Loke 30/4 2012

Efter att ha stått i några dagar pga varma och svullna haser så tog vi en promenad tillsammans. Hade med mig videokameran ut och passade på att filma lite med :)
Vi gick en promenad på ca 25-30 minuter, mest på asfalt. Vi utforskade lite och gick genom en tunnel under vägen, spännande sa Loke! På väg hem gick vi längs med "stora vägen" och blev passerade av flera bussar, som Loke helt random gnäggade efter?! Hur söt är han! 
Iaf, glad ponny, mysig promenad, härligt väder!


Lite om mig

* Om jag köper häst det närmaste vill jag ha en shettis! Dels för att jag vill ta upp och kanske tävla lite körning och för att jag trivs bra med små hästar.

* Jag är en riktig nörd! Jag älskar tex Marvel - både serierna (tidningarna) och filmerna! Även filmer som Sagan om Ringen faller mig mycket i smaken, har dock inte läst böckerna än!

* När jag var liten ville jag bli brandman, svärdslukare, cirkusprinsessa, balettdansös och hockeymålvakt. Helst i nån form av kombination! Någon form av världsmästare hade inte heller suttit fel! 

* Jag hade problem med panikångest och kräkfobi när jag var yngre. Detta medförde att jag var extremt kräsen med maten, inte vågade åka buss själv och var allmänt rädd för att vara ensam.

* Jag vill lära mig och studera japanska!

Lite onödigt vetande om mig! Tänkte det kunde vara kul att dela med sig ;)

Jonas 28/4 2012

Födelsedagsbarnet var inte på humör för dressyr idag riktigt. Red barbacka, han kan ha sadel nu, men kände att jag nog kunde behöva lite balansträning!
Han var jättemysig i stallet och ville gärna gosa och var väldigt avslappnad, men när vi sen kom ut på ridbanan och jag satt upp blev han spänd, springig och la sig mot bettet, vilket gjorde att han oxå blev stum i munnen och inte tog några förhållningar. Efter att ha försökt få honom att släppa i 20 minuter utan resultat gick jag in och bytte träns till det med det raka körbettet (började på kulbettet!). 
När jag sedan kom ut och satt upp igen vart han mer avslappnad och han verkade trivas bättre på detta bett än det förra, tyvärr blev han dock lite som i "backläge" och krullade gärna upp sig istället för att ta ut steget. En bit in i passet drog han sig hela tiden mot ett hinder som stod uppställt på diagonalen och blev lite taggad såfort vi red förbi det, så tillslut styrde jag mot och lät honom hoppa, resultatet blev en myycket nöjd häst! Efter det så gick jag in på en volt och gjorde lite övergångar, lite sidvärts när jag bytte varv och även lite öppna. Han ville fortfarande helst krulla ihop sig, trippa fram och knäppa av i nacken men några gånger fick jag honom att ta för sig lite iaf.

När jag sedan skrittade av från marken var han superkelig och ville mysa massor, bra att han visar att han tycker om en lite grann iaf :P


Myspojk!Inget till övers

Nej jag har inte orkat med bloggen på några dagar av lite olika anledningar. 

Men idag så ska jag upp till Jonas, som dessutom fyller 10 år idag, så ni kommer få uppdatering därifrån senare! Lång dag!

Ja idag har dagen varit lång med jobb och möten. 
Loke fick vila från min ridning, vilket jag tycker han förtjänade efter igår. I veckan ska hans man klippas och jag ska försöka mig på med lite allmän frisering på honom, kanske även ett bad!
Nu ska jag ta en kopp te och mysa ner mig, kram på er!

Loke 22/4 2012

Idag gjorde vi lite blandat. 
Först var Markström och hjälpte mig med lite tips och trix i tömkörningen, vilket kändes väldigt bra! Hon är mycket kunnigare än jag, vilket märktes på Loke väldigt tydligt. 
Hon kände på honom en stund och prövade lite olika saker och sedan fick jag ta över. Han var mycket lydigare för Markström kan jag ju säga, han kände direkt att han kunde fuska lite med mig. 
Dock var det mycket nyttigt för oss båda att få lite "utbildning", kommer definitivt ha nytta av det i framtiden!
'
Senare så provade jag och Karro en liten övning för att se om vi inte kunde få honom att tagga till lite i hoppnignen, eftersom han inte verkat motiverad det senaste. 
En busenkel övning, vi satte helt enkelt upp precis som om vi skulle löshoppat. Detta för att han gillar löshoppning och det är så lätt för honom att göra rätt. Värmde upp lite snabbt och kom sen på hindren. Han hade bra bjudning mot och hade inga problem alls med övningen, kändes pigg och glad! Han fattade ju precis vad han skulle göra, jag bara fattade galopp och stod sedan bara i lätt sits och hängde med. Vi kom på hindren 3-4 gånger, vi ville bara att han liksom skulle tycka det var kul och att han skulle kännas lite självsäker.
Red lite böjt spår och gjorde lite galoppfattningar efter det. Vänster galopp hade han väldigt svårt med idag, även Karro, som satt upp och kände på honom en stund hade lite problem med det. 
Men efter en lyckad fattning fick han avsluta. 

