Nybadad!

Nu slipper jag känna mig skyldig för att bara en häst hann bli ren innan sommarbetet ;)

 
 

Dubbel Csenge 29/5 2013

Ca mitt på dagen red jag en stund i paddocken. Inget superseriöst, mest lydnad och allmän koll på att allt satt som det skulle. Hon kändes lite trött emellanåt men hon var ändå arbetsvillig och gjorde så gott hon kunde. Sen kom det en liten tjej med mamma som sååå gärna ville klappa, så hon fick stå och mysa med dom som avslutning! 

På kvällen blev det att jag red henne på en lång uteritt med min ungdomsgrupp. Det var verkligen en perfekt kväll och både jag, tjejerna och hästarna kändes så nöjda! Bengan tvekade som vanligt lite över att gå först till en början, men sen var det frid och fröjd. Vi red i alla gångarter och hästarna fick även sträcka ut ordentligt ett par gånger. Det är så kul när eleverna gillar fart lika mycket som jag! ;) 

Mysig dag på det hela taget! 
 
 

Finaste killen

För varmt att göra något seriöst idag, bara lite skritt och lydnad i paddocken och sen gick vi iväg en bit och beta lite gräs :)
 
Gose ♥
 

Jonas Jo 26/5 2013

Idag mötte jag upp Markström och följde med ut till Jonas. Det var jättelängesen vi umgicks, och jättelängesen jag såg Jonas sist! 
Han har köttat på sig en hel del och verkade glad och nöjd med livet. Vi gick ut i paddocken och Markström började med lite ledarskap och trickträning, sen blev jag uppslängd en vända. 
Det kändes väldigt ovant, då Jonte har ganska mycket egen moter, något som varken Tristan eller Csenge har. Jag har ridit Jonas mycket innan, men nu var det lite back to basics och hitta lite knappar igen. Det kändes att han fått mer styrka sen jag red honom sist, och att jag tappat styrka, särskilt i bål och säte, haha. Det tog en liten stund, men jag tyckte jag hittade honom hyfsat stundtals. Vi tog även ett par små skutt, wiiie sa han om det ;) 
Det kändes jättenyttigt med lite hästombyte, särskilt som att Jonas är så olik "mina" två tokar! 


 


Hoppade av honom för tidigt osv ;P
 
 
 

Tristan 24/5 2013

Det blev lite dressyr på ridbanan på kvällen. Han var sååå fin!! Red mycket volt men la även fokus på att rakrikta och se till att han inte slingrade sig. Vi provade även att galoppera över ett litet litet kryss som stod framme, och vi tog oss över det två gånger utan att krascha! Duktig :)
Efter det blev det lite sidförande och övergångar.  Det var lite trögt skritt-trav, men galoppfattningarna satt nästan helt perfekt! Det blev tom lite ordentlig form på honom ett par gånger, såå härlig känsla!!  
Känner att jag haft en riktigt bra ridvecka!! 
 
 

Gröngräs

I tisdags släppte vi Tristan och Jupiter i den större hagen där gräset kommit igång att växa lite mer.
Dom hade kuuul!! Tog lite bilder men kände mig sjukt ringrostig, men iaf, enjoy!
 
 

Csenge & Tristan 22/5 2013

Först på schemat var uteritt med Bengan!
Det var lite nervöst i början. Ett ord: stenar!! Idag åt tydligen stenblock hästar, allra helst de med mossa på! Hon fjantade runt lite här och var hela ritten, men hon gör ju inget dumt, bara spänner upp sig och glor dumt på grejerna och går sen förbi på största möjliga avstånd. 
I övrigt hade vi det underbart! Vi körde ganska mycket av allt idag, intervaller i alla gångarter, lite halter och tempoväxlingar. Hon var riktigt positiv och pigg utan att bli springig eller stark, gjorde precis det jag bad om. Duktig tjej! Hemma igen blev det lite stretching innan hon fick gå ut igen.
 
Tristan red jag efter mina lektioner. Han satte sig lite på tvären i början när jag skulle böja och be honom att flytta för skänkeln, men efter en liten tillsägelse på skarpen blev han bättre och samarbetade riktigt fint emellanåt. Utmanade honom lite genom att inte rida bestämda vägar utan göra stora eller små, tvära eller mjuka bågar i ett lite slumpmässigt mönster över hela banan i skritt och trav. Gjorde äver lite galoppfattningar med kravet att han skulle gå långsamt och mjukt, vilket var jäääättejobbigt! Avslutade med att skritta runt gården tillsammans med Malin och Kiwi :)
 
 

