Loke 31/1 2012

Idag blev det lite blandat faktiskt.
Började att jobba med honom från marken, hade ledrepet pch ledde i, gjorde mycket tempoväxlingar, vändningar och prövade till och med lite sidförande, vilket gick över förväntan faktiskt :)
Fäste även en plastpåse på ett spö och viftade runt med, rörde vid hela honom och släpade på marken när vi gick. Nemas problemas!
Gick in och slängde på hackamooret och red en stund. Wow vad mycket han släppt i sidorna sedan han kom! Jag kunde rida i volter! Böjda spår på hacket, det var en underbar känsla faktiskt! Det hade inte hänt för 2 veckor sen. Fina killen!
Red inte alls länge, eftersom det var lektion samtidigt, tog mig istället mycket tid till att stretcha igenom hela honom när vi kom in. Stod sen och bara myste i boxen med honom ♥
Plastpåse i fejjan, lika glad för det ;)Loke 30/1 2012

Longering på schemat.
Han fick värma upp löst och trava igång lite, och när han blivit lite varm stretchade jag bakbenen lite för att mjuka upp honom ännu mer.
Han fick trava ett varv till löst, sen tog jag honom på linan och satte på inspänningar väldigt löst.
Körde myckt travintervaller och jobbade med tempoväxlingar, vilket börjar gå väldigt bra på linan. Fokuserade nästan inget på galoppen idag, bara kollade av att han fattade kommandot, vilket han gjorde.
Efter ungefär halva passet blev han väldigt avslappnad gick i en låg fin form ganska långa stunder. Bakbenen hängde inte riktigt med jämt, men huvudsaken var at han faktiskt slappnade av så bra. Hans balans har även blivit mycket bättre, han hänger inte lika mycket utåt på linan längre.
Avslutade med att flytta bak- och framdelen medan vi skrittade av, kändes super.
Sedan hjälpte Karro mig att stretcha lite.
Överlag väldigt nöjd med honom idag, fin kille :)

Tillbaka!

Hade en riktigt trevlig helg i Linköping med en massa roliga 4H:are och aktiviteter!
Bland annat fick vi en föreläsning av kartläsaren Tina Thörner. Blev väldigt inspirerad!
Funderar starkt på att åka på Riksläger 2012, skulle bli super!!

Uppehåll

I helgen får bloggen vila. Ska nämligen iväg till Linköping och blir borta till söndag eftermiddag. 
Så ha en trevlig helg gott folk!

Loke 26/1 2012

Idag blev det longering.
Hade planerat en liten bomövnnig för honom så att han fick lite styrketräning och hade även tänkt jobba mycket med galoppen.
Meeen jag fick modifiera planen lite, eftersom ponnyn var explosionspigg! Ett tag hängde jag mest i änden av linan och hoppades att han skulle stanna (och att jag skulle hålla mig på fötter).
Så jag släppte lös odjuret och han sprang som en sate och bockade runt i hela paddocken! (Nån har blivit pigg av kylan tror jag?) När han lugnat ner sig kallade jag in honom, satte på honom grejerna igen och återgick till lite mera seriöst arbete. Lät honom gå över bommarna några gånger i varje varv, men koncentrerade mig mest på vänstergaloppen sen. Han blev ganska arg på mig när jag bad honom fatta-sakta av-fatta-sakta av, så han protestbockade några gånger. Men när han gjort två "rena" fattningar i rad gav jag mig, bytte varv och körde ett par fattningar där oxå. Travade sedan av honom utan linan, han är jätteduktig när det gäller att hålla sig på volt runt en även om han är lös.
När vi sedan skrittade av var han sjukt flåsig, han fick ett ordentligt kondispass idag, token :)

