Csenge & Tristan 28/11

Började med att leka med Bengan lite, samt lite provosorisk löshoppning.
Som nästan alltid tog det en liten stund innan hon kom igång och ville leka, men när hon väl kom igång var hon superlycklig! Hon gick självmant på hindret, men tyckte det var lite kul att försöka finta mig om jag försökte fösa henne mot. Nöjde mig med 50cm, då hon inte hoppat sen igångsättningen. 
Valde att låta henne själv få bestämma när hon var klar, och när hon kom in till mig var hon såå nöjd med sig själv! 
 
Sedan blev det en tur med Tristan i skogen. Försökte mig på lite skogsdressyr, men Trisse ville mest bara springa, så vi körde nåt mellanting, lydnad och ökningar av gångarter typ, och så lite lösgörnade på det. 
Kul att han känns så pigg i skogen nu, innan har han varit lite halvloj, inte velat gå på framåt riktigt. 
Det blev ett rejält pass stretching när vi kom hem. Ska nog försöka mig på att massera honom lite med, han är så väldigt trång runt bogbladen. 

 

Mera imorgon

Det har varit lite dött, men imorgon kommer mer om dagens ridpass. 
Är helt enkelt för trött för att skriva idag. Hjärta

Mammas fina tjej ♥

Can´t control me

Just who do you think you are? 
No one can walk my path but me. Please don´t stand in my way, I might walk right trough you! 

Respect me as I am right now and don´t push me down, beacuse I´m better than to dance to your tune. 


"I´m a goddamn coward, but then again, so are you." 
 

Några bilder :)

Några bilder från dagen som gått, mest bara för att!

 

Ponnytvätt

Igår kväll fick Tristan ett välbehövligt bad! Han var mer gul än vit på kroppen och mer brun i man och svans, så det kändes som det var dags! 

Att bli nerblött var inte särskilt kul sa ponnyn, men att bli genomgnuggad på hela kroppen var superskööönt! Som vanligt blev jag själv minst lika blöt som hästen, jag fattar inte hur jag lyckas..


Före - intet ont anande.

Ca havlvägs, missnöjd ponny! 

Efter, ren ponny :D
 
 
 
 
 

Svarta djur

Passade på att låta Fiver skutta runt på golvet imorse. Finaste gammelninen ♥
Och såklart skulle ju även tjockiskatten vara med, inget händer utan hennes övervakning i vår lägenhet!

 
 
 

Csenge 21/11 2012

Började rida i repgrimma, var nyfiken på att testa det eftersom hon funkat så bra på hack. 
Hon kändes avslappnad redan från början, med undantag från några nervösa blickar på grisen som inte var där han skulle.
Fokus låg på att hon skulle vara lång, låg och framförallt avslappnad. Vi båda hade lite svårt med balansen i den nya formen, men det blev stadigare allteftersom. Efter en lång uppvärmning började jag rida över lite bommar, men insåg att jag skulle vara tvungen att ändra ridstil lite, då hon sög tag i bommarna och tog extra fart mot dem. Lite omfix med tyglarna så blev det mycket bättre. 
När hon började kännas färdig red jag en stund med halsring, och nu blev det en än mer avslappnad häst! Det är jättekul att känna att hon som kan vara lite nervig blir så avslappnad när man bara sitter med ett snöre runt halsen på henne! Och jag själv är förvånad som vågar rida henne på det viset med tanke på att jag nästan varit rädd för henne förr. 
Efter nedvarvning och avslut blev det lite stretching innan hon fick ut i hagen igen :)

Här kommer fler bilder, alla tagna av Linnéa Markström!

Boink, snell hest som hoppar markbommar :P
 

Klant!

Ja, klantjag gjorde fel när jag skulle överföra bilder från dagens ridpass till min dator!
Så, inlägg om ridpasset och bilder kommer imorgon när jag klantat färdigt...

Smakprov :)

Utan Dig

Idag känns det tyngre än vanligt att vara utan dig. Det har redan gått lite mer än ett år, men känslan av tomhet och rastlöshet dröjer sig kvar. De senaste månaderna har jag börjat lägga skuld på mig själv för att du inte gick att rädda. Jag borde sett tidigt att du skulle bli sjuk, då kanske det varit annorlunda idag. 

