Jonas Jo 31/12 2011

Idag hade jag planerat en lugn uteritt i kylan och halkan. Satt barbacka ovanpå hans stalltävke för att han inte skulle frysa. 
Skulle rida bort till en äng bortanför kyrkogården, men det tog lite längre tid än beräknat eftersom Jonas numera verkar vara hedersmedlem i Töntiga Hästars Klubb. Först ville han inte gå in på kyrkogården alls, utan försökte vända och skygga och apa sig. När jag väl fått honom förbi ingången var han på helspänn hela tiden, skyggade för minskta lilla och försökte kasta sig om och vända. Men jag gav mig inte och tillslut kom vi in i skogen och bort till ängen. Men där vill Jonas VERKLIGEN inte vara! Han tvärvände, backade och hotade stegra när jag försökte få fram honom. Så jag utsåg en punkt på ängen dit vi SKULLE ta oss, och sedan vända.
Påväg hem trippade han i sidled, taktade och travade iväg, och såfort jag tog i honom slängde han upp huvet så han nästen nockade mig. Skrämde nästan ihjäl två pensionärer som kom gående.

När vi kom hem igen red jag en stund i paddocken så gott det gick. Det var hårt och halt på sina ställen. Men, Jonas var som en helt annan häst! Lugn och avslappnad. Red på två hörnvolter och red lite skänkelvik på långsidan där det var minst hårt och halt. Dock fick jag vara med om min första omkullridning när han på något vis snubblade och la sig ner på mage. Jag fattar inte hur jag satt kvar om jag ska vara ärlig.
Iaf, han blev sjukt fin mot slutet, väldigt känslig och lyhörd och bara helt underbar! Eftersom jag hade ett lite skarpare bett eftersom det skulle ha varit uteritt så försökte jag vara lite extra lätt i handen oxå, vilket Jonas verkade uppskatta.
Nästa gång jag träffar Jonas är det ett nytt år, hoppas det blir fyllt av glädje och lycka för mig själv och alla runtomkring mig!

Vill rida!

Usch jag har inte ridit på hela veckan även om jag varit i stallet och fixat med Loke, bara tömkört och friserat. 
Imorgon ska jag dock upp och rida Jonas, eftersom jag nu rider honom en gång i veckan ett tag framöver. Tycker verkligen det är jättekul att Linnéa låter mig rida honom, han ger så mycket den hästen! 

Är det bra väder tänkte jag ta med videokameran och stativet och filma lite :)

Snö?

Det känns ändå inte konstigt att det inte är någon snö ute. Det behöver verkligen inte vara lika mycket som det var förra vintern, men lite hade ändå varit mysigt.

Loke 28/12 2011

Idag prövade jag mig på tömkörning med Lokemannen. 
Jag har inte ridit honom på ett par dagar så jag började med att släppa honom lös i paddocken. Han sprang, och sprang, och sprang, och sprang lite till. När han fått ur sig det värsta kallade jag in honom och satte på tömmar osv. Började köra på volt för att bara kolla om han fattade vinken. Och det gjorde han hyfsat bra tycker jag. Det märktes att han hande gjort det förr. Gick in bakom honom och körde i 8-or över ridbanan och gjorde halter och tempoväxlingar, gick sen in på lite volt igen och prövade trav och lite galopp. Han gick igång så sjukt lätt idag, jag behövde göra ett galoppsprång själv för att han skulle fatta, annars kan ma behöva upprepa nån gång innan han går över i galoppen. 
Gick sedan ut och körde 8-or igen. Han började bli lite slarvig och ignorant, ville inte stanna ordentligt i halten och hängde sig mot bettet, så en gång sa jag ifrån på skarpen och klatchade till honom en aning med tömmen på rumpan. Han blev skitarg och hoppade jämfota upp i luften och kickade mot tömmen och sen snurrade han runt så han fick tömmen framför bogen och travade iväg. Jag kunde inte göra så mycket mer än att släppa. 
Nöjd häst travade ett par varv med tömmen efter sig innan han stannade i ett hörn och jag kunde ta honom. 
La honom några varv på en ganska liten volt och gjorde några övergångar i skritt och trav, sen avslutade jag genom att spänna lös honom och promenera runt paddocken med honom lös bredvid.
Överlag bra pass, men ingen av oss är några tömkörningsstjärnor direkt :)