Loke 25/1 2012

Red efter jobbet.
Ett par av stallisarna skulle rida och hade satt fram en båg-övning med konor som jag bestämde mig för att oxå använda.
Började med att rida igång och kolla bromsen och gasen ordentligt i halt-trav-halt ett par vändor, och även känna lite på böjningen genom att vända över ridbanan ett par gånger. Sen gick jag in på själva övningen. Han kändes med och fokuserad och har börjat lossna fint i skritten, tror jag börjar hitta knapparna nu! Försökte mig även på bågarna i trav, vilket inte gick lika bra, där är han fortfarande väldigt stel, men jag kunde iaf göra någorlunda tempoväxlingar, vilket kändes bra.
Provade försiktigt på lite galopp, och det kändes stabilt, trots att det var lite helt, men sålänge man höll sig till långsidorna gick det fint.
Blev helt lyrisk när han fattade vänstergaloppen direkt på första försöket, han är enormt svag i västergaloppen och tycker det är jääättejobbigt att ens gå över i galopp i vänster varv. Gjorde samma sak en gång till med samma resultat, tredje gången hade han dock fått nog och bjöd mig på en lufttur istället. Landade dock på fötter, Loke blev nog lika förvånad som jag.
Efter det red jag lite på volt i skritt och tog bågarna i trav, kände att han började bli trött. Bestämde mig för att pröva mig på en vänstergalopp till, men fick mig bara en till luftfärd, satt dock kvar denna gången. Tog då en högergalopp istället, för galoppera skulle vi, och det gick hur bra som helst. Travade av så smått och satt sen av och plockade in konorna med Loke lunkades efter mig. Tur att han är söt iaf ;)
Kanske har jag en period med oönskad markkontakt framför mig?

Jonas Jo 24/1 2012

Idag började vi med lite snöbus i en sommarhage nedanför stallet.
Jonas var pigg men kändes inte stark eller hängig på bettet, däremot fick han för sig att dansa runt några gånger när vi inte ville åt samma håll. Och så de obligatoriska kick-tjut-varianterna i galoppfattningarna, vilet en gång resulterade i att jag fick tugga snö. Min första avramling på säkert 2,5 år!
När vi busat färdigt red jag några varv i paddocken och böjde igenom honom lite, han kändes alldeles underbart fin  och mjuk! Han var fruktansvärt kelig idag med, ville komma tätt inpå mig hela tiden och stå med huvudet lutat mot mig så jag kunde klia honom vid öronen :)
Här kommer lite bilder!
Foto: Nathalie Safko
Redigering: Jag
Fina killen :)
Det är sådana här dagar som gör det så roligt att jobba med honom!
Tack för bilderna Natta :D

Loke 23/1 2012

Idag red jag för tränare för första gången på läääänge!
Hon ska ev börja träna oss instruktörer på jobbet med jämna mellanrum.
Vi körde ett pass markarbete med trav- och galoppbommar ställda så det blev en serpentinövning ungefär. Loke tyckte det var sjuuukt jobbigt, och även jag, men oh så nyttigt!
I början var han seg i munnen och sprang mest omkring när jag bad om nåt vettigt, men efter lite rättningar och tips från tränaren lossnade han och jag lyckades tom samla traven riktigt bra (för att vara Loke, annars är det mest snabbt paddel framåt :P).
En gång for han iväg i nån form av bockserie, vet inte om det var i protest eller mer för skojs skull. Jag satt kvar i vilket fall, blir alltid lika glad när jag vågar fortsätta rida efter något sådant!
Jag vet inte vem av oss som var mest slutkörd mot slutet av passet, och inte heller vem som kommer ha mest träningsverk, men imorgon kommer nog bli ett litet lugnare pass iaf, så att den nya kunskapen får sjunka in lite. Känns toppen att få ha ridit lektion igen! :D

Snögubbe?

