Helg i Stockholm!

Så, ja, helgen spenderades i huvudstaden tillsammans med några kollegor.  Vi var på en mindre turné där vi besökte olika 4H-gårdar i staden för att få lite insikt, tips och idéer som vi kunde ta med oss hem till Borås.  Det var spännande och roligt att se sig om lite, det finns så många andra gårdar som skiljer sig från vår. Vi passade även på att gå runt i centrala Stockholm litegrann en kväll, även om jag vistats en del i stan eftersom vi har släkt där har jag inte sett så mycket av stadslivet. Här kommer lite bilder :)
Detta är bara mobilbilder, fler från kameran kommer senare.

Geez

Har haft en helg borta, har besökt Stockholm med mina kollegor. 
Är helt slut, så det får bli lite mer uppdatering imorgon, ville bara meddela att jag fortfarande är här! :P 

Finaste killen

När jag skulle ta med in Tristan idag låg han och halvsov i hagen, så jag satte mig hos honom en stund och bara myste och kliade på honom. Gosen ♥ 
 
 

Video

Insåg att jag inte fick med Csenge i förra inlägget :P 
Här är en kort filmsnutt på henne från idag :)


 

Nytt i paddocken!

Under ett par veckor har vi fått fixat nytt material i paddocken och idag var det äntligen klart!
Eftersom knappt gått på ca 1 vecka fick Kiwi, Trissen och Bengan dra av sig lite energi och testa det nya underlaget.

 

With you

With you I can feel again. 
 

Csenge 22/4 2013

Red ut en liten sväng i det mulna vädret.  Hon var piggpigg, och hon blev aningen frustrerad över att vi tog det lugnt och jobbade med halter och lite sidförande istället. På ett ställe ville hon vända och protesterade ganska bra när jag inte tyckte samma, men när vi väl rätt ut det var hon som ett lamm igen. 
Sista biten hem gick jag som vanligt.  
 

Csenge 22/4 2013

Red ut en liten sväng i det mulna vädret.  Hon var piggpigg, och hon blev aningen frustrerad över att vi tog det lugnt och jobbade med halter och lite sidförande istället. På ett ställe ville hon vända och protesterade ganska bra när jag inte tyckte samma, men när vi väl rätt ut det var hon som ett lamm igen. 
Sista biten hem gick jag som vanligt.  
 

Myshelg

Det har varit en mysig helg, har passat hus och katter och tagit det lugnt :) 
Nästa vecka innehåller jobb och en resa till Stockholm med kollegorna. 
 

Tristan & Csenge 17/4 2013

Tog Tristan som handhäst till Bengan idag. 
Det gick hur bra som helst, två avslappnade och lydiga hästar, tills några förbannade skitungar bestämmer sig för att hoppa ut bakom oss och skrämmas. Detta resulterade i att Tristan kom galopperande samtidigt som Csenge hoppade framåt, och Tristan la sig på sidan på asfalten för att ledrepet tog slut. Kan dock tillägga att han klarade sig utan skador! Hade jag inte haft fullt upp med att lugna hästarna hade jag rappat upp ungjävlarna efter noter, det var ingen tvekan om att dom skrämdes med flit! 
Det tog en stund att få kusarna lugna igen men när de väl smält det hela så gick det super igen, de kompletteerar varann väldigt bra de där. 
Det blev en kort tur på ca 20 min, men det kändes lagom för oss alla! 
 

Trött kille

Hjärtat ♥
 

Csenge 16/4 2013

Det blev en promenad idag med, kände att ville röra lite på mig.
Bengan var riktigt pigg och rapp i steget och vi hade ganska så högt tempo ett tag och joggade även korta sträckor där marken kändes okej. Allt kändes bara så bra i vårsolen och hästen verkade minst lika lycklig som jag! 
 
 


Tristan 15/3 2013

Det blev en spännande promenad i skogen. 
Hittade en ny mysig stig som vi utforskade. Trissen var på gott humör, jag kände mig lite trött, och det blev inte bättre av att det började regna, men lillkillen var obeveklig och fortsatte som ingenting, vilket gjorde att jag blev lite piggare med! 
Från stigen vi utforskade kom vi ut på gamla klätterrundan, och sedan gick vi över Hybergsvägen ocvh rundade Kakas och ner till gården igen. Det blev lite mer än en timmes promenad, kändes alldeles lagom!
 