PartyLite

Idag fick jag hem ljus som jag gett mig själv i julklapp!
Förbjudna Frukter-serien från PartyLite. Doftar helt otroligt gott!
Köpte även med en söt liten ljusstake, som ska få en hedersplats i mitt rum, så att jag kan tända ett ljus varje kväll och känna den underbara doften! Högsta mysfaktor!!

P.S

I will always love you.Mitt nya stativ


Än så länge älskar jag mitt nya stativ!
Jag har lite svårt att manövrera det fortfarande, men ju mer jag använder den, dessto lättare blir det väl. Som högst blir det över 160cm, den har dubbar, är lätt och har ett smidigt fordal som är lätt att ha med sig och bära. 
Dessutom passar stativet till både min sytemkamera och min videokamera! :D

Min jul

Min julafton var supermysig!

Började dagen med att åka till stallet och ha en julritt med några av tjejerna. Jag red en superpigg Starshine som bara ville springa, men det gjorde inte så jättemycket, det var bara roligt att hon var glad!
Åkte sedan hem och somnade en stund på soffan innan julmiddagen och Kalle Anka med familjen.
I julklapp fick jag lite allt möjligt. En morgonrock, sockar (både vanliga och rid), ett stativ till kameran, doftljus med mera.
Hade en riktig mysjul, hoppas ni hade en lika bra jul! Det enda jag kan klaga på är bristen på snö!
God fortsättning gott folk!

God Jul!

God Jul allihopa!!
Dessvärre bild från förra året.
Tyckte det såg bättre ut med en vit julhälsning :)Star och Loke 23/12 2011

Dagen började med ett pass på Star. Hade planerat lite markarbete, men fick ändra planerna ganska snabbt. Star var såååå piiiigg! Såfort jag tog i tygeln - spelade ingen större roll om jag skulle ställa, svänga, bromsa eller korta/länga - så började hon takta och ville smita och gå iväg och bara springa.
Ganska snart tog jag mig ut ur paddocken och red i backen upp till parkeringen för att hon skulle få springa lite. Jag hade redan travat igång och galopperat lite i paddocken, så jag liksom körde med en gång.
Det gick så sjukt FORT kan jag ju meddela. Hon var cool-lugn när vi skrittade ner från parkeringen, men när vi började närma oss "vändplatsen" så började på hon takta och bara jag vände huvet och tittade upp mot parkeringen igen så vände hon själv jag bara explosionsgalopperade hon upp och över parkeringen! Hon kunde lika gärna vara skjuten ur en kanon! Täby galopp nästa! Jag kunde bara hålla i mig och hänga med ungefär. Men hon lyssnade ändå när jag bad henne sakta ner, duktig tjej. Det tog säkert 6-7 vändor i full karriär innan hon började kännas lite trött. Det är tur att det är kul när det går fort!
Avslutade med att gå ner i paddocken och trava av henne och böja igenom henne lite. Hon var klart mer avslappnad och kom ner fint i formen.
Jag och Star i februari i år.


Sedan var det Lokes tur. Bestämde mig för att kolla hur han var ta ha på lina, eftersom jag inte provat innan. Han skötte sig sjukt bra! Man fick ge lite andra kommandon än vad jag är van vid, men han visste exakt vad jag ville med honom. Gjorde myyycket igångsättningar och avsaktningar samt lite "intervaller" med galopp. 
Nånstans mitt i passet fick nån söt människa för sig att skjuta en raket på andra sidan gatan och Loke spratt iväg ganska rejält. Jag flög som en liten vante men lyckades stå kvar på benen och fick tag på honom och fick tillbaka honom på volten. Det tog några minuter innan han lugnade ner sig, men när han väl var lugn var det som om inget hade hänt. Avslutade med att släppa honom och lät honom hoppa över den 30 cm höga oxern jag hade ställt fram till mig och Star tidigare. 
Han har verkligen dålig kondis hahaha, han flåsade tungt när vi gick in!

