Gårdagen :)

Igår var jag med Karro ute hos henne medryttarhäst Ozzy och fotade lite :)
Fina Ozzy :)
:D
Skutt :)
Fina ni <3
<3
Jag är lite seg idsag, så jag orkar int lägga nån större energi på att blogga idag, så ni får nöja er med dom här bilderna. Får försöka hitta lite mer energi senare, nu ska jag byta om och ta en liten promenad!

Usch...

Känner mejj lite halvkass idag.
Igår blev jag plötsligt väldigt illamående och fick åka hem från jobbet. Det blev bättre senare, när jag vilat och tagit ett par Novalucol och druckit 3 glas med vatten.

Idag mår jag int illa, men jag är ständigt törstig och känner mejj hängig och eneriglös. Skulle gärna gå ut i solen, men det verkar kallt ute, så jag stannar inne och tar en varm dusch istället...
Ikväll ska jag på möte på jobbet, hoppas att jag piggnar till tills dess :)

Passar på att bjuda på några gamla (sommar) bilder jag hittade i den stationära datorn, enjoy!

 
Dammen på Strömma <3 Saknar!


HAHA! Första gången jag träffade Starshine, int mkt till häst!


Döda mejj int, men ni är söta :D


Sommarbild på stallet <3


 Sommarturer i skogen <3


Barfota! <3

Fivers första utflykt!

Ja, idag fick min kanin Fiver komma ut för första gången sedan jag tog hem henne! Trodde hon skulle vara väldigt aktiv och kaxig som vanligt, men hon var förvånansvärt lugn och stillsam och satt mest och solade. Utforskade lite och skuttade några meter i varje riktning. Min mystjej! Ville int ha med Stitch ute, eftersom han kan bli ganska stressig och jag ville int att det skulle smitta av sejj på Fiver, man vill ju att de ska få ett positivt intryck. Och så ville jag att hon skulle ty sejj till mejj om hon kände sejj otrygg istället för att kanske söka skydd hos Stitch, som int har så mkt hjältemod att tala om...

Earth Hour

Hoppas alla  var duktiga och släckte lamporna så ni kunde ha en riktigt mysig Earth Hour! Det är så mysigt med stearinljus. Men kom ihåg att släcka dom efteråt!
Och glöm int att ställa om klockan till sommartid! :D

Bildbomb från 24/3-11

Här är lite blandade bilder från gårdagen när jag fotade Karro, Catte och Madde när de red :)
Sedan blev jag i min tur fotad av Linnéa Markström när jag red! Tack!
Karro och Csenge


Catte och Loodyn
Madde och Smilla

Jag och Star

Sådär, det får räcka just nu! :) Star var för övrigt helt underbar!
Nu ska jag sova, efter en lång men härlig dag! Natti <3


Rest in Peace

Vackra Mårten <3
Det låter säkert löjligt, men den elaka gåsen hade en liten plats i ens hjärta.
Kommer sakna dejj...

Utmaningen!

Ja, det där med utmaningen gick ju int särskilt bra denhär gången, haha! Klarade bara två av fem förslag. Menmen, bättre lycka nästa gång.
Pontus:
"Men jag tycker du ska ta en bild på digsjälv som klättrar i ett träd. ;) Det är en utmaning! ^^"
Tja... jag försökte iaf :P
Anna-Lena:
"En gris som räcker ut tungan."

Ja, kanske int som du tänkt dejj Anna-Lena, men hoppas det funkar :)
Som sagt så gick inte denna utmaningen så bra, men jag ska snart ta nya tag och anta nya utmaningar! Så håll utkik :D

Just det!

Fotade ju Karro och Lisa lite oxå när de red :D
Karro och LöparnLisa och Loodyn


Så, nu får det räcka för idag, vill nån se mer bilder får dom kommentera ;)


Bildbomb: del 2

Här är nästa del i bildbomben! Hästarna busar i vårvädret :)
Puh! Sådär! Lägg märke till Csenges fina färger efter att ha rullat sejj ;)

Bildbomb: del 1

Tänkte dela in bildbomben i 3 delar :)
Här är första: Kanin- och kattbilder ^^

Ni får ursäkta....

....dålig uppdatering, int vart hemma över helgen. Men såfort jag är färdig med redigering mm. ska ni få en bildbomb! :D
Promise!

Åh!