 

Helg borta

Helgen kommer spänderas i Malmö, är hemma igen på söndag kväll!
Hej så länge! :) 
 
 
 
 

Tristan 11/4 2013

Red med mamma och ett par av hennes elever ut. 
Det kommer bli enbart bettlös ridning ett par veckor pga såret efter den uttagna vargtanden, men det gör mig inget alls! Då får vi öva mer på vår kommunikation. 
Han var lite spänd och skvättig i början och gjorde en riktig Tristan på ett ställe där en fågel flög upp och han tänkte skyggat, men marken var så lös att han knäade istället och jag for ordentligt över halsen på honom. Här kom hans långa man väl till hands kan jag lova, hade jag inte grabbat tag i den hade jag nog åkt i marken. Det var dock över på nån sekund och han fortsatte som ingenting. 
Väl i skogen och efter lite trav blev han sitt vanliga lugna jag igen, dock blev det mest skritt eftersom det jag mycket is på sina ställen och han nu är broddfri. 
Hemma igen blev det lite stretching och allmänt gos! 
 

Dagen kort

Testar att blogga från min nya mobil, så orkar inte med nåt långt inlägg. 
Började dagen med att åka iväg med Tristan för att ta bort en vargtand.  Han var ganska spänd när vi kom men han uppförde sig fint! 
 
Hemma igen red jag Bengan en stund i paddocken och satt även upp på Kiwi en kortis. Spännande :) 
 
Lite bilder från dagen :) 
 

New in

Idag välkomnade vi en ny häst till stallet. Weapon´s EnDumEn, eller Kiwi som vi kommer kalla honom, en snäll och vänlig liten kille som vi kommer ha till låns i verksamheten.
Här är lite bilder från ihopsläppet med resten av galningarna. Observera att jag inte orkat lägga ner tid på redigering :P
 
 

Tristan & Csenge 8/4 2013

Tillbaka efter kortvilan! 
 
Tog det väldigt lugnt med båda idag.
Tristan satt jag upp på en kort stund för att se så gas, broms och styrning fungerade som det skulle, vilket det också gjorde. Sedan körde vi lite flyttningar och annat från marken, lydnad och lite miljöträning med en plastpåse som kom inblåsande på banan som jag knöt fast i spöet jag hade med. 
Det blev sammanlagt ett pass på ca 30-35 minuter :)
 
Csenge gjorde jag ungefär samma med. Började med lite löslongering för att hon skulle komma igång. Hon var jättefin och känslig och uppmärksam, vi ökade och minskade volten, krävdes knappt något för att få henne att byta håll och hon kom glatt när jag kallade in. Satt sedan upp lite kort och bara kände hur hon kändes och myste lite. Vi jobbade också lite med plastpåsen, men bara helt kort :)
 
Fina tjejen!
 

Men åh!

Vad är det för fel!?
Alla stående bilder från systemkameran blir liggande när jag lägger upp dom i bloggen, jag fatter inget! :(

 
 
 

Sci-fi mässa

Idag har jag varit iväg i Göteborg på mässa :)
Här kommer lite bilder!
 
 

Styrkekramar

 

One step closer

All of my doubt suddenly goes away somehow ♥
 
 

Födelsedag

Idag skulle du ha fyllt 23 år. 
Jag önskar så att du var här, vackra älskade.
Grattis på födelsedagen!
 
 

"Barnvakt"

Har även vart barnvakt åt "lilla" Ossie idag, som nu är lite mer än 1 år gammal. :)

 

Looydn & Catrine

Hade en liten shoot med Catte och Looydn idag. 
På torsdag vandrar Looydn vidare till de evigt gröna ängarna. Har nog aldrig mött en ponny med så många egenheter och knep, detta är en som man kommer minnas länge! 
Det blev nåt fel med de rättuppstående bilderna, så ni får en drös liggande bilder istället :P