Julmys

Ikväll har jag varit iväg hos Bina och Andyh och julmyst med mamma. Massa mysigt!
Loke fick vila, och Jonas Linnéa har ju kommit hem från Thailand nu, så det blev inget hästeri alls idag, förutom medan jag jobbade då :) 


Börjar känna julstämningen nu!
Bjuder på ett par bilder på gammelkatten ♥
Dock är mörker + svart katt + kamera = </3, men ändå!

Citat

Hittade lite roliga hästcitat jag tänkte dela med mig av!


"He knows when you´re happy
He knows when you´re sad
He knows when you´re confident
And he always knows when you have carrots!"


"All horses deserve at least once in their lives to be loved by a little girl."

"For one to fly, you need to take the reins."

"I live in a house, but I´m at home in the saddle."

"True friends leave hoofprints in your heart."Ingen ridning men duktig Loke

Nej, som sagt, jag red inte idag.
Men jag valde att ha med honom på min HK-lektion så att han ändå fick röra på sig.
Han var lite slö, gjorde verkligen inte mer än vad han behövde.
Men det som gjorde mig riktigt stolt var när någon mitt under lektionen bestämde sig för att skjuta smällare på andra sidan gatan. Jag vet ju inte alls hur van han är vid sådant, så jag gjorde mig redo för att få ta tag i honom lite. Men han reagerade knappt alls på smällen, han ryckte till och lyssnade lite, sen bara fortsatte han att gå.
Duktiga killen! Känns väldigt tryggt att han är så obrydd, han blir sällan rädd för saker faktiskt. Ska nog dock ändå ta och ha lite toleransträning med honom nån dag :)

Lista?

Jag överväger att göra en såndär 30 dagars lista i januari. Någon som vet var man hittar sådana? :)
Sen tänkte jag även fråga hur många som skulle vara intresserade av en vinterutmaning?


Inspiration!

En tjej som jag tycker har ett sjukt bra band med sina hästar!


Tycker även det är roligt att hon vågar visa att allt inte kan gå bra hela tiden!

Loke 20/12 2011

Red ut en sväng med Bina och Star. 
Han var väldigt vaksam när han gick först, skyggade för gastubrunnar och kollade noga omgivningen. Väl i skogen slappnaxe han av lite och kändes väldigt pigg. Första traven förberedde jag mig på glädjeskutt, men han bara föll i en stadig trav och verkade tycke det var trevligt att få komma ut lite. 
När vi sedan skulle galoppera tänknte jag att nu måste han väl ändå busa lite? Men nej, jag fick istället driva som en tok för att hålla galoppen! Haha han tyckte det var jäääättejobbigt att galoppera i snön!
Sista galoppen gick Star först, så då hade ha lite bättre bjudning men han flåsade så jag trodde han skulle få ett astmaanfall ;)
Kändes skönt att han var så lugn i skogen och inte hittade på något! När Star gick först blev han inte alls hetsig eller spänd, utan bara följde i den gångart vi bestämde oss för.
Bild från för några veckor sen. Glaad poni ^^Loke 19/12 2011

Idag arbetat jag honom lös. Började att bara släppa honom så han fick bralla avb sig och kollade av såå att han lyssnade på mina kommandon. 
Sen tog jag in honom och tog på voltigegjorden och satte på en halsförlängare. Tog ut honom igen och lät honom trava ett par varv med löst åtspänt så att han fick känna att den var där. Sen spände jag in lite så att det skulle ge effekt, dessvärre ignorerade han den nästan helt. 
Gick in och bytte till "vanliga" läderinspänningar istället. Det fungerade så himla mycket bättre! Efter några varv började han slappna av och komma ner i formen och började arbeta mer genom kroppen, även om han tyckte det var sjuukt jobbigt! Såfort han jobbade ärligt (vilket bara var några steg åt gången), berömde jag överdrivet mycket och man såg på honom att han blev lite mallig. 
Han fick gå med inspänningarna ca 10 minuter, sen avslutade jag och spände loss. Han var svettig och anfådd, tjockhästen! Promenerade några varv med honom löst bredvid mig innan vi gick in. 
Duktiga Loke!