Duktig kille!

Ungefär såhär mycket har han ansträngt sig i hoppnignen den senaste tiden :P

Loke 20/4 2012

Jag tror en bra beskrivning på dagens ridpass är nog: lycka!!
Tänkte bara suttit upp efter mina lektioner och känna igenom honom lite, men jag kände att jag var tvungen att ta vara på honom, han var helt enormt jäkla fin!! Red ett egenkombinerat dressyrprogram av vad jag kom ihåg från sist jag red LC-programmen. Det kändes verkligen helt underbart och han gav efter i båda sidorna fint efter lite övertalning och han försökte sig även på att komma i formen en hel långsida i travarbetet, inte helt klockrent, men skit samma, det kändes underbart att han var såpass lösgjord! Galoppen var oxå ovanligt lätt och han bar sig lättare och jag kunde sätta högre krav på honom. Det enda som var knackigt var igångsättningarna skritt-trav, men där var det min drivning som inte räckte till för att få till det. 

Går verkligen knappt att beskriva känslan idag, jag var bara helt lyrisk! :D


Loke 18/4 2012

Då mitt ena knä inte kändes alls okej under större delen av dagen vågade jag inte sätta mig upp och rida, utan körde lite lydnad och lek från marken. 
Började med lite toleransträning genom att sparka en basketboll framför oss när vi skrittade fram, Loke tyckte detta var mycket spännande!
Sedan skickade jag ut honom på spåret och bad honom trava, bytte varv ofta och många övergångar skritt-trav-skritt. Han var väldigt lyhörd för kroppsspråket idag, behöve knappt använda rösten alls! När han travat igång sig lite kallade jag in honom och stretchade hans bakben en aning innan jag skickade ut honom igen. Han fick ett helt annat steg och såg lite mer lösgjord ut, och när han själv upptäckte detta blev han laddad och fick en snygg flashig trav! Började leka med honom genom att krypa ihop och låta honom komma in mot mig när jag plötsligt hoppade upp och försökte finta honom. Detta tyckte han var skitkul och fick världens spel och for runt i glada bocksprång för att sedan nästa be mig göra samma sak igen. När vi busat en stund bad jag honom lugna sig och komma till mig, vilket han villigt gjorde. 
Knäppte på ledrepet och gjorde lite flyttningar av både fram- och bakdel samt ryggningar. Rygga tyckte han var jobbigt och försökte vända bort huvet och gå iväg, men när detta inte lyckades gav han upp en djup suck och gjorde som jag bad istället. Testade även lite tolerans genom att slå repet i marken olika hårt, och även slänga det över honom så att det daskade honom i sidan, tyckte han var sådär, men inte överdrivet dumt.
Sedan tog jag baketbollen och började rulla, studsa och slänga på honom. Han tyckte det var lite obehagligt när den kom bakifrån, men han stod ändå lydigt kvar. 
Som avslutning gick jag runt i paddocken med honom lös och gjorde halter och tempoväxlingar och lite vändningar. Tog även en runda runt gården där jag fortsatte med samma övning.
Ibland är det kul att bara se honom från marken, lära sig hans minspel och kroppsspråk. Tycker det är en enormt viktig del att ta sig tid med, det är ju på marken man riktigt lär känna hästen!

Loke 17/4 2012

Ut i skogen idag!
Till en början var han väldigt trög och spänd, som om han väntade på att något skulle hända. Men när vi kommit in i skogen och han fått trava lite så slappnade han av. 
Körde mycket lydnad och övergånger idag; skritt-trav-halt-trav-galopp-skritt t.ex. 
Han var faktiskt riktigt lydig, det han hade svårrt för eg var halterna, men det brukar han ha i skogen och han blir bättre och bättre. Han blev dock väldigt trött mot slutet, men han gjorde ändå sitt bästa för att göra sm jag önskade. På sista biten hem gjorde jag lite sidvärtsrörelser och tempoväxlingar i skritten, gick lite trögt, men han kändes ändå positiv och nöjd. 
Väldigt nöjd med honom idag, hoppas känslan håller i sig! :)

Jag saknar verkligen sommaren!


