2012

Snart är året slut.

Det har varit uppgångar och nergångar, men hey, jorden gick inte under, så det är ju alltid nåt!
Tänkte bjuda på några favoritbilder från det gångna året, ni får gärna be om önskebilder om känner för det!


 
Detta var bara några stycken! 
Vissa är favoriter rent "konstnärligt", medan andra har en mer personlig innebör för mig som person. 

Gott nytt år allesammans! 
 

Csenge 28/12 2012

Uteritt!
Det var tänkt att bli en lugn, skön rensa-huvet runda i skritt, men Csenge tyckte verkligen att vi behövde lite mer tempo, så jag gav med mig. Det blev mest  skritt eller galopp när vi väl kommit igång, och hon var så glad, vågar nästan säga sprallig! Hon smittade verkligen av sig och jag kom på mig själv med att sitta och sjunga ungefär halvvägs in på ritten. 
Vi var båda enormt nöjda när vi kom hem!

Hon räddad mig verkligen idag, fina tjejen!

 
 

Vinterbilder

 
Passade på att ta lite bilder när solen kikade fram idag :) 

Det är jättemysigt att gå runt och knäppa bilder på djuren åt jobbet, de kommer bra mycket närmare än när man är därinne annars, iaf smådjuren, de förstår väl att man inte tänker hitta på nåt konstigt :P 
 
 
 

Tristan 25/12

En julritt stod på schemat idag.
Jag och ett par av ungdomsledarna gav oss ut tillsammans. Tristan har inte gått på några dagar och var sjukligt pigg! Han ångade på som ett lokomotiv och lämnade dom andra bakom sig redan i skritten. Första traven och galoppen (läs även trallopen!) var det väldigt mycket häst att hålla, men det var mest bara kul att han var så pigg.
Han tröttade dock ut sig själv ganska snabbt sedan, när han taggade och skulle fram fortast möjligt och vi fick argumentera några gånger. Han var nog inte lika trött i kroppen som i skallen när vi var påväg hem, men svettig hade han ändå blivit.

Hemma blev det stretch och massor med mys!
 
 
 

GOD JUL!

Jag hoppas alla har en underbar jul!

Och att alla får en hemskt god fortsättning!

 

Förresten!

Jag vill förresten tacka Linnéa Markström för nya headern och designen! :D

Ni hittar mer om Markström på http://lwsliife.blogspot.com


Linnéa och hennes fina Jonas :)
 

Csenge 21/12 2012

Red ut en sväng på röda faran idag ;)


Hon kändes jättepigg redan från början och hade inga problem med att det var ishalt på vissa ställen, förvånansvärt  stadig på foten var hon faktiskt. Vi tog oss en galopp i galoppbacken, där hon tog det väldigt lugnt, trots att hon taggade en hel del just före vi började galoppera. Hon verkade dock väldigt nöjd när vi nådde toppen. 
Vände högst upp och red tillbaka en bit, sen in på en stig med lite småstockar som låg över vägen. Vi galopperade över dessa, och Bengan tyckte det var skitkul och blev aningen stark. Hemvägen var hon supertaggad och taktade och hade sig, så jag satt av när vi kom ner i villaområdet då hon började halka omkring för det var isgata nästan hela vägen. 

Hon är speciell det stoet, ju mer jag lär känna henne, dessto mer charm har hon! :)

Tristan 18/12 2012

Red ut tillsammans med mamma efter jobbet. 
Hur mysigt som helst, lite halt i början på vissa ställen. Tristan var superpigg och hade velat göra mer än bara skritta, men jag lyckades underhålla honom med lite lydnadsövningar och serpentiner över vägen där det gick. 

Satt av och gick sista biten hem, och körde på lite lydnad där med. Väl hemma blev det en lång stunds mys i boxen ♥
 
 

Csenge & Tristan 12/12 2012

Tömkörningstema idag. 

Började med att köra Bengan runt gården som uppvärmning och sedan jobbade vi mycket på volt, då hon funkade bäst så just idag. 
Hon var lite trög till en början, men ju varmare hon blev dessto bättre gick det. Mycket tempo och tempoväxlingar, övergångar och stort fokus på att hon skulle kännas avslappnad hela vägen fram till bettet, vilket tog sin lilla tid då de andra hästarna levde rövare i hagen. Jag avslutade när hon sökte stöd på båda tömmarna i båda varven och kom ner i formen och var avslappnad.
 
