Läsning

"När företag använder barn i vuxensammanhang så att gränserna för barn- och vuxenreklam suddas ut då blir det fel ibland även om det inte är avsikten."

http://www.svt.se/opinion/ar-det-relevant-for-en-hastblogg-att-ha-bikinibilder

Lite intressant läsning jag kom över innan idag. Tydligen har en av Sveriges kändaste hästbloggerskor delat bilder från en modellplåtning, iförd enbart bikini och högklackat samt tungt sminkad. Tjejen i fråga är enbart 13 år. 
För mig är inte det okej. Modellbilder i bikini i all ära, men när man är 13 är man fortfarande ett barn. När man är 13 ska man enligt mig inte sträva efter att vara sexig, i den åldern vet man knappt vad ordet betyder och abslut inte vad det kan få för konsekvenser. Jag förstår absolut att det måste vara spännande, särskilt i dagens sociala medier då man får uppmärksamhet och komplimanger och man känner sig vuxen, men det är fortfarande inte okej. Det skapar en så skev bild av ens egna jag, man blir beroende av vad andra tycker och självkänslan och självförtroendet sjunker. Rätt vad det är kanske man sitter i en situation man inte vill vara i. Man ska inte behöva "jaga" komplimanger för att det ska kännas som att man duger! 
Alla är vi olika och vackra på vårt eget vis, det är väldigt lite av utsidan som räknas. Tyvärr glöms det ofta bort idag och många unga tappar bort sig i djungeln av mode, skönhet & överdrivna hälsometoder. Jag säger INTE att man inte ska vårda och ta hand om sin kropp, jag säger bara att man inte ska göra det för andra, utan för att man själv mår bra av det. 

Jag tycker det är så tråkigt när en tjej som denna bloggerska som är en enormt stor förebild för många andra unga, hästmänniskor eller inte, blir meddragen i sådana här vuxensammanhang. Hade jag som föräldrer tillåtit min 13åring att vara med i ett sådant sammanhang, kändis eller inte? Verkligen inte! Det är så hemskt att det blir en norm, barn får inte vara barn. Jag tror vi vuxna måste bli mer noga med att komma ihåg det. 

 

RSS 2.0