Jonas Jo 18/12 2011

Idag bestämde jag mig för att inte rida, utan köra stenhårt på ledarskap från marken!
Började med att släppa honom och göra en join-up. Det tog en stund innan jag kunbde kalla in honom, men när han väl kom till mig var han avslappnad och tuggade nöjt.
Gick och joggade med honom löst bredvid mig, stannade backade och vända, och han var hur duktig som helst! Sen började jag även flytta bak- och framdelen. Att flytta fram tyckte han var lite jobbigt, men han gjorde ärliga försök utan att sura emot. 
Satte på ledrepet och longerade lite. Gjorde en ny grej som iaf jag inte ha gjort med honom innan, kanske Linnéa gjort det, jag vet inte. :)
Iaf, jag kröp ihop lite, som om jag ville kalla in honom, men riktade körspöt mot bogen på honom så att jag höll honom ifrån mig och då började han böja sig in mot mig men gick ändå kvar på voltspåret. Gjorde bara rent experimentellt, men det funkade ju, kändes kul!
Avslutade med några mer flyttningar och lite stretching. Gud vad nöjd han var! Han kändes helt totalt avslappnad och tillfreds! Åh jag var så himla glad när vi var färdiga! Vi kändes nästan helt som ett, förutom några missar från min sida!
Fina fina Jonas ♥ vad ska jag göra med dig?
Bilder från film=kass kvalle!
Flytta bak

Flytta fram

Avslappnad häst ♥Jonas Jo 17/12 2011

Ja, vad ska man säga? 
Det gick bättre än sist iaf.
Redan när jag tog in honom märktes det att han var sjuuuukt pigg! Han taktade och frustade och dansade runt mig och kastade sig tom för vattenslangen när jag skulle spola av benen på honom. Nåja. Borst och fix innan sadling och tränsning, valde att ha ett lite skarpare bett och dövade honom med öronproppar för säkerhets skull. Jag hade inte så mycket lust att tugga grus idag. 

Medan jag skrittade fram var han hur lugn som helst, men när jag tog tyglarna började han direkt med att takta, hänga på bettet och smita såfort jag försökte mig på nån vettig övning. Red lite på volter och försökte vara tålmodig. Sen kom 2 andra hästar in i paddocken och Jonas blev genast intresserad av vad de gjorde.
Efter första galoppen eskalerade piggheten mer och mer, och han försökte ta bettet och dansade i sidled och trodde att allt betydde galopp. Började rida en voltövning med tempo- och gångartsväxlingar för att försöka få honom att vänta och lyssna lite, det gick väl sådär. Det funkade bra en stund och han började slappna av. Sen brallade en av de andra hästarna iväg lite, och sen var Jonas i full färd med att kicka och försöka komma undan igen. 

Till slut orkade jag inte bråka med honom längre, han stod emot så jag fick mjölksyra av att försöka hålla och försöka lugna honom, utan släppte lös honom. Han fullkomligt exploderade och drog flera varv i full fart och bara kickade och pep och brallade! Glad hest :P
När han var trött kallade jag in honom och han följde mig som en hundvalp medan jag mockade upp det vi stökat ner.
Knäpphäst.

Videon!

Här har ni videon från idag!
Haha skratta inte, jag vet att vi inte ser ut som balettdansöser!Svar på frågor!

Här kommer svaren på frågestunden!
'
Jonna frågar:
Trivs du med Loke? Tror du att han kanske kan fylla igen lite av tomrummet efter Pelle? :)

Svar:
Jag trivs bra med Loke! Han är positiv och kul att jobba med.
Ingen kommer någonsin kunna ersätta Pelle för mig, men Loke - och även Jonas, som jag rider medan hans matte är i Thailand - hjälper mig verkligen att fokusera framåt och inte gräva ner mig och tycka synd om mig själv.

