Hästarna

Tänkte jag skulle presentera de olika hästarna som syns i bloggen :) Det är ju så att jag har ingen egen häst, utan hästarna som jag skriver/lägger uppbilder på står på Odenslunds 4H-gård i Borås.

Csenge
Ungerskt halvblod
Sto f. 2002
Import Ungern, okänd härstamning.
Ägare: Niklas Öhrwall
Kort sagt är Bengan en knähund i en hästkropp. Hade hon kunnat hade hon mer än gärna krymp upp i famnen på en. Hon är en mycket snäll och lugn lektionshäst, som trots att hon är den största hästen i stallet ofta vinner de små barnens hjärtan, även om det är högt upp att sitta. Hon är en välutbildad häst, en stjärna i både hopp och dressyr.
Jonas Jo
Kbl. travare
Valack f. 2002
e. Kjöstad Jo ue. Elding
Ägare: Linnéa Markström
Jonas är den busiga, lite trotsiga tonårskillen. Han bestämmer i hagen, buffas och kör runt de andra hästarna. Ändå har han ett hjärta av guld, tillgiven och kärleksfull, även om det kan komma ett litet tjuvnyp. Man måste ju utmana lite. Han har ett helt särskild sätt, vilket gör honom spännande att jobba med. Han är huvudsakligen hopphäst, men även mkt välriden i dressyren.
Deloitte N. Touche (Looydn)
Vbl. travare
Valack f. 1995
e. Lord Quick ue. Lep Hanover
Ägare: Catrine Karlsson
Ja, vad säjjer man? Looydn är speciell, väldigt speciell. En livsglad, kelig och sprallig ponny, men med sina väldigt egna ticks. Han har som sysselsättning att hoppa ut ur hagen tex. Sådant har han gjort hela livet. Och han är bra på det oxå. Mkt välutbildad, i både dressyren och hoppningen. Hos sin förra ägare vann han lätt 1.20 klasser i hoppning. Int illa för "bara en travare" eller hur?
Löpergutten
Kbl. travare
Valack f. 1997
e. Lykkegutten ue. Haakesjur
Ägare: Odenslunds 4H
Löparn kan vara kolugn och knappt lyfta ett finger, och han kan vara som en vild mustang som flyger fram över vidderna. Han har ett stort hjärta, och vänlig blick. Han passar både nybörjare och mer erfarna ryttare. Han är även en utmärkt handikapphäst. Den här hästen har kommit enormt långt, från att ha kommit till gården i princip direkt från travbanan, till en fullt utbildad ridhäst.
Smilla
Norsk Fjordhäst
Sto f. 2004
e. Mimer ue. Furubäcks Inter
Ägare: Odenslunds 4H
Envis, tjurskallig och självständig. En fjording vore int en fjording utan dessa egenskaper. Smilla bemästrar dem alla, men är oxå tolerant, vänlig och livsglad. Hon är många av barnens favorit, även om de oxå kan tycka hon är en pina. Hon har sin helt egna uppfattning om saker och ting. Smilla är mitt i sin utbildning, men kommer helt klart bli en underbar lektionsponny en dag, hon är redan på god väg.
Starshine
Tinker/fullblod
Sto f. 1996
Okänd härstamning
Ägare: Sabina Fransson
Star är nog det mest feminina sto jag träffat. Väldigt försiktig, mild, men har ändå glöd. Även hon är en stor favorit bland rideleverna, vilket jag kan förstå. Hon är en mkt skicklig hopphäst, lite av en läromästare skulle man kunna säga. Och även om hon kan hetsa upp sejj är hon en lugn och stabil häst med ett enormt stort hjärta.
Sådär, nu vet ni lite om hästarna. Vill ni se mer bilder på någon häst eller vet mera, skicka en kommentar :)

Kommentarer
Postat av: S

Jag vill se mer bilder av kallblodstravarna , har ju en egen ;)

2011-05-24 @ 20:35:22
URL: http://www.kroklista.blogspot.com
Postat av: Anna-Lena

Jättefin presentation!

2011-05-24 @ 20:38:27
Postat av: 4H Älskare

Sååååå Söööööööööt Satr är! <3 <3 <3 Love she! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

2011-11-03 @ 10:56:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0