Tristan & Csenge 20/5 2013

Började med ett pass på töm för Tristan. Ville testa lite av det nya jag lärt mig på Gotland! 
Det gick super! Han var så duktig och med och pigg, jag blev nästan lite stolt över hur bra han kämpade. Vi hade nån liten argumentation när nåt pucko kom susandes uppför vägen med sin MC, men det löste sig snabbt. Provade att spänna in ena sidan med löpande töm och böja honom lite när jag tömkörde på volt, vilket gjorde honom trött i huvet men han kämpade inte emot det utan fattade snabbt att han faktiskt kunde stretcha ut sidan lite. Avslutade med skritt på fyrkanten, och prövade på skoj att göra en öppna, vilket han gjorde klockrent!! Jag blev både överraskad och glad! Han fick sedan öva tålamod genom att stå parkerad medan jag satte fram grejer inför mitt Csengepass. Han stod nästan helt stilla i ca 5 minuter, duktig kille! 


Ganska direkt efter Triss tog jag ut Csenge för lite hoppning. Har planerat att försöka hoppa Tristan uppsuttet i veckan och ville ha ett par språng i kroppen innan dess. Hon var väldigt kvick och samarbetsvillig idag, lite krut i Huldan ska det vara! Hon kändes fin och avslappnad hela uppvärmningen och var väldigt koncentrerad trots sopbilar och annat bröt. Började så smått att hoppa ett räcke på 40cm. Bengan taggade till men blev aldrig stark eller för fram, utan väntade snällt på mig med. Efter nåt språng i varje varv höjde jag till 60 cm och hoppade det 4 ggr åt båda hållen, med små pauser emellan, pollen och värme var inte mina vänner idag, jag hade det nog svårare än hästen :P 
När vi var färdiga travade vi av lite kort och sen skrittade vi runt gården.

Riktigt fin känsla med båda kusarna idag, fler sånna tack! :D
 

Ett styck parkerad häst :)
 

Loke


 
Draddades av en plötslig saknad efter Loke! Fina pojken, hoppas han har det bra, hörde han ska finnas nånstans runt Stockholm nu. 
 

Tristan 17/5 2013

Red honom helt kort efter mina lektioner, det var ett tag sen jag red på banan. Han var som väntat lite stel, men var ändå fin och jag behövde inte skämmas så mycket för att jag inte ridit ordentligt på ett par veckor. 
Det blev bara lite volter, övergångar och lydnad. Detta tog ca 15 min.

Efter det fick ponnyn ett välbehövligt bad! Han avskyr att bada, men han var såå duktig idag, jag fick tom spruta vatten i anstiktet på honom! Han tyckte även det var skoj att leka med strålen med läpparna, knäppis. Ren och fin blev han iaf, lite anständig får man ju vara! 
 
 

Tristan 16/5 2013

Det blev lite arbete från marken i paddocken. Han kändes positiv och tryckte det var kul, men ändå var han lite trött. 
Han var oerhört känslig i flyttningarna, vilket var jättekul, det kändes att han verkligen försökte! Han gjorde även klockrena skänkelvikningar på marken, något som inte inte tränat på jättelänge! 
Vi fick en jättebra känsla ihop idag, det enda kruxet vi hade var att Trissens energi blev låg ganska snabbt. 

 

Csenge 15/5 2013

Det blev lite dressyr i paddocken. 

Vi körde på en ganska lång uppvärmning i skritt och trav, med något litet galoppinslag. Därefter körde vi mycket lydnad och lösgörande, hade räknat med att hon skulle vara ganska stel, vilket hon också var till en början. Men arbetsvillig var hon och hon gjorde klart det jag bad om, hon var tom lite väl på i traven och ville nästan gå ifrån mig, så jag fick dämpa henne lite en stund. Red mycket bågar och stora volter och gjorde lite korta slutor och andra slingriga vägar så hon fick tänka och vara uppmärksam på mig hela tiden. Vi sparade på galoppen idag, då jag inte känner mig hemma med underlaget och det fortf är lite tungt, men ingen av oss klagade för det. 
När hon kändes lagom lösgjord tog jag av tränset och red ett litet "program." Provade att rida på volt och böja henne lite, men det blev mest bara missförstånd, så det struntade vi i. Skrittade sen av och tog in henne. Det blev lite stretch innan vi gick ut, och hon verkade tycka det var superskönt, hon nästan gav mig benen. Jättekul! 
 
Kanske inte hennes bäst passande färg, men fin är hon i lindor! ;)
 

Csenge & Tristan 13/5 2013

Hade båda hästarna ute samtidigt på marken idag, då jag inte hade så mycket tid som jag kände jag behövde. 
De busade lite med varann självständigt och Csenge, som är jäääättebrunstig ville att Tristan skulle bli pappa till hennes barn :P
När de lekt färdigt tog jag in Beng och red Trissen lite. Han var dock grinig och inte särskilt arbetsvillig, så vi jobbade bara ca 10 min, det räckte liksom. Bytte sen till Bengan och red lite med halsring. Vi övade halt på X och lite övergångar skritt-trav. Hon var jättepigg men ändå lydig och väldigt svängbar just idag. Vi jobbade ca 20 min innan det kändes lagom. 
 