Jag känner mig liksom vilse, vet inte var jag ska ta vägen. Min största källa av trygghet är borta och jag är fortfarande inte helt på fötter, det känns nästan löjligt! Det har inte gått en enda dag utan att du funnits där, i tanken, saknad. 

Jag älskar dig, men de orden känns fjuttiga och meningslösa,för det var så mycket mer än så, du var världen, den stabila mitten i min inre storm. Vad ska jag göra utan dig?It's like you're screaming but no one can hear.
You almost feel ashamed that someone could be that important,
that without them, you feel like nothing.
No one will ever understand how much it hurts.
You feel hopeless, like nothing can save you.
And when it's over and it's gone,
you almost wish that you could have all that bad stuff back
so you can have the Good ♥
 

Tristan 16/11 2012

Det blev en liten mysig uteritt idag! 
Ängade en stund åt att ta ut manflätorna och borsta igenom alltihopa innan vi gick. Red barbacka, kände att jag inte kunde nåt annat riktigt. 
Det var riktig feelgood känsla hela ritten! Påväg ut i skogen möttes vi av flera som tyckte Trisse var så fin,vilket gjorde att man sträckte på sig lite extra. Väl i skogen var Trissen så pigg och glad och framåt att jag blev alldeles lycklig, kommunicationen var på topp och jag bara njöt! Tog av in på ett traktorspår och klättrade lite, red sen ner lite hursomhelst genom skogen för att komma tillbaka till vägen. Ponnyn var svettig och flåsade men var fortfarande glad i hågen och kändes riktigt framåt!

Väl hemma försökte jag böja loss honom lite i paddocken, vilket gick sådär,jag får bakläxa i att jobba lösgörande! Efter vi gått in utförde vi lite välbehövd stretchning, och sen fick Triss gå ut i hagen. 


Hemma igen

Har varit borta ett par dagar på konferens, därav den låga aktiviteten här.
Imorgon blir det tillbaka till hästvardagen, och tänk uteritt på Tristan. Förhoppningsvis bra väder, om inte kan det bli paddocken i ändå haha. 
Helgen kommer bjuda på kattpassning - igen, vilket iofs bara är roligt! Kommer även åka iväg en sväng mot Göteborg för lite inflyttningsfest hos en vän :)

Nu blir det film! Och inte vilken som helst heller :D

 
Eeyup!
 

Csenge & Tristan 11/11 2012

Började med Csengan idag. När jag fick syn på vattenlandet i paddocken bestämde jag mig snabbt för uteritt! Detta har jag och Beng aldrig gjort själva förr, och med tanke på vad jag hört om henne ute själv erkänner jag att jag vart nervös. 
Men det var helt obefogat, hon var jättemysig, något vaksam, men annars avslappnad och fin! Vi jobbade i skritt och lite i trav. Bengan var pigg och passade på att tjuvgaloppera när vi blev omsprugna av en joggare. Trots dåligt väder var det en helt enormt härlig ritt! På kvällen efter lite annat tog jag ut Tristan en stund och jobbade från marken. Började med att longera honom och kolla av hans humör, som idag var avsevärt mycket bättre än i fredags. Han fick gå i alla gångarter åt båda hållen och jag satte mycket fokus på övergångar och tempoväxlingar, särskilt i traven. Efter det jobbade vi med lite vändningar, och avslutningsvis på sidförande från marken. Och för första gången lyckades jag få honom till en ordentlig skänkelvikning :D Massa beröm till ponnyn! Promenaread en stund och lät det smälta in innan vi tog oss tillbaka in i stallet. 

Två nöjda :)

Nattsuddar

Sömnlös änsålänge, sitter och bläddrar på nätet, kollar gamla bilder i arkivet och försöker hitta bra musik. 
Morgondagen känns stressigare än vad den egentligen kommer vara, men det får jag handskas med när det kommer!
 
Bjuder på mig själv i nya glasögon :)

Tristan och Löparn 9/11 2012

Tog över Tristan helt kort just efter mina lektioner då tjejerna hade tömkörning och han var hemskt mopsig och krånglig med dom. Skulle inte stå still, vände sig mot dom och försökte gå lite dit han ville, vilket han inte gjort innan. Jag tog honom på volt, och först ville han vända sig mot mig med, men en redig klatsch med tömmen fick honom att ge med sig. Man såg verkligen att han var jättetrotsig och han försökte lura mig hela tiden och slingra sig hit och dit. Han fick skritta och trava runt mig och vi gjorde många halter. När han stod stilla två halter i rad gav jag mig. 
Han blängde som en sur dagisunge på mig när vi gick in, ibland är det kul med unghäst.