Ja, det är det ända jag kan säjja om dagens ritter, båda på underbara Jonas Jo!
Först passade jag på att rida honom när eleven på min privatlektion ville skritta ut en runda. Vi red på ängen, jag travade korta sträckor för att testa underlaget. Red barbacka, vilket kändes lite osäkert, men han var så lugn och lyhörd så jag blev helt lyrisk! Åh vad härligt det kändes!
Sedan red jag tillsammans med eleven i min ungdomsgrupp. Vi red runt gården och klättrade och galopperade och tröttade ut hästarna lite, eller Star blev lite trött, Jonas kunde fortsatt i att evighet! Han gjorde några glädjeskutt och pep glatt när han fick ta i lite, gullehesten!
Efteråt var han fortf på tårna så jag bestämde mejj för att leka lite med honom, jag la fram lite grenar som han fick hoppa över, han hade the time of his life! De första gångerna hoppade han vid sidan av "hindret" och pep och gjorde små bockserier, men sen fattade han kunde hoppa över grenarna med, då ville han knappt sluta, haha!
Som avslutning kallade jag in honom till mejj och gick och la ner grenarna lite. Sedan provade jag att springa och hoppa över grenarna, och han följde efter! :D Han travade med mejj och skuttade glatt med lver grenarna! Gud vilken känsla det var!! Innan har han bara travat efter mejj om jag ställt upp honom med huvet mot hinderboden och sedan vänt och sprungit, det kändes som att vi var helt och hållet på samma nivå! Åh, bara åååh vad underbar han är! :D

Trött!

Ja nu är jag trött! Trött på all denna jäkla snö!!! Igår när jg skulle hem från Karro snöade det som bara den! Säkert nästan en decimeter vitt på marken. Usch jag tänker flytta till Hawaii och stanna där!

En dag på stan

Japp, idag har jag tillbringat större delen av dagen inne i stan, gått omkring och fotat lite i solen :)
På förmiddan var jag på körskolan och gjorde Riskettan, sedan åt jag lunch med Klara på Thai Phat. Efter det strosade vi omkring i staden med våra kameror!

Här är några bilder från dagen:

     Känner mejj som en 90-åring!

Ja, idag hade jag tänkt att jag skulle ta itu med utmaningarna ni skickade efter jobb och körskola, men min satans rygg tyckte int ens det var värt att stiga upp imorse, så hela dagsplanen ändrades.
Ajajaj! Ryggsmärtor är inget jag rekomenderar!!

Tänkte jag kanske skulle se om jag kunde slänga ihop ett lite längre inlägg senare, men nu ska jag gå och lägga mejj en stund igen! Ha det gott ute i solen!


Utmaning!

Fick en liten galen idé alldeles nyss!

Jag tänkte att ni läsare skulle få ge mejj en fotoutmaning!
Ni kommenterar och säger något ni vill att jag tar kort på, så ska jag göra mitt bästa för att ta bilden!

OBS! Jag antar bara de 5 första utmaningarna, så det är först till kvarn som gäller!Jag bara undrar

Har Du en Canon eller en Nikon kamera?

Vad tycker Du är bäst med att ha just en sådan?    ELLER?  


Själv har jag en Canon EOS 1000D


Läs...

...inlägget om så kallade "ponnymammor" på Catrines blogg, och även ett klipp jag hittade på svtplay för ett tag sen!


http://catrinek.blogg.se/


http://svtplay.se/v/2187709/smalandsnytt/25_1__installd_tavling_gav_debatt_om_attityder


Min åsikt är att dessa föräldrar kan jämföras med fotbollshulliganer!
Man beter sejj int på detta vis!Mina underbara vänner!

Störda är dom, men jag älskar dom!Fler bilder från dagen kommer antingen senare ikväll eller imorgon, håll ut! :)


För övrigt...

..så hatar jag snön!!!Glad och stolt!

Japp! Jag är helt klart stolt över mejj själv!
Igår vad jag nämligen iväg till Alingsås för att hoppa en clear round 50 och 60cm på Starshine! :D
Hoppning är verkligen int min gren i vanliga fall, jag tycker det är läskigt och även små hinder känns höga och skräckinjagande. Men igår kändes det tryggt, Starshine är en grym läromästare och det kändes riktigt bra!