Fint besök!

Idag kom gänget från Strömma ner, vi försöker träffas hos varann några gånger om året, alltid lika kul!
Den här gången var jag värdinna och bjöd först på en ridtur i skogen och sedan åkte vi hem och lagade tacos och hade trevligt!
Alltid lika kul att träffa tjejerna! :D

Jonas 14/4 2012

Idag blev det en promenad på ca 30-40 minuter. Slängde på honom repgrimman och gick direkt från hagen. 
Det var en mycket spänd Jonas jag hade med mig, och stundtals var han sjukt jobbig, då han kom så nära att han i princip kröp upp i famnen på mig! Och när han fick syn på nåt läskigt så stannade han, kollade och la mig sedan vid sin bog för att försöka knuffa med mig åt det håll han tyckte verkade säkrast. Vi utforskade ett par skogsstigar, då var han lite lugnare men fortfarande knuffig och ignorant. Med regnvåta barrträd på båda sidor på en smal stig är det inte så mysigt med en häst som tvunget ska gå bredvid en och inte bakom en blir det lite trångt. Fick bli ganska förbannad på honom och säga till riktigt på skarpen innan han accepterade att han skulle gå bakom. Efter det  blev han avsevärt lugnare, och sista biten hem över kyrkogården gjorde vi mycket halter, ryggningar och flyttningar över vägen. När vi kom hem var han avslappnad och tuggade nöjt.
Känns inte bra att behöva bli så arg på honom för att han ska märka att man finns där, vi behöver verkligen jobba på vår relation på marken! Kanske Markström kan ge några tips.
Vill att vi ska vara lika samspelta som vi var i början av förra året..

These gentle giants


The one drug I cannot quit

6 månader utan Dig


För en som inte vet vem detta är och vad som hände kan läsa det här:
>Början<
>Slutet<Uppdatering Jonas

"Jonte har inflammerade hårsäckar och spridningen har nog kommit pga att han haft täcken på sig dygnet runt då det blev kallare igen. Men nu blir de inge onödiga täcken på (börjar ju dessutom bli varmare igen) och fått droppar utskrivna för att behandla det hela med i 3-4 veckor, kan ev börja rida igen om 7-10 dagar om man har tur. Så bara hålla tummarna att detta hjälper och skiten försvinner!"

Så lyder uppdateringen från Markström. Känns skönt att få veta vad som var fel och hoppas busehesten blir bra så snart som möjligt så han blir sitt vanliga jag igen!


Glad hest i snön!

Stackars hesten

Jonas "sadelknutor" har svullnat upp och spridit sig. Det är som att han har fått nån allergisk reaktion, ser ut ungefär som att han rullat sig i brännässlor. Vissa bulor är för sig och vissa är i partier på sidan och upp på ryggen på honom. 
Där det är värst är på manken, och han tycker det är sjukt obehagligt när man rör honom där, vet inte om det gör ont eller bara är väldigt obekvämt.
Veterinären kommer ut och kollar på honom imorgon, ska försöka få en uppdatering fråm Markström om det då!
Inte den bästa bilden, men såhär ser det ut.

Loke och Jonas 9/4 2012

Sabina bjöd med mig ut på en skrittrunda. Kände att det nog kunde vara bra för Loke att röra på sig lite eftersom han skulle gå maskeradhoppning med rideleverna nästa dag. Inte det bästa vädret, och ponnyn var jätteladdad till en början, men i övrigt riktigt mysigt! :)

Pinsam ponny till vänster bestämde sig för att bajsa på någons gårdsplan, så jag fick vackert sitta av och låna en snöskyffel och skyffla undan det. Tur att han är söt!
'
'
Efter jobbet var jag totalt slut och hade huvudvärk och kände mig helt borta, så Jonas fick nöja sig me datt få busa av sig i paddocken tillsammans med sin hagkompis. Inte för att han klagade, både han och Hoppsan hade hur kul som helst, men känns alltid lite sådär när man inte gör nåt vettigt med honom.

Äventyr hos Micki

Ja, jag och Sabina åkte ut till Micki några timmar idag.
Lika trevligt som alltid! Vi busade med hundarna, gosade med katterna och myste med hästarna! 
Bland annat så testade jag lite tricks på hingste, Zulak. Jag visste inte riktigt vilka trick han kunde, så jag provade mig fram. Lyckades få till "vinka" och stegra, tror han kan fler men fick inte fram dom. Kändes lite häftigt att få prova på att tricka, har alltid varit lite intresserad av sådant :)
Gamla Diana

Lilla Shakira :)

Zulak och jag vinkar ^^

Upp och stå!