Efter lite mat blev det Tristans tur. Han var väldigt arbetsvillig och aningen överambitiös till en början, men det gjorde inte så mycket då han jobbade så fint! När jag kände att han var "klar" med tömjobb på volten satte jag på honom en tolksele och tillhörande tömmar och gick runt lite. La vikt i selen, inga problem alls! Tog en pulka och drog med bakom honom, vilket han inte tyckte var helt okej, men han accepterade det. 
Stannade och gjorde lite ljud med pulkan, han stod snällt tills jag stampade i pulkan, då far han iväg med tömmar och allt efter sig. Han drog ett varv och kom sen in till mig för att få lite tröst och beskydd från den nu livsfarliga pulkan. Han var en riktig lite fölunge när vi skulle gå förbi den. Lät pulkan ligga och tömkörde några minuter till, sedan satt jag upp och red runt pulkan tills han slutade fnysa åt den och slappnade av lite, då räckte det för killen. 

Mer pulkaträning kan nog vara nyttigt framöver :P 

 

Fenomenet "Hästar finns inte"

Det är inte ofta jag skriver "åsiktsinlägg" men nu känner jag att jag måste få skriva av mig. 

Detta fruktansvärt löjliga fenomen att hästar inte finns, det är bara en randig frukt. Liksom va!? 
Tycker det är att förlöjliga oss som håller på med hästar och arbetar med dom. Man kanske inte ska ta det så bokstavlig och med en nypa salt, men när jag läser om en tjej som kommer till stallet och finner sin häst SPRAYMÅLAD med texten "Hästar finns inte" på sig, då går det alldeles för jävla långt, på ren svenska! 
 
Sen är det väl lite löjligt att politiker går i taket över uttrycket såsätt, men att faktiskt gå på en person och göra något som kan klassas som djurplågeri, det är inte okej! Vem gör sånt liksom? Skitlöjligt! 

Är det någon annan som börjar få nog av detta eller är det bara jag? 


Fredagsmys

Ja, mysig kväll i stallet trots väpnat rån och galen gul ponny i krokarna :)

Flätade om Tristans man, som fått vara utsläppt i veckan. Det är nästan lite terapi att stå och fläta hans långa man, särskilt som att han oxå tycker det är så himla skönt, han somnar nästan, gullet ♥
 
 

Bilder <3

Här är fler bilder från gårdagen.
Foto: Linnéa Markström

 

Csenge & Tristan 5/12

Vädret var inget kul alls när jag kom till stallet, så att rida kändes inte riktigt så lockande. Så Csenge fick ca 30 minuters massage och lite lösgörande jobb från marken, vilket verkade uppskattas. Visade även mamma lite principen av join-up, vilket hon gärna ställde upp på och även busade lite. 

Efter lunch kom Marskström upp och vi gick upp till Ymer för att fota mig och Tristan lite. Han uppförde sig utmärkt, lättfotograferad som han är. Tog både uppsuttna och avsuttna bilder. 
Han var riktigt pigg, men han höll sig ändå i skinnet, mest för att det var lite halt för honom skulle jag tro. 

Ett smakprov på några av bilderna, mer kommer senare idag:)
 

Julmarknad

Idag har jag jobbat lite och haft ponnyridning på Stora torget i stan! 
Jättemysig, sjukt kallt, men fortfarande så himla roligt! Jag älskar att komma ut och "visa upp" min arbetsplats och visa upp hästarna och träffa folk och barn och prata med människor! 
Och vad stolt jag är över Tristan, som aldrig har varit på torget innan och inte är van vid den mängden folk osv, och som ändå skötte sig exemplariskt! :D 
Lilla bebispållen var så himla duktig!! Inte alla 5åringar som klarar av så mycket på en gång. Han kommer nog att sova gott inatt, det var mycket att höra och se och lukta för ponnyskrutten. 
 


Transporterar get med stil!

Bästekillen!!
 
 
 
 

RSS 2.0