Starshine 11/3 2012

Den tredje och sista hästen för dagen blev Starshine.
Hade tänkt att rida, men hon hade redan gått ett dressyrpass och mina knä n kändes inte helt okej, så jag bestämde mig för att tömköra istället!
Det kändes spännande, har aldrig tömkört Star innan och vet inte om hon ens är det, men nån gågn ska väl vara den första.
Star är ju en väldigt känslig dam som kan bli väldigt osäker och stressad om hon inte förstår, så jag tog allting väldigt långsamt. Ledde henne runt nåt varv innan jag satte på tömmarna (två st longerlinor, eftersom den riktiga tömmen är så fruktansvärt kort!), och sedan pratade jag med henne hela tiden medan jag ställde mig lite snett bakom henne och smackade tyst igång henne. För att hon skulle förstå så började jag precis som om jag skulle longerat, hon fick gå på en volt runt mig. Sedan började jag ta lite försiktigt i tömmarna och öka och minska volten lite och gick in lite mer bakom henne. När jag kände att hon fattade att jag kunde styra henne så gick vi ut på fyrkanten. Hon tyckte det var lite underligt att jag gick bakom henne och hon gick lite på snedden för att kunna titta på mig den första långsidan, men sen slappnade hon av och fann sig i situationen. När vi bytt varv och gjort några halter började jag smyga igång henne i trav. Hon tyckte än en gång att jag var konstig som sprang bakom henne men hon vande sig snabbt. Tog in henne på en volt för lite mer travarbete. Hon blev verkligen avslappnad och verkade trivas med det hela, dock spände hon sig lite  i avsakningarna, men det var nog mest mitt fel.
Försökte mig även på att flytta henne lite i sidled på en långsida, har läst mig till det men aldrig provat det i praktiken. Och jovisst flyttade hon sig i sidled! Inte helt klockrent men vad tusan, var jätteglad att det funkade alls!
Provade lite smått på galopp också, där blev hon lite stressad, men det var nog mest för att hon tyckte det var jobbigt med balansen.
Väldigt glatt överssaskad över att det gick så bra och att hon var så avslappnad! Får jag för Sabina så tömkör jag henne gärna igen! ^^
Några bilder!
Foto: Elina Byström
Avslappnad chey! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0