Lilleman har blivit stor!

Debbie, bekväm som vanligt!

Lite mer trick ^^


Wiiiee!

Duktig kille :)Ut på äventyr

Mer säger jag inte ;)Jonas 7/4 2012

Började med att släppa Jonas i paddocken idag då han stått två dagar. Han verkade dock inte särskilt överpigg, travade mest runt och väntade på att jag skulle kalla in honom. Gjorde detta efter en stund och gick då runt med honom och gjorde vändningar och halter. Satt sedan upp en kort stund och red igenom honom i skritt med böjda spår och lite sidförande. Kände även på traven och galoppen, upplevde att han inte riktigt ville ta för sig framåt och mest smög fram. Kanske inte så konstigt dock då han har sadelknutor på ryggraden och manken, så det kan ju vara så att det trycker lite när han tar ut steget.
I övrigt var han på väldigt "mammigt" humör och ville mest bara ha min uppmärksamhet hela tiden. När jag fick telefon medan jag gick med honom på ridbanan flåsade han mig i örat, slickade mig i nacken och knuffade på mig för att få min uppmärksamhet, och så fort jag klappade på honom eller brydde mig om honom på nåt vis så blev han väldigt mycket nöjdare. Söthäst!


Vila

Loke har fått vila de två senaste dagarna, och nästa vecka blir även en vilovecka för honom och alla de andra hästarna på gården, vilket kommer göra bloggen lite lidande på ridinlägg. Däremot så kommer jag att ha Jonas imorgon, på måndag och tisdag nästa vecka, eftersom Markström får besök av familjen.
Är det nåt annat ni vill läsa om nu när jag inte kommer uppdatera så mycket? Se gamla bilder kanske? 
Ge förslag!

Loke 4/4 2012

Uteritt idag. 
Väldigt oseriöst, mest bara lull-lull. Drog på hacket och satt barbacka, red en väg där han fick klättra en del. Gav honom tyglarna i princip helt och lät honom gå lite som han ville, jag bara styrde dit vi skulle, resten fick han sköta själv. Han fick även bestämma tempot ganska mycket själv, jag satte gångarten och han fick gå tills han själv saktade av och själv bestämma hur snabbt han ville gå. Han var extremt nöjd och glad med detta och gick och frustade nöjt och slickade sig om mulen. 
När vi var påväg hem bestämde sig Loke för att ta en avsickare och promenera ut på ett kalhygge, vilket jag lät honom göra. Han började klättra uppför en väldigt brant backe som han sedan upptäckte var väldigt jobbig och ville vända, men då var det liksom försent, så jag fick sitta av och leda honom sista biten upp. Ner gick dock bra då vi tog en annan väg. 
Han var väldigt lyhörd för flyttningar idag! Flyttade honom i lätt skänkelvikning över vägen bara med vikt och skänkel och han svarade jättebra och kändes väldigt avslappnad, härligt! 


Vy från toppen av kalhygget :)


Loke 3/4 2012

Inte mycket att säga om dagens pass, kändes verkligen inte bra. Vi var verkligen osynkade och Loke var ignorant och spänd vilket gjorde mig spänd och frustrerad.
Tror det får bli skogen resten av veckan, och sen har han vila nästa vecka, så efter det så kan vi köra lite mer seriöst igen.

Loke 2/4 2012

Tömkörning idag. 
Började med att köra honom ute en stund, han var hur duktig som helst och väldigt lyhörd. 
Han var lyhörd i paddocken också, men även slarvig och lite okoncentrerad. Efter en stund började han kännas lite ovillig och försökte smita rejält och prövade "bli-rädd-för-random-stuff-taktiken" och blev jättearg när jag inte gick på det och försökte att dra tömmen ur handen på mig. Tog in honom på en liten volt och lät honom gå där tills jag kände att han gav med sig och mjuknade och sen gav jag mig. Tog av honom alla grejer och skickade ut honom på spåret för att trava av, men när han gått där en stund blev han plötsligt jättepigg och började uppmana mig till lek. 
Nåja, jag gick med på det och vi lekte en stund och Loke hoppade omkring och tyckte det var jätteskoj. 
När han väl hade lekt färdigt kallade jag in honom och vi skrittade av tillsammans medan jag plockade in konor och lite bommar som vi hade använt.
Inte ett jättebra pass, men är ändå nöjd med att Loke verkade glad när vi var färdiga :)


Nöjd ponny med ful knopp i pannan ^^Härlig helg!

Nu är jag hemma efter en härlig helg med familjen och släkten uppe i Stockholm :)


Hela gänget :)


RSS 2.0