Så tänker jag: Känslan i bilden!

Ibland kan det kännas svårt att veta vilken känsla man vill förmedla med en bild.
Att få ut en känsla ur en bild är något jag tycker är ganska viktigt när man fotograferar, särskilt om bilden ska visas upp och andra ska se den. Men alla gånger är det int helt lätt. Såhär tänker jag:

1. Se till att tänka i förväg (ex. när du kommer till platsen, eller kanske tillochmed innan du åker) vilken känsla du vill få in när du fotograferar. Det är ju klart att det int alltid går att tänka i förväg hur bilden "ska kännas", ibland får man ju känna just i ögonblicket, så att säjja.

2. Vad är det du ska fotografera? Och i vilka sammanhang hittar eller ser man ofta detta föremål? Är det ett djur, försökt tänka hur djuret uppfattas av de som hanterar det eller arbetar med det. Samtidigt ska ju bilden vara begriplig även för utomstående.

3. Lek med vinklarna! Det är alltid kul och intressant att se ett föremål ur ett nytt perspektiv! Var int heller rädd att använda t.ex svartvitt eller sepia. Försök dock att undvika negativ eller liknande, det gör (enligt mejj) bilden väldigt rörig och svår att titta på.

4. Läs gärna på. Om du int vet så mkt om platsen/djuret/föremålet du ska fotografera, läs gärna lite om det. The more you know...! Skadar aldrig!

5. Känn efter själv!! Vad känner DU när du fotograferar objektet? Det är ju trots allt du som tar bilden, och alla fotografer har en egen stil och sitt sätt att tolka bilder på. Men, som sagt, de ska vara begripligt för andra oxå.


Hoppas ni fick något bra tips! Och nu vet ni oxå lite hur jag tänker när jag är ute och far med kameran. Så ut i vårsolen och fotografera allt vad ni kan!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0