Vi kammade hem en rosett i 50 cm, i 60-klassen gick det lite väl fort mot ett hinder, så jag fick lägga en volt så att vi lugnade oss lite. Men det gjorde ingenting alls, huvudsaken var att vi kom runt.
Så nu har självförtroendet fått sejj en rejäl boost, nu känns det nästan bra att hoppa! Men bara nästan ;)


Tack Starshine, du är bäst!


Jädrans väder!

Ja, jag hade ju tänk mejj att ta ut kaninerna för att fota dom lite i solen idag, men strax efter jag ätit frukost öppnar sejj himlen och snön fullständigt rasar ner! Nu har det övergått mer till underkylt regn, men det ligger säkert ca en decimeter snö på marken!

Ska mina stackars kaniner aldrig få komma ut?! :( MORR!2011-03-08

Som tack för att hon fixat bloggdesignen lovade jag att ge Catrines (catrinek.blogg.se) häst Loodyn ett bad, då jag även skulle ge Starshine en ordentlig tvätt! Vi ska iväg och tävla i Alingsås på torsdag, så då gäller det att hästarna är hela och rena! (Nej, Starshine är int min häst, hon ägs av Sabina Fransson) Dock blev jag minst lika blöt som hästarna!
Här är några bilder :)
Glöm int att kommentera!


Loodyn
    <--- Tacksam hest ;)

Starshine
   Jag och min kamera

Jag själv

Mitt namn är Linnéa Köhler, en 19årig tjej född och uppväxt i Borås. Jag bor i en lägenhet tillsammans med föräldrar, lillebror, katt och två kaniner. Förutom foto är hästar och ridning mitt största intresse, då jag har en både hästtokig farfar och mamma, så var väl jag oxå dömd att falla för det vackra fyrbenta varelserna. Som ni säkert kommer att märka ju längre ni följer bloggen, kommer hästbilder antagligen vara den dominerande kategorin.  

Bakgrund

Mitt intresse för foto sträcker sejj nog ganska långt tillbaka. Jag har alltid varit en sån som sparar på allt för att minnas en dag eller en stund jag tyckt betytt något. Och med kameran kan jag föreviga precis dom ögonblick jag vill. Det är dock först de senaste 3-4 åren jag verkligen har finslipat på min teknik bakom kameran och blivit mer noggrann, vill att mina bilder ska säjja nånting och int bara till mejj eller mina närmaste, utan även andra. Jag vill att mina bilder ska skapa en känsla som får folk att känna och kanske känna igen sejj. Olika känslor i olika bilder såklart.

Vad är mina mål med fotograferandet?

Min högsta dröm är att skapa mejj en karriär som naturfotograf, åka runt i världen och se fantastiska platser, träffa fantastiska människor och få föreviga platser och djur i denna underbara värld som int många andra fått uppleva eller se. Kunna visa andra vilken vacker planet vi faktist lever på.
Ett lite mer realistiskt mål är att ha fotograferandet lite mer som ett extraknäck. Jag åker ut och fotograferar på t.ex. konserter, ryttartävlingar, olika events och utställningar, och säljer sedan mina bilder till deltagare, tidningar osv.

Min kamera

Min kamera är en Canon EOS 1000D med bildstabilisator. Det är min första systemkamera. Int världens mest avanserade kamera, men det gör absolut ingenting! Den är lätt och smidig att använda, lätt att ha med sejj och att den har bildstabilisator är helt underbart! Bilderna blir int lika lätt subbiga, även om förhållandena är lite kassa. Jag kallar den Kanonen, för det är helt enkelt det den är, kanon!
Nu vill jag veta, vad har NI för slags kamera? Och vad är det bästa med den?


Ny blogg,ny inriktning!

Hej "alla" bloggläsare!
Nu startar jag en ny blogg, med en helt ny inriktning, nämligen foto!
Jag kände att min gamla blogg (lifeofkohler) hade blivit tråkig och jag orkade aldrig skriva nåt där, så jag bestämde mejj för att börja om från början.

Denhär bloggen ska som sagt handla om mitt liv bakom kameran. Jag kommer skriva om hur jag tänker när jag fotograferar, och självklart lägga upp massvis med bilder! Ur vardagen såväl som lite mer seriösa sessioner och plåtningar.

Jag hoppas att det låter intressant och att ni vill se bilder och läsa om mitt "fotoliv"! :D

// Linnéa

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0