Videos

När man ligger sjuk hemma hittar man en del intressant. 
Bläddrade igenom min youtube-kanal och hittademassor med gammalt!

 
4
 
 
 
 
 
Hahaha vilken nostalgi!
 
 

Csenge 29/7 2013

Drog ut med sommarjobbarna.
På med hacket, och det var alldeles för varmt för sadel, så det fick bli barbacka. Idag var hon väldigt spänd när vi gick igenom bostadsområdet, men så fort vi kom ut i skogen blev hon väldigt avslappnad. 

Vi höll lite högre tempo än de andra dagarna vi varit ute, jääättekul tyckte Beng! Vi tog en sträcka och räsade på lite i galoppen, och jäääklar som hon tog i, hur härligt som helst! Sen blev det lite klättring, och vi gick bort till dammen för att se om hästarna ville dricka eller plaska lite. Bengan var den enda som ens gick i vattnet, hon var törstig, dom andra fnös och ville iinte veta av nåt vatten! Hemvägen tog vi det lugnt, och vi mötte en kompis till mig som Beng tyckte det var hur bra som helst att följa med, eftersom blev bjuden på ett par hallonkvistar ;) 
Sen hemma igen stretchade jag henne ordentligt och spolade av henne och dom andra hästarna med sommarjobbarnas hjälp.
 
Världens bästa tjej!
 
 

Hästpresentation

Jag fick en förfrågan om jag kunde presentera hästarna på jobbet, så visst, varför inte!
 
Först och främst tänkte jag ta mina ansvarshästar. 

CSENGE
Ungerskt halvblod
Född 2002
Sto
Bengan är min läromästare i mycket, hon kan det mesta, även om man får jobba mycket som ryttare för att få fram det, dock är belöningen värt allt. Hon är mycket tillgiven och harmonisk att hantera på marken, trygg och allsidig i ridningen. Hon är toppen i både dressyren och hoppnignen. Även om också hon kan tända till eller vara lite mer lättskrämd vissa dagar, så är hon helt underbar! Fun fact: detta är en häst jag aldrig trodde jag skulle våga rid så som jag gör idag. 

 
TRISTAN
Tinker 
Född 2007
Valack
Den stora bebisen! Även om jag kallar honom det som smeknamn är han ibland verkligen en stor barnunge. Trots det går han från klarhet till klarhet vad gäller både hantering och ridning. Han är känslig och hyfsat lättförolämpad (beorende på dagen), både när man rider och hanterar honom. Men för det allra mesta gör han så gott han kan och försöker alltid förstå. Detta är en extremt social häst som älskar att vara nära, vilket har sina för- och nackdelar, exempelvis om man tänkt att han skulle vara med på bild...

 
 
Och här kommer lite kortare presentationer av dom andra hästarna. Vi är just ni inne i ett skede där vi har en del nya hästar och hästar på prov, så jag känner inte riktigt alla på samma vis som de två ovan. 


LÖPARN
Kallblodstravare
Född 1997
Valack
Lugn och stabil men även pigg och framåt. Mysig kille som älskar arbete och uppmärksamhet. Han passar lika bra som handikapphäst som ridhäst, han anpassar sig väldigt bra efter den som sitter på. En av de klokaste hästar jag arbetat med, han har stor förståelse och vänlig inställning. 

 
DOCKAN
Född 1997
Fjordhäst
Sto
Ett ord att beskriva denna dam: energi! Hon har otroliga mängder av det, verkligen inte den typen av fjordhäst folk som inte gillar fjordingar gärna pratar om. Hon är lugn som en filbunke att hantera, i ridningen är det mer yeeehaw! Med lite mer igenomridning kan hon nog bli en helt underbar både dressyr och hopphäst, för hon kan, det känner man! 


LADY JET
Varmblod
Född 1997 
Sto
Jag känner knappt Lady i nuläget, men hon är en go dam såhär långt. Älskar att bli ompysslad och att det händer saker omkring henne, lugn och go i stallet. I ridningen är hon känslig och kan stressa upp sig, men visar man bara att det inte behövs stressas så lär hon sig och förstår fort vad det är som gäller. 

 
DIANA
Korsning med irländskt ursprung
Född 2004
Sto
Diana är också lite av ett blankt papper för mig än så länge. Men det jag kan säga såhär långt är att hon är hemskt mysig. Lugn och kan sin sak, gör inte mer än man ber henne och är kanon med barnen. Anpassar sig väl efter den som rider eller hanterar henne. 

 


Det var lite allmänt om de hästar som finns på jobbet för tillfället! 
Undrar man nåt mer är det fritt fram att fråga! 