Var just ute med Stitch i snön. Han älskar att gräva runt i den och göra små gångar och tunnlar! Nu var ju dock inte snön så djup, men han verkade nöjd iaf :)
Här kommer bilder, enjoy!
En liten lyckospark får avsluta denhär bildbomben :)

Snö var det ja

Det har snöat i princip hela dagen och från vad jag hörde sist verkar det som att det ska snöa hela natten med.
Har hållit mig inomhus idag, sov väldigt dåligt inatt så har mest bara slappat.
Är jag pigg (och det är uppehåll) funderar jag på om inte Stitch ska få komma ut och skutta i snön, han älskar att gräva tunnlar och busa runt :)
Hjärtefluff ♥

Den dagen

Den dagen jag slutar med hästar, då är jag nog sinnessjuk. Eller död.

Fotosugen!

Jag längtar så till sportlovet då Borås djurpark öppnar för första gången på året!
Var där förra året med mamma och lillebror samt kameran i högsta hugg (såklart)! Alla djuren är så mycket mer aktiva än under högsäsongen och verkar tycka det är jättekul att det äntligen kommer besökare igen.
Någon som vill komma med och fotonörda med mig på sportlovet? ;)

Jonas Jo och Loke 19/1 2012

Hade morgonen på BRS idag. Mysigt som vanligt att komma och pyssla med pållarna på morgonen.
Iaf, bestämde mig för att ta Jonas direkt innan han fick gå ut så att jag slapp springa in och ut med honom. Han blev lite grinig när han inte fick komma ut direkt men ville ändå gärna stå och mysa (kanske för att slippa jobba ;P).
Klädde på honom allt som krävdes för longering och tog mig ut till paddocken.
Han var väldigt spänd i början och ville inte riktigt lyssna på mina kommandon, men när han väl fått "stressa färdigt" blev han mjuk och lugn och lyhörd.
När jag var nästan klar började det regna lite på oss och jag märkte att Jonas började frysa, så jag travade av honom lite snabbt och sen gick vi in. Väl inne ville han stå och mysa massor, gulleponnyn. När jag kom senare på kvällen och skulle ta in honom ropade han t.om efter mig!
Jonas i en galoppfattning :P 
Behöver jag säga att han tjöt oxå? ;)
Efter jobbet tömkörde jag Loke en stund. Det gick mycket bättre än sist! Han var lyhörd och fattade mycket snabbare vad jag ville och önskade. Körde både på volt och i olika vägar på ridbanan. Gjorde även mycket halter, vilket han tyckte var särskilt jobbigt, men han gjorde ändå ett par helt klockrena! Duktiga gubben!
Sendan kom Karro ut med Löparn i paddocken, vilket var en megastor distraktion för Loke och han blev flängig och kollade mer på dem än på mig, så jag valde att avsluta med att låta honom trava av på longerlina. Innan jag gick in flyttade jag bak- och framdelen lite för att vara säker på att han var lite lösgjord.
Stretchingen idag gick sådär, han blev ensam i stallet när de andra gick lektion, så han var mest intresserad av att lyssna och kolla efter dem, men jag är nöjd ändå!

Loke 18/1 2012

Inte så mycket att skriva om idag eg, han kändes varm på baksidan framkotorna när jag tog in honom, att gå på den hårda marken som är nu är inget bra för hans små fötter. Men han haltar eller markerar inget iaf så jag bestämde mig för att mest skritta. Red runtom gården och klättrade i sommarhagen och så, travade och galopperade ett par vändor till parkeringen, då han faktiskt själv ville det, kändes kul att han var lite pigg!
Red inte särskilt länge, utan tills det kändes lagom liksom.
Det sköts en del smällare väldigt nära gården medan jag red, men som vanligt reagerade knappt Loke på det, så himla trygg är han! Eller så är han halvdöv ;P

Två år

Ni kan läsa mer om Hugo hos catrinek.blogg.se

Nyfriserad!