Julia frågar:
Vad tycker du är det viktigaste inom ridning? :)

Svar:
Det finns mycket jag tycker är viktigt. Men ska jag välja något  så skulle jag säga att det är viktigt att våga utforska! Inte snöa in sig på en sak utan vara öppen för fler lösningar och lyssna på andra och försöka ha "ett brett synfält" i sin ridning. 
Plocka många olika frukter till korgen, så att säga.
'
Hoppas detta var någorlunda bra svar på era frågor! :) 


Loke 16/12 2011

Idag körde vi på lite hoppning, kan väl varken säga bu eller bä om hur det gick haha. Satte fram två studshinder på medellinjen.  Han var lite flummig och slarvig och tyckte det var lite jobbigt i början och smet emellan hindren ett par gånger. Men jag sa till honom på skarpen andra gången det hände, och då skärpte han sig en aning. 
Galoppfattningarna satt helt klockrent idag, jag blev så glad på honom! Gjorde dom iofs bara i högervarvet, men fasen vad bra det kändes! 
Avslutade med att sadla av och galoppera en gång barbacka och sen skritta av.
Dagens pass vägde helt klart upp för gårdagens helt värdelösa ridpass.
Det kommer att komma upp en film senare idag, då jag valde att ta med videokameran :)

<3

Jag är så stolt över dig
Älskefluff ♥Loke 15/12 2011

Idag hade vi nog en dålig dag båda två. Han var lite buffig redan inne i stallet, och när jag skulle sitta upp ville han inte stå still och trampade runt och hade sig.
När jag sedan red ville han i princip bara gå åt sitt håll och jobbade mer emot mig än med mig. Jag hade verkligen inget tålamod med honom, men jag gav mig inte för det! Jag red igenom ett program som mina ridelever ska rida imorgon, det skötte han hyfsat. Höjdpunkten på passet var den första galoppfattningen som han tog helt klockrent!
Sen bråkade vi lite till. Skulle fatta galopp i vänster varv, som är hans svaga varv. Han ville bryta ut och ruskade på huvudet som en tok för att jag inte skulle ta i honom ordentligt. Efter två misslyckade försök tog jag ett ordentligt tag i yttertygeln och gjorde en rejält övertydlig fattning. Han sparkade bakut så jag trodde han stod i 90 grader, men han föll i galopp. Berömde och sedan gav jag mig. Jag var helt slut men jag hade lyckats med vad jag ville. 

Jag har en liten svacka nu, mycket jobb, stress med julfix och sånt. Så jag förstår verkligen om det påverkar min ridning! Jag får försöka ta det lugnt när jag kan och försöka slappna av, så kommer jag förhoppningsvis ur svackan snart :)

OM(F)G!

Tro det eller ej. Det är samma häst på båda bilderna!
Han heter Löpergutten och kom till 4H-gården där jag jobbar 2007.
Då hade han gått som travhäst och "promenadhäst" hela livet.
Den nedre bilden är tagen  september 2011.
'
Jag visade mamma den övre bilden och bad henne gissa vilken häst det var, men hon hade inte en aning! Haha!
Wow säger jag bara denhär hästen har verkligen gått från inget till allt! All credit till min vän Karro som ridit och jobbat med honom under denna tiden!

Glöm inte!

Glöm inte bort frågestunden, ni hittar den längre ner i bloggen! :)
Håller den öppen ett par dagar till så kan ni ställa fler frågor ;)

Jonas Jo 13/12 2011

Idag gick det inget vidare.
Jag hade glömt mitt mellanmål och var jättehungrig när jag satt upp. Hade ingen energi alls och ridpasset blev därefter oxå. 
Så gott det gick försökte jag rida lite bågar och åttor och göra honom mjuk i sidan. Gjorde lite övergångar och tempoväxlingar. 
Min ridning kunde verkligen inte varit sämre och jag blev väldigt frustrerad på mig själv över detta. Så jag avslutade när jag kände att jag fick svårt att behärska mig jämtemot Jonas, det hade varit sjukt orättvist att ta ut min frustration på honom.
Men jag ska väl vara glad att jag hade uppehåll under hela tiden jag red! En tjej som red bara 10 minuter före mig var helt dyngsur när hon kom in!
Efter passet stod vi och myste och jag pysslade med hans lugg, han nästan somnade. ♥
Idag var det inge bra. Men skit samma! Det kommer fler dagar, då vi kommer lyckas bättre!

