jag mig för att ta på hacket istället för det vanliga tränset. Det kändes lite nervöst men jag tänkte det får bära eller brista.
Red långa Klämman baklänges och gudars vad vi trivdes båda två! Hon var så lydig och reglerbar på hacket att jga blev alldeles lycklig!! Vi red i alla gångarter och trots att mitt vänsterben gav mig lite trubbel log jag nästan hela vägen! Vilken milstolpe det kändes som vi äntligen nått, Bengan och jag! Jag lite på henne och hon litade på mig. Det riktiga guldkornet blev när vi tog en härlig galopp på vägen hem och hon verkligen frågade om hon fick öka. Jag sa okej och gav henne tygeln och manade på. Till svar fick jag ett litet lätt glädjeskutt och sen en häst som sträckte fullt ut i fyrsprång! När jag sen tog i henne saktade hon ner i en lugn kort galopp. Det finns knappt ord för hur bra det kändes!! Vilken häst hon är!!!
Sista biten hem gick jag bredvid henne, och hon var såå nöjd och avslappnad, vilket gjorde mig ännu gladare!
Bästa Benghesten ♥
 
Otålig tjej som undrar varför vi måste stå still!


Csenge 1/3 2013

Ett kort, lugnt pass i paddocken barbacka med reptränset. 
Gjorde lite övningar i skritt och trav där jag ville hon skulle vända för skänkelhjälperna och lösgöras i bogarna. Red tex runt 3 konor i slalom och gjorde bakdelsvändning runt sista för att vända tillbaka och göra likadant åt andra hållet. 
Kollegan Linda var ute och gjorde övningar med Jupiter samtidigt, så när jag kände mig färdig ställde vi oss och pratade en lång stund. Bengan ställde sig bekvämt med rumpan mot solen, drog en djup suck och sen somnade hon nästan. Ingen brådska på den hästen inte. :)
Tillslut tog vi och skrittade tillsammans runt gården som avslut, så avslappnade vi var både jag och hästen, ibland behöver man ett lite mindre seriöst pass och bara mysa!

Ett par bilder som verkligen får mig att sakna sommaren!


RSS 2.0