Idag var det dags att kapa Lokes man!
Tvättade den först med hjälp av svamp och hink (och grönsåpa). Gick super! Konstaterade därmed att han inte alls är rädd för vatten, utan mer för slangen, eftersom han trampar runt väldigt när man spolar hans ben.
Smått missnöjd häst får manen tvättad :)

Sen kom Markström och vi gav oss på själva klippningen. Vi fick sätta proppar i öronen på honom då han tyckte maskinen lät obehagligt och stod inte helt stilla medan jag klippte, så det blev ett par småhack. Men överlag är jag nöjd med resultatet iaf, hästen skötte sig och formen på manen blev helt okej :)
Söteponny :)Välförtjänt!

Äntligen!
Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset!
Så himla välförtjänt! Otroligt mycket grattis till dig Roffe!
(Bild från Google)
Lite dåligt dock att dom missat att han faktiskt är världsetta...Favorit i repris

Lite gullig bild jag tog på BFK förra året, i september tror jag det var :)

Loke 16/1 2012

Idag var det longering.
Prövade att sätta inspänning på ena sidan och sedan sätta longerlinan som en graman på andra sidan. Gick väl sådär, han lärde sig att smita från det ganska fort. Så jag satte på båda inspänningarna och gjorde lite ökade och minskade volter istället. Han tyckte det var jättejobbigt men gick med på det.
Avslutade med att han fick trava av löst i lååg lååg form, riktigt avslappnad blev han. 

Stretchningen gick hur bra som helst idag! Har inte lagt ner så mycket tid på benen hittills, eftersom han mest tyckt det varit jobbigt och dragit åt sig dem, men idag var det som att det bara lossnade och det gick hur bra som helst! Kändes härligt :)

Ibland...

Är han för lik dig


Jonas Jo och Loke 14/1 2012

I förmiddags åkte jag upp till BRS och hjälpte Markström att klippa Jonas. Efteråt visade hon mig hur jag skulle sätta på hennes pessoasele och gav mig ut i paddocken för lite longering. Paddocken var rejält hård, men det funkade bra ändå.
Han var rejält pigg, pep och tjöt redan när jag började ta ut honom på volten. När jag satte igång honom i trav fick han gå i sitt eget tempo till en början, sen började jag öka och minska tempot på honom lite, vilket han tyckte jag sjukt irriterande, han ville ju bara springa! När han väl fick galoppera tjöt han nöjt och gjorde små bockserier och bus, söten. Sen var han tvungen att bli lite "rädd" för något i ett hörn och rusa iväg lite. Longerade i båda varven tills han började slappna av och avslutade sedan med att trava av honom utan att pessoaselen gav effekt.
Det var intressant att se skillnaden på honom med och utan selen, det syntes verkligen att han arbetade och fick in bakdelen under sig när selen gav effekt!
För er som inte vet vad en pessoasele är: här är en film från när Linnéa longerar med den på.

Efter lunch red jag ut Loke en sväng med Sabina och Star. En lugn skrittrunda, ungefär som igår. Han var lite varm i ena framkotan, men han varken haltade eller markerade så jag bestämde mig för att han kunde må bra av att röra sig, eftersom han var stel och antagligen hade träningsvärk efter gårdagen. 
Han var minst lika trygg som igår, bortsett från att han blev lite tittig när vi passerade ett spår med konstsnö och en massa skidåkare.
Något jag märkte av redan igår var att han ömmar i framhovarna när han  går på grövre grus. Det kan ju vara en förklaring till varför han kändes varm. Får hålla koll på detta, kan ju vara möjligt att han behöver skor fram.
Imorgon får han iaf vila, om han nu inte får gå ponnyridning, vilket inte skulle göra jättemycket om han inte är för varm.