En månad

Om en månad har känts som ett vakum av saknad och vilsenhet, hur kommer då resten av mitt liv kännas utan dig vid min sida? Alla dofter, alla känslor, alla bilder dröjer sig kvar i huden, innanför ögonlocken. Du när fortfarande en del av mig. Jag vill inte  glömma bort känslan av din päls, din alldeles speciella lukt eller dina mjuka bruna ögon. Jag vill inte glömma din egensinnighet, din tillgivenhet. Jag blir rädd att jag ska glömma dig som du var.
Kom tillbaka  ♥Loke 11/12 och 12/12 2011

Igår körde jag lite backträning. Han kändes lite slö, men han skötte sig och gjorde det han skulle. Jag var väl ungefär lika pigg, så jag krävde inte så mycket av honom heller mer än att han skulle gå dit jag ville och i den gångart jag bad om.
Idag fick han löshoppa. Han hade SÅ kul! Vilken fart han hade! Dock tog energin slut ganska fort eftersom hans kondis fortfarande är under all kritik, även om den blivit mycket bättre. Men huvudsaken var att han hade roligt iaf, och vi avslutade på 80 cm. Jag kan nog räkna med att han har rejäl träningsvärk imorgon!
Några oredigerade bilder från igår :) 
Lisa Nyman är fotograf.Frågestund!

Tänkte köra en liten frågestund :)
Håller den öppen fram till onsdag.
Bara fråga på!

~

Jag drömmer om sommaren...♥Dessa fantastiska hästar

Man säger att hunden är människans bästa vän, men ibland undrar jag.
Hittade detta klippet på Youtube.
Det är så underbart. Hästen verkligen förstår, hon är så försiktig.
När jag var liten hade farfar ett gammalt travarsto som hette Johanna. En gång när vi var ute i hagen skulle jag gå bakom henne men fastnade i en lerpöl mitt bakom hasorna på henne. Hästen stod bara där, helt stilla tills mamma kom och plockade bort mig, som att hon var rädd att hon skulle råka göra mig illa om hon rörde sig det minsta.
Jag minns inte detta själv, men mamma har berättat det för mig.
Dessa fantastiska djur, de är så mycket mer än bara rå styrka och muskler.

Inte idag heller

Nepp, ingen ridnign idag heller...
Vädret var helkasst även idag när jag kom till stallet, snöregn, blåst och bara allmänt sunkigt! Så jag pysslade om bushesten lite och sen fick han springa lite i paddocken en stund.
Hoppas verkligen på bättre väder tills på tisdag, då jag rider nästa gång!
Jag saknar sommaren...Plötslig saknad

Satt och bläddrade igenom gamla bilder från sommaren -10 och kände plötsligt att gud vad jag saknar Flow!
Flow var en amerikansk miniatyrhingst som stod där jag sommarjobbade. Fantastiskt trevlig häst! Snällare hingst har jag nog aldrig mött! Han var jätterolig att jobba med och han fick mig att inse att jag nästan tycker om små hästar bättre än stora :)
Bara för att får ni några bilder!
Fina ♥

Ingen ridning

Nej, ingen ridning idag.
Med tanke på att det blåser och regnar så man drunknar och blåser bort när man går ut.
Så självmordsbenägen är jag inte att jag ger mig ut och rider i sånt väder! ;)
Hästarna på jobbet fick komma in vid lunch pga vädret, dom protesterade då rakt inte utan stod och halvsov och petade i bädden :)
Imorgon ska jag rida Jonas, får verkligen hoppas på bättre väder! Hade nämligen tänkt försöka få med mig videokameran ut, kanske att det blir en videoblogg av det senare? :)
Bild från Maj 2010

Jonas Jo 8/12 2011

Hade tänkt mig köra på övergångar och mycket travarbete idag, men när jag kom ut i paddocken kände jag att underlaget var helt åt hellskotta! Jonas fick höga styltor och gick och snubblade hela tiden, så jag fick hålla mig till skritt det mesta av tiden. Koncentrerade mig på att göra honom mjuk i sidan och red serpentiner och stora volter. Mot slutet av passet hade vi trampat upp ett såpass bra spår att jag vågade mig på lite galopp så Jonas fick sträcka på benen lite. Efteråt hade jag en nööjd hest, så jag avslutade där.
Får hoppas på bättre förhållanden till nästa ridpass :)

Slarv!