Tokarna ♥
 

Dagarna på Gotland

Nu är jag äntligen hemma från en helt underbar helg på Sindarve gård på Gotland. Där har jag gått en s.k Klöverkuskutbildning, som är en kurs som Sveriges 4H anordnar varje år. 
Jag har velat gå den länge men inte haft möjlighet att åka, inte bara pga mitt körintresse, utan även för att Sindarve är en av Sveriges stora kända fjordhästfästen! Jag som älskar rasen har varit i himlen i 4 dagar! De bedriver avel, ridläger och har massor med fina hästar, bla den enormt fina och kända ELIT-hingsten Hugo 179, och även Lordi 274, en annan fin kille, som dock  inte är godkänd ännu, men ändå jättefin! Jag blev aningen crazy fangirl där en stund. 
Själva kursen var jätterolig och lärorik, har verkligen lärt mig massor, samtidigt som jag fått kvitto på att jag kunde lite redan innan. Vi fick göra massor med roliga körövningar och testa på brukskörning, lite praktisk övning i inkörning med unghäst och massor av nyttig teori! Och detta är bara lite av det vi gjorde, det var massor som jag inte kommer orka skriva, och ingen kommer orka läsa ;)
Jag är nu ceritfierad Klöverkusk, och mycket stolt! :D

Slänger upp en del bilder från dagarna!
 
Start tidigt på morgonen.
På färjan.

I väntan på bagage.

Hästapållar!

Ridning barbacka till och från hagen♥

Nyfiken Lordi!

Inför första körpasset.

Allihopa på medellinjen.

Kuskens vy bakom Limbo :)

Rida hem på kvällen!

Vackra gamle Hugo!

Trött Minta.

På G ut på lektion!

Hupp-hupp!

Regnig gårdsplan.

Någon vart på tjocken ;)

Genomgång innan brukskörning.

Brukskörning, hur kul som helst!

Hem-ridning på kvällen.

Hem-ridning nästa morgon :)

Marsch ut till banan!

Magnes rumpa och genomgång.

Lille Calle, 4 år under inkörning.

Tömkörning på schemat.

Glada brudar!

Glaaada hestar!

Fine Magne, påminde mig mycket om min Pelle ♥

Trött Lordi :)

Ute-körning!

Dressyr på banan.

Fine frost, stor fin vitblack!

Balsa, en grå kopia på Smilla!

Hemfärd, buu!


Några skickade bilder :)

Hela gänget ute, med kursledaren Blenda i täten!

Jag tömkör par, jättekul och spännande!

Jag, Katja och Miranda på G ut till hagen. 
 
 
 
 

:D


Good life

 

Gotland

Sitter och väntar på att komma iväg. Ska till Gotland på kurs i fyra dagar, så det kommer antagligen inte uppdateras här under den tiden.  Men vem vet, jag kanske hinner med att slänga upp nån bild eller två!  
 
Ha det bra sålänge!  :) 
 

Csenge 6/5 2013

Det blev en tur i skogen i solen. Fokus låg på att mest ha kul, men vi körde ändå travintervaller och en lite längre sträcka lugn fin galopp. 
Fröken Beng var lite spänd och tittig idag, men hon gick förbi allt farligt med lite övertalning. Jag kunde ändå inte låta bli att fullt ut av vädret och värmen och bara känslan, kommer inte rida nåt mer i veckan då jag ska åka bort på onsdag, så jag ville ta in precis allt! 
Sista biten gick jag som vanligt, vi stannade och tittade på vitsippor och grävmaskiner, helmysigt :)
 

 

 

~

 ♥

Tristan 3/5 2013

Efter att ha varit sjuk blev det en lugnare tur ute i sällskap av Sabina och Kiwi. Jättemysigt, har inte ridit med Bina på sjukt länge!  :) 
Vi red lite i alla gångarter, och allt kändes alldeles lagom.  Tristan tyckte det var lika kul som jag att komma ut, jätteglad och framåt!  
 
 

Sjuk..

 
 
Har legat hemma med magsjuka men börjar nu återhämta mig. Fy, magsjuka är bland det värsta jag vet, en av mina stora fobier är att må illa och spy. Men förhoppningsvis är allt det över nu! Jag är helt galet hästsugen, vill åka till jobbet och ta mig ut på en riktig långtur på någon av pållarna! Det riktigt kliar i hela kroppen!!
 
 
 

RSS 2.0