Loke 13/1 2012

Red ut en sväng med Catte och Karro efter jobbet. Skrittade mest, travade ett par korta sträckor.
Han skötte sig riktigt bra och kändes pigg och glad! Han är så trygg ute, bara gör precis vad han ska och inget annat, kan gå både först eller sist, det spelar inte honom någon större roll, vilket känns väldigt skönt!
Dock ömmade han lite när han gick på det grövre gruset, men det kanske inte är jättekonstigt eftersom marken är stenhård!
Han var rejält flåsig men väldigt nöjd när vi kom hem.
Han gick även två lektioner på eftermiddagen, en nybörjar och en handikapp. Han skötte sig super på båda lektionerna, trots att det ibland blåste så man nästan åkte omkull.

Många besökare

Jättekul att folk går in och kikar på bloggen! 
Igår hade jag 41 unika besökare.
Hoppas det håller i sig!

Kasst väder!

Jag är SÅ trött på detta jäkla väder som varit de senaste veckorna!
Snö, regn, storm, sol, åska om varannat!
Idag kunde jag inte rida för att det var så fruktansvärt väder! Och jag hade dessutom morgonen upp i stallet där Jonas står, vissa av hästarna undrade om jag var dum i huvet som tänkte släppa ut dom i blåsten och regnet.
Tyvärr så har jag ingen tillgång till ridhus, men frågan är om det hade hjälpt så som det var idag.
Ibland vill man inte bo i Sveriges regnigaste stad...
Bild från i somras när ett åskväder drog in hemma :P

Inlägg?

Nu är jag sådär skrivsugen så det kliar i fingrarna!
Men vad ska jag skriva?
Ett åsiktsinlägg? Om olika hästar jag ridit och arbetat med? Hur mitt hästliv började? Varför jag blev fotointresserad? Något annat?
Har ni förslag, så bara skriv! Jag vill veta vad ni som läsare tycker!

Vem är jag osv.

Jag har haft ett litet uppsving i besökarstatistiken, så jag tänkte att nya läsare kanske ville veta lite mer om mig och bloggen.
'
Jag är då Linnéa, en 20-årig tjej från Borås.
Denhär bloggen var från början tänkt att vara en fotoblogg, därav namnet, men just nu känns det mer som en hästblogg, haha! Så jag försöker väl kombinera fotot och hästeriet samt rent allmänt om mitt liv så gott det går.
'
Jag är ju då en hästmänniska inifrån och ut. Hästar är i princip mitt liv, utan dem mår jag helt enkelt inte bra i själen! Förutom hästar älskar jag att fotografera, och tar med mig kamera nästan vart jag än går!
Jag arbetar på 4H-gården i stan, där jag även rider. Jag har ingen egen häst för tillfället, så jag är hemst tacksam att jag får rida på arbetsplatsen!
Just nu är de hästar jag rider:

Loke

Fjordhästvalack född 2003
Står på 4H-gården där jag jobbar. Vi har honom på prov för att ev behålla och avända i verksamheten. Jag sköter hans tillridning och testar vad han klarar av och om han verkar passa oss.
Han är en känslig men väldigt lat kille som är - som fjordingar bör vara - ganska egensinnig men ändå tillgiven och nyfiken. Cool och lugn, svårskrämd men tycker inte om att vara utan sina hästkompisar. Tycker mycket om människor och vill gärna ha uppmärksamhet!
'
Jonas Jo

Kallblodstravarkille som ägs av Linnéa Markström. Född 2002.
Jonas står på Brämhults Ryttarsällskap i Borås. Jag rider honom en gång i veckan tills vidare, då Linnéa letar halvfodervärd till honom.
Jonas är en pigg, energisk och känslig men lite barnslig häst med humör. Ibland tror jag nästan har är ett sto i förklädnad. Men han är så underbar att jobba med och han ger väldigt mycket tillbaka, samtidigt som han är en utmaning när han är på det humöret, dock på ett bra sätt.
'
De andra hästarna på jobbet kan även synas lite då och då i inläggen:
'
Smilla, 7-årigt fjorsto