Ja nu har jag slarvat igen!
Fy mig!
'
Igår var jag först uppe hos Jonas. Hann dock inte rida pga dålig tidsplanering.
Släppte dock lös honom i paddocken och gjorde en snabb join-up. Funkade bra, Jonas var piiiigg och busade runt som fasen, men när jag väl bad honom komma så kom han lugnt och följde mig sedan som en hund :)
Fina killen!
'
På kvällen red jag Loke.
Gick helt godkänt, även om det kunde gått bättre. Han var ganska okoncentrerad och ville mest bara gå efter den andra hästen som reds i paddocken samtidigt. Han blev trött väldigt fort, antagligen för att jag bad honom göra andra saker än den andra hästen.
Kände att jag blev spänd ofta och glömde rida när han började smygvända, så jag blev lite arg på mig själv oxå.
Annars var han glad i hågen och ville göra så mycket rätt som möjligt! Han är nog en av de positivaste hästar jag mött.
'
Här kommer lite busbilder på Jonas!Ber om ursäkt för oredigerade bilder, har inte orkat göra något åt dom :)Glöm det jag sa...

Glöm det jag skrev igår om att det inte snöade...
Imorse när jag vaknade låg det ett säkert 5 cm tjockt snötäcke på marken. 
Nåja, jag ville ju ha snö, iaf fram till nyår.
Bild på Csenge från förra året :)Snö?

Många har pratat om att det snöat där de bor idag.
Hmm, snön måste totalt ha misaat att landa hemma hos mig :P

Oj!

Igår hade jag 39 unika besökare! Det trodde jag faktiskt inte, vad roligt :)
Jag har ju varit inaktiv här så länge, iofs har jag ju haft hästbloggen, men jag vet inte hur många som följde med över dit och följde den.
I alla fall, kul med så många besöker efter så kort tid ändå.
:)

Lite mer om Loke

Loke är ju då en häst som vi har på prov i stallet där jag jobbar. 

Han är en fjordhästvalack född 2003.
e. Champis 160 u. Katja
Utbildad L:B dressyr, vet dock inte hur högt han är hoppad :)

Mycket trevlig ponny att jobba med. Han är lyhörd och vill göra rätt och jobba med en. både från marken ch i sadeln. Dock räcker hans koncentration inte till i mer än några sekunder åt gången, men det blir bättre och bättre ;)
Som jag skrev tidigare så är han lite otränad då han inte ridits så mycket de senaste månaderna, och han har även några "bekvämlighetskilon", så han är lite knagglig i ridningen, men han försöker verkligen och är samarbetsvillig!
Vi får se hur det blir med denna man, tycker vi att han  passar i vår verksamhet får han stanna, annars får vi leta vidare efter en häst som passar oss bättre. Håll tummarna!

Loke 4/12 2011

Loke är en häst vi har på prov på jobbet och jag rider till honom och ser om han passar i verksamheten.
Idag busade vi lite i backarna runt stallet. Bra kondition- och styrketräning för Loke som inte har ridits ordentligt på ett tag.
Catte var med och fotade :)

Seg start.

Ja jag har väl inte haft så mycket motivation över till att blogga de senaste dagarna, men jag ska försöka komnma igång på allvar till nästa vecka!

Jag ska vara "barnvakt" åt Linnéa Markströms Jonas medan hon är på semester i Thailand (bara lite lagom avis på det ;) ).
Så då kommer det bli mer uppdaterat! Ska nog även försöka mig på att videoblogga lite tänkte jag.
Fina Jonas :)RSS 2.0