 


 
 
 

Csenge 26/7 2013

Tog med mig sommarjobbarna ut i skogen för en tur som tänkt innehålla mycket tempo, men Tristan var snorig och lite hostig (dock ingen feber), så det fick bli lite lugnt istället. Bengan tyckte det var lite tröligt att hon inte fick springa, det är så himla kul att hon är så pigg och glad just nu!! Annat än det var det jättemysigt att skritta genom skogen, om än en del insekter.
När vi kom hem spolade vi av alla pållarna, vilket uppskattades, tillochmed av Tristan, som annars avskyr att bli spolad på kroppen.

Nästa vecka ska vi ut och köra lite räser i skogen, så hästarna får sträcka ut ordentligt! :)
 


 
 
 

Csenge 24/7 2013

Första passet efter hon kom tillbaka från betet. 
Det blev barbacka med hacket på, ville att vi skulle känna på varann och vart vi båda höll för nivå såhär efter vilan från varann. Hästen var klockren, om än lite stel baktill. Gjorde precis allt jag bak om och var sjukt glad och positiv och kom fint i form stundtals fast jag inte krävde det av henne! Lycka!! 
Jag kände att jag förlorat lite av min "Csengebalans", det är helt annorlunda att sitta på henne än Tristan, men det kommer nog tillbaka snabbt! Mot slutet tog jag av tränset och red ca 10 min med halsring med. Nu blev Bengan jättepigg och ville busa lite, inte riktigt lika lydig som hon var innan betet. Men det var mest bara roligt att hon var så glad! ^^
 
Bild från i våras 
 
 
 

Tristan & Diana 22/7 2013

Äntligen, äntligen fick jag upp på Trissens rygg igen! Har inte ridit honom sedan de gick på bete, eftersom det har varit läger och jag inte haft tid för honom.
Tog med mig sommarjobbarna ut på en skrittur i skogen, alla hästarna verkade nöjda och glad. Jag själv bara njöt av att få sitta på Bebis igen ♥
 
När vi kom tillbaka hem tog jag och tömkörde Diana helt kort, mest för att hon skulle få röra på sig och tänka lite. Avslutade henne lite lös med, med lite ledarövningar. Det blev sammanlagt ca 25 min sammanlagt. 

 
 
 

Miljöträning

Igår när vi vattnade paddocken på jobbet passade vi på att ha lite miljöträning med pållarna ^^
 
 
 
 
 
 
 

Bilder Dockan & Lady

Slänger upp lite bilder från tidigare i veckan när Dockan fick gå lite lös i paddocken och från samma dag vi varit och hämtat Lady (?). 
Enjoy!


 
 

Körning Jonas 14/7 2013

Åkte med ut till Markström idag och körde en runda med Jonas.
Detta var första gången jag kör sen kursen på Gotland, så det kändes lite småpirrigt! :)
Jonas var jättekul att köra! Pigg och positiv framåt med lydig och väl skolad i vagnen. Vi gav oss ut längs vägarna med vacker natur och lagom varmt och väldigt få insekter. Vi var glada och härligt nöjda alla tre under turen, men Jonas tog nog priset för lyckligaste häst! ^^

Vi var ute ca en timme, kanske lite mer? Höll inte koll på tiden utan bara var i nuet och nöjt ♥

 
 
 

Fortfarande fullt ös!

Japp, fortfarande massor som händer. Mycket på jobbet, har varit ridläger för nybörjare hela veckan. Lite hästeri har hunnits med: Dockan har ridits, har varit iväg och provridit och hämtat hem två hästar (en i tisdags och en idag). Under dagens provridning fick jag även tugga gräs, då pållan blev rädd för ett pucko på MC som kom susande och lämnade mig längst ner på ett gärde... Men allt annat funkade (shit happens, right?) och hästen följde med hem till Borås. Jag blev ett skrapsår och ett blåmärke rikare.

Imorgon blir det mer hästeri, och nästa vecka är sista lägerveckan för iår, sen är det lugnt ett par veckor. Hoppas även jag ska hinna med Beng och Bebis i nästa vecka, nu när de är lite igång efter nybörjarlägret :)


Lady Jet, hämtad i tisdags :)


Diana, hämtad idag.

 
 


 
 

Fullt upp!

Det är bokstavligen fullt ös medvetslös just nu! 
Det är ridläger, det har åkts fram och tillbaka på jobbärenden med lite ridning emellan, så det får vara lite dålig uppdatering för tillfället.

 
 
 

Veckan

Det har varit mycket i veckan, fullt ös medvetslös såhär efter semestern.
Hästmässigt har jag fixat med och motionerat Dockan, och hämtat hem resten av hästarna från betet. Så nästa vecka är det ridläger och igångsättning av hästar som gäller! Det blir även att fixa till manar, svansar och annat småpill :)

Fjordhestbilder ;)


 
 

Glad tjej!

 
Idag kom denna i brevlådan :D
 
 
 

RSS 2.0