Starshine, tinker/fullblodskorsning


Löpergutten, kbl-travare omskolad till ridhäst


Deloitte N. Touche (Looydn), ägs av Catrine Karlsson


Csenge, hästen som önskar hon vore knähund
När jag inte bloggar om hästarna försöker jag som sagt blogga om mitt liv i allmänhet, kanske slänger upp nån tävling eller frågestund ibland, bildbomber får ni garanterat, samt lite ditt eller datt om vad som händer och sker
just nu.
Hoppas ni vill fortsätta följa denna blogg! Undrar ni något är det bara att fråga.
Bor ni i Boråsområdet kanske det tillochmed kan hända att jag kan komma ut till er med kameran om ni ber riktigt snällt ;)
Ha det bäst allihopa!

Loke 11/12 2012

Idag var han inte jätterolig. Han vill mest bara flumma runt och var så sjukt okoncentrerad en stund att jag blev riktigt frustrerad till slut!
Så jag satte honom i galopp och tvingade runt honom några varv innan han fick sakta av. Efter det blev han bättre och mer uppmärksam på mig och min ridning. Prövade att använda sporrar idag, vilket funkade helt okej. Red honom i en övning där jag gjorde volt tillbaka i hörnen, så det blev nästan lite som små serpentinbågar. Han tyckte det var jättejobbigt, men han gick med på det. Avslutade med att göra ett par galoppfattningar i vänstervarvet, som är hans sämre galoppvarv och sedan lät jag honom trava av på lång tygel.
Min ridning kändes verkligen inte bra idag, kände att jag hade svårt att kombinera mina hjälper och kände mig liksom sladdrig och ostadig i sadeln.
Nåja, får trösta mig med att Loke är så snäll att han inte bryr sig så mycket. :)

Sniffe!

Avslutar dagen med några bilder på Markans hund som jag knäppte när vi kastade boll i paddocken :)

Denhär hunden lyckas alltid få en att dra på smilbanden! Världens bästa Aliah ♥

Del 2: Mysbilder

Efter löshoppningen gick Markan med och tog några fina bilder på mig och Loke ovanför hagarna :)
Tack!!
Foto: Linnéa MarkströmDel 1: Löshoppning

Här kommer lite bilder från dagens löshoppning med Loke. Satte upp en studsserie med 3 hinder.
Markström kom ner med Jonas från BRS och var med hon oxå :)
Foto: H. Willman
Galen hest!
Varför hoppa 3 studs när man kan hoppa 1 studs och låtsas att de 2 sista är en bred oxer? :P
Byte :)
Suddig SÖT ponny!!
Lite kan han lyfta på benen iaf ^^
Haha snyggingen! 

Det var det från löshoppningen! Meen det kommer fler bilder på annat sen! Håll ut! :)

Redigering och sortering

Sitter och sorterar och fixar till bilder från idag.
Äntligen fick kameran komma ut och lufta sig lite!
Vet inte om bilderna kommer upp ikväll eller imorgon, men de kommer!
Litet smakprov på Sniffe :)

Många styrkekramar!


http://playrapport.svt.se/2.33919/1.2670953/dod_hast_mitt_pa_vagen
Alla tankar till Jennifer Lundberg, då det var hennes ponny.
Jag vet också hur det känns att förlora en vän, dock måste det kännas dessto mer pga all dramatik runt det hela.
Många styrkekramar till dig vännen, vi tänker på dig!

Stolt!

Idag red jag inte Loke eftersom han gick privatlektion, hans blir ganska trött mentalt snabbt, så han hade nog inte orkat ett pass till.
Men gud så duktig han var på lektionen! Det var en lite mindre erfaren tjej som red, och han skötte sig exemplariskt! Jag gick ju bredvid ganska mycket, men ändå. Han hade fokus på uppgiften, även om han inte fattar det där med att gå lektion än. Han gjorde varken mer eller mindre än han skulle, och i slutet gick jag en bra bit ifrån honom och han försökte knappt ens komma in till mig (vilket han gjort en del innan). Eleven fick även trava för första gången, longerade henne och Loke var så hilma snäll och bara lunkade i långsam trav och såg riktigt avslappnad ut!
När lektionen var slut hjälpte eleven mig att göra iordning och ta ut honom i hagen. Hon fick leda, och jag gick en liten bit framför. Loke var som en liten valp. Han är så hilma go och snäll, verkar verkligen gilla barn och när det är flera som pysslar med honom!