Sedan blev det en avlappnade skrittur med Elina, Csenge och Löparn. Vädret kunde vart bättre, men det kunde oxå varit värre. Inte så mycket mer att säga, han var så lugn och fin, det smittade verkligen av sig!
Csenge & Tristan 7/11 2012

Först ett lätt dressyrpass på Bengan, som jag börjar rida ca en gång i veckan. 
Hon är under igångsättning, så det blev mest fokus på grunderna, start, stopp, lite lösgörande i skritt och trav. Red på mitt hack, vilket hon verkar trivas bra på, dock gick hon emot det lite, antagligen för att hon inte orkar ta stöd på det ordentligt. 
När jag varvade ner kunde jag inte motstå, utan gjorde om tyglarna till halsring och red omkring lite. Hon var SÅ duktig och känslig. Volter, serpentiner, halter, hon var så lättstyrd och lyhörd! Duktig kicka!! 

Efter lunch gick jag en promenad med Tristan tillsammans med mamma och Löparn. Vi gick ner ett varv i Fjärdingparken som lite miljöträning. Trisse tyckte allt var jättespännande och han var nyfiken på allt! Det är lite kul när man är ute "bland folk" med hästarna, många vill hälsa och klappa, hur bra träning som helst! Påväg tillbaka passerade vi Fjärdingsskolan, och i ett fönster stod ett gäng barn från särskolan och vinkade, så jag gick fram med Triss till fönstret, och han stack fram mulen och blåste imma på fönsterrutan. Barnen blev totalt lyriska och log verkligen från öra till öra, en liten kille gjorde tummen upp med båda händerna! Så himla gulligt! 
Passade på att gå genom en tunnel påväg hem med, och som väntat var han helt orädd. Nästan så jag misstänker han är 15, inte 5 ;)


Några bilder, enjoy :)
 
 

Lyckorus!

Ja jag känner mig så lycklig!
Jag har nämligen kört häst idag :D Det har jag inte gjort sen gymnasiet, men jag tycker det är så grymt roligt! 
Jupiters ägare var på gården en sväng och hade med sig vagnen, så jag erbjöd mig att följa med och visa honom lite vägar. Så vi körde Lilla Klämman, ca halva vägen var. Aaaah, jag är verkligen helt borta, det är SÅ härligt att rulla vägen fram och känna hur hästen tar i med vagnen och det är så avslappnande. Ett mycket bra alternativ till ridningen. 


Nu ska jag äta pannkakor och ladda inför morgondagen, mors!

Fina Juppsen.


Tristan och Csenge 2/11 2012

Skulle ha ridit, men bestämde mig för lite hästhjärngympa ist. 
Tog ut båda i paddocken och de fick jogga lite. Csenge ville mest leka, vilket vi oxå gjorde lite, men annars höll vi ett väldigt lågt tempo. Kallade in dem och ställde dem bredvid varann. Sedan ville jag att de skulle följa mig båda två, och stanna när jag stannade. Därefter tog jag med mig en i taget, vilket var lite svårare eftersom de blev lite osäkra. De fick vila lite och ta in vad vi just gjort och de fick massa beröm! Jag började gå runt dem, först en i taget sen runt båda samtidigt i en stor cirkel. De blev mycket konfunderade över detta men stod ändå kvar som jag bad dem. Sen gick vi en bit till och vi gjorde lite vändningar och flyttningar, vilket för mig var lite svårt med två hästar men det funkade ändå hyfsat. 
Parkerade dem igen och tog dem nu en i taget så de fick gå cirklar runt varann. Tristan tyckte detta var särskilt jobbigt när han var tvungen att stå kvar, men han höll sig ändå i skinnet. Avslutade med lite följa John och en massa kel och beröm!


När vi kom in verkade dom väldigt nöjda och båda tuggade och slickade runt munnen en hel del!

Gullisar!


Passa hus igen

Är hus- och kattvakt även denna helg!
Mys med kissarna står på schemat, väldigt slappt :)

Ska skriva om fredagens hästpass när jag kommer hem eftersom jag har bilder som jag vill ha till, haha sån är jag!


RSS 2.0