Det tynger mig...

Att jag inte kan göra mer...

PbK rekomenderar:

Jag tycker ni ska följa denhär killen:

(Bild från Google)

Jesse, en nederlänsk hästkille som kombinerar trickträning och NH med träning och tävling.
Det är inte ofta man ser sånahär killar tycker jag, som verkligen visar sin kärlek till hästar öppet och som dessutom är bra på det han gör!

Kan han kanske bli nästa Tobbe Larsson någon dag? ;)

Jesse´s youtube-kanal:

http://www.youtube.com/user/jessetjuhhh

Gå in och kika, jag tycker han är riktigt häftig!

Glöm inte!

Glöm inte att följa mig via Bloglovin´ :D

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2415765/photobykohler?claim=7nw3tzqqz99">Följ min blogg med Bloglovin</a>


Sjuk..

Ledsen för dålig aktivitet, men jag ligger hemma med feber, då får jag inte så mycket gjort. Sover mest :P
Såfort jag blir frisk och vädret tillåter ska jag ta med kameran ut och fota lite :)
Ha det bra tills dess!

Bild


Tidsinställda inlägg?

Detta är något som jag har haft problem med länge. 
Jag kan inte göra tidsinställda inlägg!
Eller jo, jag vet hur man gör dom, men blogg.se vill tydligen att alla mina inlägg kommer upp med en gång av någon anledning!
Jag gör (vad jag vet) precis rätt när jag ställer in tid och datum för inläggen, men de postas ändå på direkten! Det är fruktansvärt irriterande!
Finns det någon därute som har samma problem, och/eller någon som kan hjälpa mig?

Loke 3/1 2012

Jobbade från marken idag.
Tog på träns, delta och ledrep och promenerade en stund i paddocken. Gjorde ganska mycket lydnadsövningar, stanna och backa och vända osv. Utsatte honom även för lite "lektionssenarion", gick och ställde upp honom vid rampen, ville att han skulle gå extra långsamt, eller lite snabbare än normalskritt och sprang bredvid honom i trav - vilket han tyckte var lite obehagligt, kan inte riktigt säga varför.
Han var väldigt sammarbetsvillig och riktigt positiv idag, jätteroligt att han verkligen vill göra rätt!

Tone & Maylinn

Helt underbara när de leker tillsammans!
Denna norska tjej har ett jättefint band med sin fina fjordis :)
Verkligen något att sträva efter. 


Loke 2/1 2012

Idag red jag bort till ängen. Loke var pigg men ändå lat - full med energi, men ville helst slippa arbeta. 
Red först en stund på själva ängen, sedan red jag bort till backen alldeles bakom och galopperade lite. Ponnyn tyckte det var ganska kul men jooobbigt!
När vi tagit ett par vändor i backen ville han mest gå hem, så jag red tillbaka och tog ett par galopper och travade av sen. Catte, som var med och fotade/filmade satt upp och kände lite på honom. Han var jätteflåsig när jag väl skrittade av, tjockisen. :)
Kändes bra att jag kunde rida bort från gården utan att ha någon annan häst med. Även om han ropade efter kompisarna försökte han sig inte på att dra hem eller nåt sånt.
Här kommer lite bilder, tagna av Catrine, Elisabeth & Jessica. (Klicka på Catrine för att komma till hennes blogg!)
Ibland vill hästen inte riktigt som du vill :P

God fortsättning

God fortsättning gott folk!
Hoppas ni haft en trevlig nyårsafton :)

RSS 2.0